Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военен прокурор не изключва съпричиняване на катастрофата при Аксаково

| Интервю
Снимка: БГНЕС

В хода на разследването ще се установи как се е движел автомобилът на НСО, който участва в катастрофата край Аксаково. Възможно е да има съпричиняване на инцидента от двамата водачи, не изключва ръководителят на Военно-окръжната прокуратура в Сливен Христо Тинев. 

Като се позова на дългогодишния си опит, в интервю за БНР той предположи, че е възможно служебният автомобил да се е движел с по-висока от допустимата скорост. В него е бил бившият министър-председател Кирил Петков.

Тинев поясни, че Военно-окръжната прокуратура поема разследването заради принадлежността на единия от двамата водачи към НСО. Ако няма съпричиняване, делото ще бъде препратено към Окръжната прокуратура във Варна, уточни прокурорът.

Полк. Христо Тинев изрази надежда експертизата за инцидента да излезе сравнително бързо и увери:

"Категорично ще се разчита само на експертизата. Всичко останало е спекулации, внушения, политическа заигравка. Останалите неща ще ги извършим обективно, прецизно."

Военният прокурор съобщи, че днес ще бъдат извършени нови огледи на двата автомобила, участвали в катастрофата

Цялото интервю чуйте м звуковия файл. 

По публикацията работи: Яна Боянова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Силна градушка в Ботевград и околните села

В късния следобед днес Ботевград и околните села бяха засегнати от силна градушка, която нанесе значителни щети. Късовете лед, някои от които с размерите на орех, причиниха сериозни повреди в района, съобщава местният информационен сайт "Балканец". Изпочупени са клони на дървета и са унищожени земеделски насаждения. Множество граждани съобщават за..

публикувано на 13.06.24 в 17:44

Частично бедствено положение в ловешкото село Радювене

В ловешкото село Радювене е обявено частично бедствено положение.: Още от сутринта екипи на електроразпределителното дружество отстраняваха повален от бурята огромен бор, който прекъсна електропроводи и остави без ток десетки домакинства в селото. Кметът на Радювене Игнат Игнев пък правеше оглед на щетите. "Дървото е паднало тук, това е единият от..

публикувано на 13.06.24 в 17:40

10-и случай на сифилис в област Монтана от началото на годината

Десети случай на разболял се от сифилис тази година регистрира Регионалната здравна инспекция в Монтана. Първият за годината бе установен в край на февруари. Един от тях е на новородено дете, припомниха от хигиенната инспекция. За цялата минала година случаите на сифилис в област Монтана са 14, а в рамките на три месеца са установени 10...

публикувано на 13.06.24 в 17:39
Теодора Йовчева

Теодора Йовчева: Сценарият за нови избори също е сложен на масата

Сценарият за нови избори също е сложен на масата , защото категоричността на Бойко Борисов беше само за първия мандат. Това каза пред БНР политологът Теодора Йовчева. Тя подчерта, че за никоя от парламентарно представените партии не е изгодно отиването на нови предсрочни избори . Борисов: Ще има правителство, няма да съм премиер..

публикувано на 13.06.24 в 17:27
Председателката на ЦИК Камелия Нейкова

ЦИК обяви имената на българските евродепутати

Председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова обяви имената на новоизбраните 17-те български евродепутати:  Ивайло Вълчев от листата на ИТН Петър Петров Волгин от "Възраждане" Станислав Стоянов от "Възраждане" Рада Лайкова от "Възраждане" Никола Минчев от ПП-ДБ Радан Кънев от ПП-ДБ Христо Петров от ПП-ДБ Андрей Ковачев от..

публикувано на 13.06.24 в 17:21
 Давид Кюранов

Давид Кюранов: Никой не ни учи как да бъдем родители

"Много е интересно днешното поколение тийнейджъри, това по моите наблюдения са деца, които са доста по-зрели от нас, на техните години, когато сме били,  сподели за "Нощен Хоризонт" Давид Кюранов от Асоциация "Родители" и координатор на Националната кампания "Да бъдеш Баща". Давид Кюранов е социолог и изследовател, част от екипа на  Асоциация..

публикувано на 13.06.24 в 17:07
Явор Сидеров

Явор Сидеров: В тезата на Борисов за бъдещо правителство има противоречие

В тезата на Бойко Борисов за бъдещо правителство има противоречие , защото хем говори за експертно правителство, хем говори за политически разговори с останалите партии в 50-ия парламент и за постове за ГЕРБ, а това са политически назначения. Това мнение изказа пред БНР историкът и политически анализатор Явор Сидеров и уточни: "Той казва, че това,..

публикувано на 13.06.24 в 16:46