Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Злато и пирует с 10 оборота за Татяна Воложанина на турнира в Атина

След като спечели бронзов медал в многобоя Татяна Воложанина се пребори за още 4 отличия във финалите на уредите на международния турнир по художествена гимнастика „Афродита къп“ в Атина.

Възпитаничката на Силвия Стойнева с фантастична игра и с оценка 26.050 точки грабна златото във финала с топка.

При изпълненията с обръч Воложанина игра умно и без грешка, а  оценката от 23.850 точки и бе достатъчна да спечели бронзовото отличие.


За прекрасните си бухалки българката получи 25.150 точки. В това съчетание нашето момиче завъртя пирует с 10 оборота  на полупалец - нещо, което се прави за първи път в историята на художествената гимнастика. За това тя взе оценката за D 1 e 6.8, но тази от 7.350 за изпълнение беше необяснимо ниска, а това и отреди отново третото място.

Във финала с лента Татяна Воложанина бе оценена с 21.700, с което  грабна бронзът и в този финал.

Този турнир беше последна проверка преди световното първенство в Япония.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
България - национален отбоп по естетическа гимнастика (жени)

Злато за състезателките ни по естетическа гимнастика на СК в Испания

Националният отбор на България спечели златните медали на Световна купа по естетическа групова гимнастика в Тарагона (Испания). Възпитаничките на Кристина Ташева в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила Кърпачева събраха 57.100 точки от двете изигравания, след..

публикувано на 30.06.24 в 16:16
Никола Цолов

Никола Цолов е шести в Австрия

Българският пилот в автомобилната Формула 3 Никола Цолов за първи път в кариерата си завърши състезателен уикенд с две класирания в точките, след като днес той остана на 6 място в дългото състезание на пистата "Ред Бул Ринг". Вчера триумфира в спринтовия старт. Цолов стартира десети днес и се ориентира перфектно в хаотичните първи завой, за..

публикувано на 30.06.24 в 11:53
Мария Николова

Мария Николова със 7-а победа и рекорд в Обиколката на Витоша

Мария Николова направи голямото си завръщане с уникален рекорд и пореден  триумф в Обиколката на Витоша. След като два сезона тя пропусна емблематичната надпревара заради стартове в чужбина, днес тя записа седмата си победа в 100-километровото свръх изпитание и стана първата обиколила планината с бягане под 9 часа. За феноменалното постижение..

публикувано на 30.06.24 в 11:24
Георги Аспарухов и Никола Котков

Левски отбеляза 53 години от загубата на великите Георги Аспарухов и Никола Котков

Футболният Левски отбеляза 53 години от трагедията на Витиня, при която загинаха легендите на клуба Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков. Българският футбол скърби за двама от най-добрите футболисти в историята. "Днес се навършват 53 години след трагедията на Витиня. Ден, в който се покланяме пред двама велики спортисти и личности – пример..

публикувано на 30.06.24 в 11:19
Таня Богомилова

Таня Богомилова - една легенда празнува юбилей

Таня Богомилова – една от най-великите спортистки в българската олимпийска история, навършва днес 60 години. Тя е първата и единствена българка с олимпийско злато в плуването бе определена за "Спортист на годината" в най-успешния сезон за родния спорт. Олимпийска шампионка на 100 м бруст от Сеул 1988, с четвърто и шесто място на същите..

публикувано на 30.06.24 в 09:38
Борислав Маринов и Кристиан Каси

Ботев (Пд) привлече двама нови

Ботев (Пловдив) привлече още двама нови футболисти. Това са 19-годишният Борислав Маринов и Кристиан Каси, които пристигат като преотстъпени под наем с опция за закупуване в края на сезона. Двамата се присъединиха към лагера на тима в Правец, съобщават от клуба. Маринов е един от големите таланти в българския футбол. Атакуващият футболист..

публикувано на 30.06.24 в 06:59

Германия е на четвъртфинал след победа срещу Дания

Отборът на Германия победи състава на Дания с 2:0 и стана вторият отбор, който се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол, на което е домакин. По-рано вчера Швейцария елиминира защитаващия титлата си тим на Италия с 2:0 и стана първият четвъртфиналист в турнира. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман стигнаха до успеха с голове..

публикувано на 30.06.24 в 00:52