Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС обсъжда утре проект на решение за изслушването на главния прокурор

| обновено на 28.07.21 в 10:47
Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев да бъде изслушан от депутатите, за да даде информация за работата на Бюрото за защита на свидетелите, което осъществява личната му охрана.

Такъв проект на решение ще бъде обсъден на утрешното пленарно заседание.

Предложението за изслушването е на "Демократична България" и беше подкрепено със 187 гласа.

В проекта се предвижда главният обвинител да  внесе в Народното събрание и доклад за прилагане на Закона за защита на лицата, застрашени във връзка с наказателно производство или така наречените защитени свидетели, за периода 1 януари 2020 г. - 30 юни 2021 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

ВСС защити правомощията на обвинител №1 по Бюрото за защита на свидетели

Без дебат и без участието на главния прокурор Иван Гешев Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши, че правомощията на обвинител номер едно по отношение на Бюрото по защита на свидетели и магистрати и възложените му полицейски функции не..

публикувано на 08.07.21 в 13:27
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЕС препоръча: Авиокомпаниите да избягват ливанското и израелското въздушни пространства

ЕС препоръча на авиокомпаниите да избягват ливанското и израелското въздушно пространство следващия месец. Израелската армия съобщи, че е поразила над 140 цели на "Хизбула" в Ливан "от снощи", както и че борбата с шиитската групировка не е приключила,..

публикувано на 28.09.24 в 14:23

36-годишен мъж с опасност за живота след катастрофа край севлиевското село Петко Славейков

С опасност за живота е 36-годишен мъж от Велико Търново, катастрофирал снощи челно в товарен автомобил край севлиевското село Петко Славейков. Инцидентът в станал малко преди 20:30 часа и участък от главния път София-Варна беше затворен за часове. На..

публикувано на 28.09.24 в 14:10

Български граждани са изразили желание да се върнат в България заради усложнената ситуация в Бейрут

Български граждани и членовете на техните семейства са изразили желание да получат съдействие за прибирането си в България заради усложнената ситуация в ливанската столица Бейрут, съобщиха от Министерството на външните работи.  Посолството в Бейрут е в..

публикувано на 28.09.24 в 14:00

Седмицата: "Адът се отприщи в Ливан"

Седмицата беше белязана от покачващите се градуси на напрежението между Израел и ливанската шиитска групировка "Хизбула". "Адът се отприщи в Ливан," заяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, който откри и 79-тата сесия на Общото..

публикувано на 28.09.24 в 13:35
Хасан Насрала

Кой бе Хасан Насрала - една от най-влиятелните фигури в арабския свят?

Хасан Насрала бе една от най-влиятелните фигури в арабския свят, отбелязва агенция Ройтерс. Откакто оглави "Хизбула" през 1992 година той превърна организацията в регионална сила с иранска помощ. "Един от най-влиятелните терористи в света,..

публикувано на 28.09.24 в 13:18

КНСБ настоява за по-висок максимален осигурителен доход

КНСБ настоява за по-висок максимален осигурителен доход от този, предвиден от финансовото министерство в плановете за следващия бюджет на общественото осигуряване. Експертът на КНСБ по осигурителни политики Ася Гонева обяви, че максималната..

публикувано на 28.09.24 в 13:17
Хасан Насрала

От "Хизбула" все още не потвърждават за смъртта на Хасан Насрала

Все още няма потвърждение от Хизбула на информацията, че лидерът на ливанската шиитска групировка е загинал. Израел обяви, че Хасан Насрала е бил ликвидиран при въздушни удари срещу Бейрут. Поредната ескалация в конфликта между Израел и проиранските..

публикувано на 28.09.24 в 13:10