Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съд даде 3,5 години затвор на бивш полицай за банков грабеж в Дупница

Снимка: Кирил Фалин

Три години и половина затвор постанови Окръжният съд в Кюстендил за бившия полицая Крум Йорданов, извършил банков грабеж преди два месеца в Дупница. Той се призна за виновен за грабеж на пари в големи размери - около 54 хиляди лева от банков офис в Дупница.

Обирът стана на 17 юни около 14 часа на обяд. Мъжът, който прибягнал и до стрелба, успя да открадне пари - в левове и валута, на обща стойност 53 925, 04 лв. от касиера на офиса, употребявайки сила.

Съдът е одобрил споразумението, постигнато между Окръжната прокуратура в Кюстендил и защитата на подсъдимия, който е неосъждан.

Наказанието „лишаване от свобода“ ще бъде изтърпяно при първоначален общ режим, като от него ще бъде приспаднато времето, през което той е задържан по настоящето дело, считано от 17 юли. Определението на съда е окончателно.

В хода на разследването бившият полицай, който е син на общински съветник в Дупница, каза, че не имал нито лев у себе си, когато е влязъл в офиса, а задълженията му към банки са сериозни. Негови съграждани организираха подписка в негова защита.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ингрид Шикова

Проф. Ингрид Шикова: Все още не сме усетили Европейския съюз като наш

Наблюдава се желание сред младите хора да научат повече за Европейския съюз. Те искат да поставят своите теми пред ЕС, които не са малко. Грешка е, че няма сериозна информационна кампания по европейските въпроси . Само с клипове по телевизията не се решава въпросът. Това мнение изрази пред БНР проф. Ингрид Шикова, преподавател в Катедра..

публикувано на 22.05.24 в 08:25

ООН: Да спрем загубата на животни, растения и микроорганизми

Призив към всички нас да спрем загубата на различни видове животни, растения и микроорганизми отправят от ООН във връзка с днешния Международен ден на биологичното разнообразие. Според специалисти загубата на биоразнообразие е най-голямата заплаха за живота на земята. "Бъди част от плана" е темата тази година на Международния ден на..

публикувано на 22.05.24 в 08:07
Заседание на Комитета на министрите на Съвета на Европа в Страсбург, 17 май 2024 г.

Съветът на Европа разкритикува Закона за чуждото влияние в Грузия

Експертите на Съвета на Европа разкритикуваха спорния закон за обявяването на чуждестранно финансиране в южнокавказката република Грузия и го определиха като недемократичен, предаде ДПА. Законът за прозрачността на чуждото влияние трябва да бъде оттеглен, се казва в становище на Венецианската комисия, разпространено снощи в Страсбург...

публикувано на 22.05.24 в 08:07
Емилия Богданова

Емилия Богданова: Да има лекари и психолози в екипите, които разработват учебните програми!

" Мотивацията на учениците е изключително важна, независимо къде ще се обучава едно дете . Това е първата стъпка към успеха за всяко дете. Средата е много важен фактор при мотивиране на едно дете. Когато децата успяват в дадена дейност – дали в обучение, дали в спорт, дали в изкуства, те засилват още повече желанието си да се борят." Това..

публикувано на 22.05.24 в 08:00

Контролирано унищожаване на боеприпаси и взривове от ВМЗ - Сопот

Бракувани боеприпаси и други взривни материали, отпаднали от производството на ВМЗ - Сопот, ще бъдат контролирано унищожавани на открития изпитателен полигон в с. Анево. За периода от 9.00 до 15.00 ч. се забранява влизането на хора, животни и техника в района, предупреждават от община Сопот.

публикувано на 22.05.24 в 08:00

Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха без ток части от Сумска област

Руски дронове са поразили енергийни обекти и са оставили без електричество части от северната украинска Сумска област, съобщиха регионалните власти, цитирани от Ройтерс. В Telegram областната управа посочи, че дроновете са атакували цели в градовете Шостка и Конотоп, североизточно от Киев и по границата с Русия. Аварийни екипи работят за..

публикувано на 22.05.24 в 07:54

Модел за интегрирано развитие дава добри резултати в ромските общности

"Работим в много големи общности – над 10 000. Дори в тези големи квартали за няколко години беше възможно да се види как се мобилизират хората от ромската общност. Виждат се надежди, мотивация, че си заслужава да се полагат допълнителни усилия – да се учиш да бъдеш добър родител ." Това каза пред БНР д-р Елена Кабакчиева, невролог и..

публикувано на 22.05.24 в 07:49