Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново отложиха заседание по делото срещу Лиляна Деянова

| обновено на 27.07.21 в 12:39
Лиляна Деянова
Снимка: БГНЕС

Певицата Лиляна Деянова се отказа от адвоката си - депутатът от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Николай Хаджигенов, и поиска от Специализирания наказателен съд да ѝ даде време да си наеме нови защитници по обвинението за ръководство на престъпна група за неправомерно усвояване на евросредства от програмата „Иновации и конкурентоспособност“. Това стана причина за втори път да се провали разпоредителното заседание по делото.

ЛиЛана, както е известна Деянова в артистичните среди, e предупредена, че това е последното отлагане:

„Преди 3 седмици в прокуратурата беше пуснато, публично, видео. Въпреки че аз и съдружникът ми, както и брат ми, който се споменава, не сме в списъка „Магнитски“, се внушава косвено връзка с този списък. Смятаме това за абсолютно нередно и че прокуратурата прави това срещу нас единствено от всички, които са в „Магнитски“, пуска видеа, нещо, което не е правила за съвсем по-сериозно случаи от нашия. Това определено ме притеснява и искам да организирам защитата си доста по-сериозно, тъй като явно ще трябва да се борим медийно“, каза Лиляна Деянова.

Следващото заседание е през септември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Лиляна Деянова

Фалстарт на делото срещу певицата Лиляна Деянова

Фалстарт на делото срещу певицата Лиляна Деянова и още шестима души за незаконно усвояване на европейски средства по програма „Иновации и конкурентоспособност“. Специализираният наказателен съд отложи днешното разпоредително заседание заради..

обновено на 02.07.21 в 12:43

Певицата ЛиЛана, брат ѝ и още трима са обвинени за злоупотреби с евросредства

Петима души са обвинени за злоупотреби със средства по европейската програма „Иновации и конкурентноспособност“. За трима прокуратурата иска постоянен арест. Това са Лиляна и Александър Деянови и Мартин Димитров. Останалите двама са..

обновено на 26.04.20 в 15:18
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бдение със свещи на кюстендилския пл."Велбъжд" за жертвите на ХИВ/СПИН

С бдение със свещи на кюстендилские пл."Велбъжд" тази вечер ще  бъде отбелязан Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН. Организатори са РЗИ  в партньорство с организацията на Българския младежки Червен кръст, Общината,..

публикувано на 19.05.24 в 19:00
Бени Ганц

Бени Ганц с ултиматум към правителството на Нетаняху

Израелските лидери влязоха в открити пререкания за целите на войната в Ивицата Газа и бъдещото управление на палестинския анклав, предава "Ройтерс" На фона на нестихващи протести за освобождаване на заложниците чрез компромис с "Хамас" един от партньорите..

публикувано на 19.05.24 в 18:24

Кипър: "Хоризонт Европа“ в борба с климатичните проблеми

Разработването на решения за справяне със здравните проблеми в резултат на климатичните промени е целта на започващия мащабен изследователски проект по програмата "Хоризонт Европа“ /HorizonEurope/. Той бе спечелен и се координира от Университета на Кипър,..

публикувано на 19.05.24 в 18:07

Сводката на КАТ: 37 шофьори с алкохол

В рамките на изминалия ден са установени общо 37 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от МВР. От тях 20 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 17 - с над 1,2 на 1000, един е отказал да бъде тестван...

публикувано на 19.05.24 в 17:24
Президентът на Иран Ебрахим Раиси

Инцидент при пътуване с хеликоптер на иранския президент

Ирански медии, цитирани от "Ройтерс", съобщават за инцидент по време на пътуване на иранския президент Ебрахим Раиси в хеликоптерна група.  По първоначални данни един от хеликоптерите е извършил твърдо кацане при инцидент в провинция Източен Азербайджан...

публикувано на 19.05.24 в 17:05

Избрани са двамата кандидати за митрополити на Сливенската епархия

Знеполският епископ Арсений и Мелнишкият епископ Герасим са избраните от епархийските избиратели за надпреварата за митрополит на Сливенска епархия. За Арсений са гласували 26 души, а за Герасий - 25, обяви наместникът на сливенския митрополит и..

публикувано на 19.05.24 в 16:59

Изложба в Берковица в памет на Милан Миланов-Революцията

В Берковица откриха първата мобилна изложба, посветена на Милан Миланов–Революцията. За приноса му за развитието и популяризирането на културно-историческото наследство в Северозапада приживе той бе награден с орден I степен „Кирил и Методий“...

публикувано на 19.05.24 в 16:49