Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орлин Алексиев и Тодор Христов отново се готвят за рали Дакар

Най-добре представилият се българин на рали Дакар отново започва подготовка за поредното приключение в пустинята.  За първи път Алексиев участва в нeгo пpeз 2013 г. c aвтoмoбил ВМW Х1 Рrоtо и пocтигa нaй-дoбpoтo пpeдcтaвянe зa Бългapия, ĸaтo зaпиcвa 17-o мяcтo в ĸлaca и 61-вo мяcтo в гeнepaлнoтo ĸлacиpaнe. Очаква се тази седмица да пристигне новата му състезателна машина, с която ще се включи в Националния шампионат по офроуд в Самоков. Алексиев ще се състезава с  UTV Can-Am Maverick Х3 1000,  200 конски сили, регулирано окачване, като машината е специално подготвена за офроуд състезания в тежки условия. Навигатор ще бъде друг наш участник в рали Дакар Тодор Христов, който ще смени АTV с UTV.



От 1 до 3 октомври в Самоков ще се проведе състезанието „Самоков Трофи“, в което традиционно се включват много участници от България,
Румъния и Гърция. Над 50 екипажа ще мерят сили в тежките терени около планинския град, като организаторите от местния клуб „Мотор Спорт Самоков” са подготвили над 500 състезателни километра. Надпреварата е част от спортния календар на Автомобилната Федерация на България и се реализира с подкрепата на Община Самоков. Атракция за зрителите ще бъде затвореното трасе в неделя 3 октомври на легендарния мотополигон Ридо.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Берое победи Славия с гол в края

Берое победи с 1:0 у дома Славия в мач от десетия кръг от Първа лига. Гола на Леандро Годой в допълнителното време осигури драматичния успех в полза на "зелените". В 12-ата минута Леандро Годой отправи удар от далечно разстояние, който не затрудни игралият за първи път през кампанията вратар Николай Кръстев. След малко повече от половин час..

публикувано на 27.09.24 в 22:09

Локомотив (Пловдив) спечели Черномореските игри

Академик (Пловдив) спечели баскетболния турнир от Черноморските игри. Пловдивският тим надделя в много интересен финал над домакините на надпреварата Черно море с 83:77. За победителите Николай Титков вкара 25 точки, а Николай Михайлов добави 15 точки. Обрад Томич завърши с „дабъл-дабъл“ – 13 точки и 13 борби. За Черно море Тича Родни Първис..

публикувано на 27.09.24 в 20:53

Локомотив (София) и Хебър не си вкараха

Отборите на Локомотив (София) и Хебър завършиха наравно 0:0 в първия мач от десетия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион "Локомотив" в столичния квартал "Надежда" не бе сред най-атрактивните, като най-интересният момент от него бе в 38-мата минута, когато гол на гостите от Пазарджик бе отменен заради нарушение срещу вратаря Александър Любенов...

публикувано на 27.09.24 в 19:57

Ботев (Пловдив) пусна в продажба билетите за Левски

Билетите за двубоя между Ботев (Пловдив) и Левски вече са в продажба, информираха от пловдивския футболен клуб. Дербито от 11-ия кръг на Първа лига е на 5 октомври (събота) от 20:00 часа на стадион "Христо Ботев". Пропуските за срещата вече са налични за закупуване в клубния магазин на „Колежа“, както и онлайн на kolezha.bg. Цените са както..

публикувано на 27.09.24 в 18:38

Потвърдено от Гуардиола: Родри е аут до края на сезона

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола потвърди, че испанският полузащитник на тима Родри ще бъде аут до края на сезона. 28-годишният футболист напусна терена рано в мача от 5-ия кръг на Висшата лига с Арсенал (2:2). Медицинският персонал диагностицира Родри с нараняване на кръстните връзки. „Тази сутрин той претърпя операция на..

публикувано на 27.09.24 в 18:37

Шумен победи Ямбол на Черномореските игри във Варна

Отборът на Шумен спечели третото място на провеждащите се във Варна Черноморски игри по баскетбол. В мач за третото място момчетата на треньора Янко Янков надделяха на отбора на Ямбол с 97:75. За победителите Бено Зечич завърши с "трипъл-дабъл" от 14 точки, 11 борби и 13 асистенции. За Ямбол Бенджамин Стивънс завърши с "дабъл-дабъл" от 10..

публикувано на 27.09.24 в 18:35
Александър Томаш

Александър Томаш: ЦСКА е рекордьор по титли, не по втори места

Треньорът на ЦСКА-София Александър Томаш даде пресконференция на Националния стадион "Васил Левски" преди гостуването на отбора на Черно море във Варна.  Той отново коментира всичко актуални въпроси около отбора. "Всеки един мач е важен и дава три точки. Изправяме се срещу доста стойностен отбор, в последните години и трудно се играе там във Варна...

публикувано на 27.09.24 в 12:56