Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възобновена е ваксинацията с „Пфайзер/Бионтех“ в „Пирогов“

| обновено на 28.12.21 в 15:27
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във ваксинационния пункт в „Пирогов“ за известно време свърши ваксината срещу Covid-19 на „Пфайзер/Бионтех“, съобщиха от спешната болница.

Днес по обяд пред центъра за ваксинация имаше опашки от желаещи, но в пункта се предлагаха само от ваксините на "Модерна" и "Янсен" („Джонсън & Джонсън“). Това разочарова част от хората, които бяха дошли, за да се ваксинират с препарата на "Пфайзер".

Малко по-късно следобед във ваксинационния пункт в лечебното заведение вече бяха доставени дози от ваксината на"Пфайзер", съобщиха от "Пирогов".

От "Пирогов" увериха, че утре ще разполагат с нови дози от ковидваксината на "Пфайзер/Байонтек".

След извънредно зареждане от столичната РЗИ, в момента в Пирогов има достатъчни количества от ваксините на "Пфайзер/Байонтек", "Модерна" и "Джонсън и Джонсън".  Към този момент ваксинацията тече нормално, а дозите са осигурени от столичната РЗИ.

"Пирогов" разполага с три кабинета за ваксинация - два за възрастни и един за деца. Работното им време е посочено на интернет сайта на болницата.

В "Пирогов" днес имаше и коридор за ваксинация на деца от 5 до 11 г., но с предварително записан час. От детската ваксина имаше количества.

Йорданка Радулова е избрала днешния ден, за да ваксинират 10-годишния й син.

"Това според мен е правилното решение. В 21-ви век не може да има друго правилно решение. Доста хора се притесняват, че ваксините бяха въведени прекалено бързо, но те, ако се замислят, в историята винаги кризисни ситуации са побутвали науката по-напред", отбеляза г-жа Радулова.

От утре до 3-ти януари, центърът ще работи между 8:30 и 18:30 часа. Изключение ще има само за 1-ви януари, когато няма да работи. На същите дати, но с предварително записване в часовете между 09:00 и 16:00 часа са осигурени коридори за ваксинация на деца между 5 и 11 години.

Освен в "Пирогов" ваксинационни пунктове днес работят и в болница "Княгиня Клементина", в МВР-болницата, в АГ-болницата "Д-р Щерев", и в Центъра за спешна медицинска помощ при Сточна гара. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Колите - на първо място в центъра на града?" – в търсене на транспортни решения

"Екипът на София" и платформата за дискусии и дебат "Среда" организират обсъждане на транспортни решения за центъра на София, провокирано от последните промени на движението в района около НДК. Промените предизвикаха бурни обществени реакции, стигна се и до протести. Дискусията тази вечер е озаглавена "Колите - на първо място в центъра на..

публикувано на 17.06.24 в 09:03

Президентът Радев свиква първото заседание на 50-ото НС на 19 юни

Със свой указ на основание чл. 75 от Конституцията президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното 50-о Народно събрание в 9.00 часа на 19 юни 2024 г. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът насрочва първото заседание на 50-ото Народно събрание На първото си заседание новоизбраните депутати ще..

публикувано на 17.06.24 в 08:41
Петър Ганев

Петър Ганев: Следващият финансов министър ще разполага с по-голяма пица

Чакаме редовния конвергентен доклад, който ще ни каже, че не сме готови за еврозоната . Това посочи в интервю за БНР икономистът Петър Ганев от Института за пазарна икономика. Ако няма правителство, което да води разговорите на високо ниво и последователна политика, много трудно може хаотично, със стъпки от днес за утре да се придвижим..

публикувано на 17.06.24 в 08:39

Русия е засилила нападенията си над Украйна по време на швейцарската конференция за мир

Русия е засилила нападенията си срещу Украйна по време на приключилата вчера двудневна мирна конференция в Швейцария, предаде ДПА, като цитира изявление на украинския генерален щаб. "През целия ден врагът засилва настъпателните и щурмовите си операции, като търси начини да пробие нашата отбрана и се опитва да изтласка украинските части от..

публикувано на 17.06.24 в 08:30
Димитър Гърдев

Димитър Гърдев: Всеки използва конференцията в Швейцария, за да защити своя позиция

Конференцията в Швейцария имаше наполовина успех. Заключителното комюнике не беше подписано от много държави – от Саудитска Арабия, от Бразилия, от Индия. Китай не присъстваше. Това означава, че няма достатъчно подкрепа за плана на украинския президент Зеленски, по чиято инициатива се проведе форумът. Тази оценка направи пред БНР Димитър..

публикувано на 17.06.24 в 08:26

В Кипър се провежда най-голямото средиземноморско състезание за зехтин

Най-голямото средиземноморско състезание за зехтин (TerraOlivo), което е и едно от петте най-важни състезания в света в сектора, се провежда за първи път в Кипър. Днес и утре в крайбрежния град Ларнака са събрани важни производители на най-висококачественото маслиново масло от над 20 страни, известни дегустатори и готвачи. Международната среща..

публикувано на 17.06.24 в 08:09

Илияна Йотова ще открие Генералната асамблея на Европейската лига за икономическо сътрудничество

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие Генералната асамблея на Европейската лига за икономическо сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на президентството. Форумът ще бъде открит с международната конференция "Бъдещето на еврото и бъдещето на България в еврозоната". Във форума ще се включат президентите на националните комитети на страните,..

публикувано на 17.06.24 в 08:03