Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изкупиха всичко от благотворителния базар, организиран от гимнастичките

Снимка: БНР

Успешно приключи благотворителния базар организиран от олимпийските шампионки по художествена гимнастика Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и от най-добрата ни индивидуална гимнастичка в момента Боряна Калейн. Инициативата беше част от коледното тържество на КХГ „Левски Триадица“.

Многобройните зрители дошли да наблюдават изпълненията на талантливите възпитанички на клуба изкупиха всички предоставени лични спортни вещи от всички шампионки в клуба. Събраните средства ще бъдат използвани за подобряване условията за тренировки е залата на „Левски Триадица“. Нужните средства за ремонта са общо 360 хиляди лева.


Поради здравословни причини на тържеството не можаха да присъстват Мадлен Радуканова и Боряна Калейн, но двете сe включиха виртуално, за да поздравят всички участнички, зрители и гости. За огромна радост на всички присъстващи в зала „София“ Лаура Траатс уважи организаторите с присъствието си. И трите момичета получиха изненада от малките състезателки на клуба  - те представиха един своеобразен букет от техни съчетания, изпълнявани в различни периоди от кариерите им.


„Много благодаря за прекрасната изненада. Успяхте да ме развълнувате и докоснете! Толкова много емоции и спомени... Вълнувам се, наистина много, още повече, след като видях състезателната си кариера, като на лента, пред очите си... Но и защото в края на декември, освен топлите коледни празници и посрещането на Новата година, през целия ми съзнателен живот, е присъствало и коледното тържество на клуба. Спомням си трепета покрай измислянето на танците, каква чест бе, участието в “Нотите” и нетърпението да видя новия календар. Искам да изразя огромната си благодарност към всички треньори в клуба, защото всеки е допринесъл за изграждането ми като спортист! Няма как да не отлича г-жа Батаклиева, моята лична треньорка. Това е човекът, които ме подготви, така че да се преборя да стигна до националния отбор и да се справя по този начин там. Благодаря Ви - за всеки съвет, за подкрепата и за всички знания! Чувствам се истинска късметлийка, да работя с треньор като Вас! Огромни благодарност за г-жа Калчева, която за съжаление, вече не е сред нас, но винаги ще остане с нас и е завинаги в сърцата ни! Благодаря Ви, г-жо Ганева! За отдадеността към този клуб, вярата в нас и възможността да се докоснем до знанията Ви! И разбира се, благодаря на г-жа Пищалова, с която пътувах за първото си международно състезание. Беше в Чехия и спечелих златен медал, а след време ме изпрати и за най-голямото, в кариерата ми, олимпийските игри, което също спечелихме... Благодаря Ви, от цялото си сърце! Скъпи родители сигурна съм, че децата ви са на правилното място! Мили деца, носете с високо вдигната глава името на клуба, а по-късно и на България! Сигурна съм, че аз и Мади сме първите, но няма да сме последните олимпийски шампионки на клуба!“, това каза на всички в залата, развълнуваната Лаура Траатс.


„За мен Коледното тържество винаги е бил най-хубавия празник! Празник е именно, защото всички сме заедно, забавляваме се и си припомняме, как е протекла изминалата година. Припомняме си всичките успехи, забавни моменти, положителни емоции и незабравими мигове. А още по-хубавото е, че мога да споделям тези мигове с моето второ семейство - „Левски-Триадица”. Късметлийка съм, че съдбата ме срещна точно с тези хора, които ми помагат да постигам мечтите си, които са ме научили, че единственото невъзможно нещо е това, което живее в моето съзнание, хората, които винаги са ме подтиквали да търся максимума си и да не се задоволявам с по-малко. Благодаря на личния ми треньор, Марияна Памукова, че в нито един момент не спря да вярва в мен и беше плътно зад гърба ми! Благодаря ви скъпи треньори, че ме направихте човека и личността, която съм в момента! Обичам ви много! Надявам се с търга, който организираме заедно да успеем, да постигнем целта си, за да можете да продължите да създавате упорити и трудолюбиви хора, които да знаят, че всичко се постига с много работа и това няма да ги плаши, а напротив, ще ги мотивира да бъдат по-добрата версия на себе си! Приемам цялата кампания присърце и ще бъда безкрайно щастлива, ако следващото поколение „златни момичета” имат по-добри условия за подготовка, не поглеждат всяка сутрин термометрите със страх, не започват загрявката си облечени с яке и ръкавици и не са обременени от мисли за травми поради неподходящи температурни условия. Представете си само след като аз, Мадлен и Лаура успяхме да стигнем до тук колко повече деца биха имали успехи стига да се даде възможност на това!“, добави Боряна Калейн.

