Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Рила и Витоша има сериозен риск от лавини

Снимка: БНР, архив

В Рила и Витоша има сериозен риск от лавини, предупреждават от Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил.

Опасността ще е в сила и в следващите дни, така че съветът към туристите е да избират само проверени маршрути.

Трима души са попаднали в лавина на Мальовица, но са успели да се измъкнат, написаха от организацията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дим над Нумеа от пожарите, запалени от демонстранти, 14 май 2024 г.

Франция обвини Азербайджан в подклаждане на метежите в Нова Каледония

Франция обвини Азербайджан в подклаждане на пламъците на метежите във френската тихоокеанска територия Нова Каледония. Бунтове в Нова Каледония заради план за конституционна реформа Според надзорния орган на френското правителство за онлайн дезинформацията - "Виджиниум", азербайджански акаунти в социални медии разпространяват антифренска..

публикувано на 18.05.24 в 21:31

Руски съд запорира активи на "Дойче банк"

Руски съд разпореди да бъдат запорирани сметки, имущество и акции на "Дойче банк" в Русия в рамките на съдебно дело срещу германската банка, предаде Ройтерс, позовавайки се на съдебни документи. Банката, заедно с германската компания "Линде", е била един от кредиторите-гаранти по договор за изграждане на завод за преработка на природен газ в..

публикувано на 18.05.24 в 21:02

Доброволци почистиха около 20 километра по коритото на р. Драговищица

Десетки хора, организирани от сдружения "Балканка" и Община-Кюстендил, се включиха в почистването на около 20 километра по коритото на река Драговищица.  Реката извира в Сърбия и е в защитената зона "Натура-2000", а при почистването не може да се използва техника, казаха еколози.  Река Драговищица е в режим "Хвани и пусни" и подържа популацията..

публикувано на 18.05.24 в 20:57
Марчел Чолаку

Нощта на музеите в Румъния се превръща в нощ на протестите

Нощта на музеите се превръща в нощ на протестите в Румъния. Премиерът Марчел Чолаку предложи да бъде доброволец в един от музеите, чиито служители отказват да работят. Синдикалистите обявиха, че някои от основните музеи в Румъния няма да отворят в знак на протест срещу неравенството в заплащането в културната сфера. Премиерът Марчел Чолаку за..

публикувано на 18.05.24 в 20:26
Регионален музей Кюстендил

Всички музейни експозиции в Кюстендил са отворени за безплатно посещение до 21 ч.

Интересна нощ на музеите обещават организаторите за кюстендилци и гостите на града. Тя се прави за тринадесети път в града и ще продължи до полунощ. За любознателните през целия ден вървеше играта - викторина "Отключи историята на своя град“. Участниците трябваше да посетят различните музейни експозиции и да участват в отправеното им..

публикувано на 18.05.24 в 20:22

74 весели картини разсмяха габровци и гости на карнавала на хумора

74 весели картини разсмяха габровци и гостите на града по време на традиционния карнавал на хумора. Повече от 3 хиляди души се включиха в забавните епизоди на шествието, а поне десет пъти повече се веселиха отстрани. Карнавалното шествие в Габрово потегли, след като легендарният основател на селището Рачо Ковача удари с чука по наковалнята.  След него..

публикувано на 18.05.24 в 20:07

Кипър регистрира в ЕС местна розова вода като защитен продукт

Кипър ще регистрира в Европейския съюз местна розова вода като продукт със "защитено географско указание", съобщи министърът на земеделието и развитието на селските райони Мария Панайоту. Днес и утре в кипърската "розова долина" се провежда 16-ото издание на Фестивала на розата. Досието на "Розова вода от Агрос" – селото в планината Тродос,..

публикувано на 18.05.24 в 19:50