Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерът на ИТН с коментар по казуса "Петър Илиев"

Трифонов: Който симпатизира на ИТН, се налага да бъде перфектен

Слави Трифонов
Снимка: Профил на "Има такъв народ" във Фейсбук

Дали Петър Илиев е плагиатствал или не – ние не можем да знаем, защото нито сме специалисти, нито сме отговорни за нещо подобно, а и това е казус, който, ако въобще се е случил, е бил много отдавна, много преди да съществува „Има такъв народ“. Това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов в профила си във Фейсбук по казуса за установено от Етичната комисия на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ плагиатство, където Илиев е преподавател.

„Петър Илиев не е бил във властта, не е отговарял за магистрали, за пари, и за каквото и да било, свързано с власт“, пише още Трифонов, и допълва:

„Ние разбираме, че огромният интерес към него всъщност е интерес към нас, към нашите решения и нашите действия, но единственото, което можем да кажем по въпроса, е:

Ти, който симпатизираш, участваш или ще симпатизираш и ще участваш в "Има такъв народ", ти, приятелю, приятелко, с теб може да се случи това, което се случи с Петър Илиев.

Затова се налага да бъдеш перфектен“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Геновева Петрова: Президентът извлече максимума за собствения си политически имидж

В хода на консултациите президентът извлече максимума за собствения си политически имидж . Това обясни пред БНР Геновева Петрова, "Алфа рисърч". "Той стоеше като факторът, който е способен да поеме отговорност в перспектива, което е нов елемент". Като "слабо вероятна" тя определи възможността Радев да излезе от президентството преди края на своя..

публикувано на 27.06.24 в 10:25
Президентът откри форум за кирилицата „Азбука. Език. Идентичност“ в НДК, 27 юни 2024 г.

Румен Радев: България е държава на духа, от хилядолетия е един от културните и духовни центрове на Европа

България е държава на духа, която още преди хилядолетия се превърна в един от културните и духовни центрове на Европа, посочи президентът Румен Радев при откриването на международния форум за кирилицата "Азбука. Език. Идентичност". Радев и Йотова откриват международен форум за кирилицата Инициативата за конференцията е на вицепрезидента..

публикувано на 27.06.24 в 10:25

Спор между партиите в НС и заради въвеждането на еврото

Темата за въвеждането на еврото у нас предизвика скандал между парламентарните групи на "Възраждане", ДПС и ПП- ДБ.  Димитър Радев: Приемането на еврото догодина е реалистичен сценарий Според финансовия министър е технически възможно България да въведе еврото от началото на 2026 г. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов..

публикувано на 27.06.24 в 10:16
Димитър Главчев

Главчев ще настоява Евросъветът да препотвърди заключенията си за РСМ

България ще настоява на Европейския съвет при приемането на Заключенията от заседанието да бъде включен и текст за Република Северна Македония, съобщи правителствената пресслужба. Министър-председателят Главчев ще участва в Европейския съвет Министър-председателят Димитър Главчев ще бъде днес и утре в Брюксел, където при обсъждането на..

публикувано на 27.06.24 в 09:41
Георги Кадиев

Георги Кадиев: В интерес на Борисов е да изтощава всички и да ходи на избори

В интерес на Борисов е да изтощава всички и да ходи на избори. Това заяви пред БНР Георги Кадиев, бивш зам.-финансов министър, част от "Левицата".  "Просто си търси виновен. Борисов разбира, че не може да се залепи за Пеевски . Не иска да бъде зависим от ДПС и смятам, че ще отидем на избори". Няма как всички да се обединят срещу ГЕРБ и ДПС ,..

публикувано на 27.06.24 в 09:25

ГДБОП – част от международно разследване срещу сайт, в който общували престъпни групи

ГДБОП се включи в международно разследване, ръководено от френските власти.  При операцията е блокиран сайт, считан за комуникационен канал на организирани престъпни групи, съобщиха от МВР. Международната операция с участието на български експерти е реализирана от властите във Франция със съдействието на специализирани структури от Германия,..

публикувано на 27.06.24 в 09:17

Кюстендил е домакин на годишната среща на АБТТА

Кюстендил е домакин на годишната среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции с участието на министър Евтим Милошев. Форумът ще продължи два дни - 27 и 28 юни, със съдействието на Община Кюстендил, а мотото на 23-о издание е: "Туризъм и сигурност". Предвидени са обсъждания и разисквания по актуални теми и проблеми..

публикувано на 27.06.24 в 08:57