Боряна Калейн

„Много приятно ме изненадахте, благодаря. Искам първо да се извиня, че не мога да присъствам на празника, поради здравословни причини. Сигурна съм, че всички много се забавляват. Поздравявам всички деца с успехите през изминалата година и им пожелавам през новата да са много повече. Да продължават да се трудят в залата, да не спират да мечтаят и да постигнат целите си. Тъй като аз приключих своята спортна кариера, а тя започна и завърши в клуб “Левски-Триадица”, искам да благодаря на всички треньори и на цялото ръководство, затова че винаги ме подкрепяха през целия ми път. И специално на моята лична треньорка Мария Кънчева, която е не само мой треньор, но и приятел и човек, който ми помага в трудни ситуации. Благодаря Ви! Обичам Ви“, включи се и Мадлен Радуканова.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трета поредна победа за Лудогорец в Австрия

Лудогорец постигна трета победа по време на летния си лагер в Австрия. В третия си мач "орлите" се наложиха с 2:0 над швейцарския Санкт Гален в Цамс. Попаденията за шампиона на България реализираха Ивайло Чочев и Бърнард Текпетей през двете полувремена. Днешната среща не беше от най-зрелищните, но Лудогорец не остави съмнение, че е..

публикувано на 26.06.24 в 22:07
Гергана Топалова

Гергана Топалова е на победа от основната схема в "Уимбълдън"

Гергана Топалова е на победа от класиране за основната схема на "Уимбълдън". Във втория кръг на квалификациите 24-годишната Топалова разгроми с 6:0, 6:2 рускинята Анастасия Захарова за едва 63 минути и е само на крачка от това да се класира за първи път в кариерата си за основната схема на турнир от Големия шлем. Българската тенисистка..

публикувано на 26.06.24 в 21:57

Румъния спечели своята група и отива на осминафинал

Словакия и Румъния завършиха 1:1 в последна среща от група Е на Европейското първенство по футбол, а резултатът беше до голяма степен очакван, тъй като класира и двата отбора към втората фаза. Куриозното е, че всичките четири отбора в групата завършиха с по 4 точки, но румънците се оказаха на върха по допълнителни показатели. Така те очакват..

публикувано на 26.06.24 в 21:22

Славия надигра Септември (София) в контрола

Славия постигна победа в първата си приятелска среща по време на лятната подготовка. "Белите" се наложиха с 4:1 срещу новака в елита Септември (София). В 14-ата минута Иван Минчев подаде за Ертан Томбак, който асистира за нападателя Цветелин Чунчуков, който се завърна с гол при "белите". В 33-ата минута отново Минчев пусна за Куентин Зеедорф и..

публикувано на 26.06.24 в 20:06

Младоци носят успех на ЦСКА София в Банско

ЦСКА победи ФК Крумовград с 2:0 в контролна среща, играна в Банско."Червените" стигнаха до успеха с дебютни попадения на новото попълнение Иван Тасев и юношата Наско Цеков в края на срещата.  През първото полувреме "червените" контролираха темпото на двубоя и с постепенни атаки упражниха натиск върху съперника си. Първото по-добро положение за ЦСКА..

публикувано на 26.06.24 в 20:04

Гергана Топалова стартира с победа в квалификациите на Уимбълдън

Втората ракета на България при жените Гергана Топалова дебютира с победа в турнирите от Големия шлем. Българката надделя над германката Ела Зайдел със 7:5, 6:4 за 1:38 час и се класира за втория кръг на квалификациите на Уимбълдън. Топалова, номер 229-а в световната ранглиста, поведе с 2:0 в началото на мача, но допусна изравняване. 24-годишната..

публикувано на 25.06.24 в 20:06

Клуб "Таекуондо Фитнес НСА" с открита тренировка в подкрепа на здравословния начин на живот

На 27 юни от 19.00 часа  в парк „Възраждане“ спортен клуб "Таекуондо Фитнес НСА" организира открита тренировка и демонстрация. Събитието е част от проекта "TAE SHS 2 - Таекуондо за по-устойчив и здравословен начин на живот“. „Проектът има за цел повишаване на обществената осведоменост по отношение на изменението на климата и насърчаване на..

публикувано на 25.06.24 в 16:55