Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЧЕЗ предупреждава за смущения на електрозахранването в област Перник

Снимка: Ани Петрова, БНР

„ЧЕЗ Разпределение България“ започва реконструкция на възлова станция в област Перник.

Модернизирането на съоръжението ще гарантира по-висока сигурност на електрозахранването на общините Перник, Радомир и Брезник. Инвестицията е на стойност близо 300 000 лв.

Подобренията ще предоставят възможност за дистанционно управление, ще позволят по-бърза локализация на повредени участъци и по-бързи реакции при нужда.

За периода на реконструкцията ще бъде осигурено алтернативно електрозахранване в трите общини.

Възможни са кратковременни смущения на електрозахранването с цел обезопасяване на съоръженията за работа в периода от 28 октомври до 15 декември в градовете Перник, Радомир, Брезник и Батановци и в част от селата, разположени на територията на трите общини.

От компанията обещават евентуалните неудобства за клиентите да бъдат сведени до минимум.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жертвите на урагана "Милтън" в САЩ станаха 17

Седемнайсет станаха вече жертвите на урагана "Милтън" в Съединените щати, след като полицията откри тялото на възрастен мъж. Все още без електричество продължават да са над 2 милиона домакинства във Флорида. Около 30 процента от бензиностанциите в щата нямат гориво.  Властите в град Тампа призоваха хората да внимават при шофиране заради..

публикувано на 12.10.24 в 07:46
Училище

Стотици деца от Ямбол играха гимнастика с Енчо Керязов

Стотици деца от най-голямото училище в Ямболска област- "Любен Каравелов",  играха сутрешна гимнастика със световноизвестния акробат Енчо Керязов, който пета година е заместник кмет на Ямбол.  Негова е инициативата "Играй гимнастика- Бъди здрав", която цели връщането на десетминутната физзарядка преди първия учебен час...

публикувано на 12.10.24 в 07:45
Германският канцлер Олаф Шолц.

Шолц обяви още 1,4 млрд. евро военна помощ за Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц обяви още 1,4 млрд. евро военна помощ за Украйна до края годината. По думите му това трябва да бъде сигнал за руския президент Владимир Путин, че Западът няма да спре подкрепата си за Киев.  Шолц обяви нов германски пакет с военна помощ за Украйна в размер на 600 млн. евро Помощта ще бъде съвместно отпусната с..

публикувано на 12.10.24 в 07:43
Билборд със снимка на покойния лидер на

"Хизбула" призова израелците да се отдалечат от "военните бази в жилищни райони" в Северен Израел

"Хизбула" призова израелците да се отдалечат от "военните бази в жилищни райони" в Северен Израел. Снощи два дрона, изпратени от ливанска територия, навлязоха над Израел. Редица държави осъдиха израелските атаки срещу мироопазващи сили на ООН в Южен Ливан.  В послание, публикувано на арабски език и иврит, ливанското шиитско движение..

публикувано на 12.10.24 в 07:40

Възстановка на производството на тютюн в Ардино

Традиционен за Родопите поминък оживява в музейна експозиция.  В Ардино се подготвят да възстановят производството на тютюн, но вече като атракция за туристите.  До преди години тази земеделска култура е давала работа на хиляди местни жители, а днес от нея няма нито едно листо.  Сега идеята е чрез възстановката да се оформи цялостен туристически..

публикувано на 12.10.24 в 07:20

СЗО: Ваксините ще са ключови в борбата с антимикробната резистентност

Използването на вече съществуващи ваксини, както и разработването на нови имунизационни препарати могат да намалят смъртните случаи заради антимикробна резистентност. Те също така ще понижат количеството използвани антибиотици, както и ще спестят финанси, използвани да лечението на опасни устойчиви патогени. Това установява доклад на СЗО ,..

обновено на 12.10.24 в 04:45

Посолството на САЩ в Букурещ отправи предупреждение за предстоящите почивни дни

Румънската разузнавателна служба съобщи, че няма данни, за да бъде повишено нивото на терористична заплаха в страната, съобщи телевизия "Ди Джи 24". Изявлението беше направено след като от посолството  на Съединените щати в Букурещ отправиха безпрецедентно предупреждение от сайта си към американските граждани да внимават, когато се намират..

публикувано на 12.10.24 в 02:12