Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал се спаси от загуба с гол в продължението

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачът в класирането Реал Мадрид се спаси от шокиращ провал срещу Елче на "Сантяго Бернабеу". Мачът от 22-ия кръг на Ла Лига завърши 2:2, а Карим Бензема изпусна дузпа.

Половин час след началото Каземиро стреля от границата на наказателното поле и последва нова отлична намеса на Бадиа. В 32-ата минута Паласиос извърши грубо нарушение срещу Винисиус. Съдията не се поколеба и отсъди дузпа. Карим Бензема застана зад топката и стреля в аут.

Реал бе наказан за пропуските си в 42-ата минута. Фидел проби отляво и центрира към Лукас Бойе, който не остави шансове на Тибо Куртоа - 0:1.

В началото на второто полувреме реферът за за втори път в мача посочи бялата точка пред вратата на Елче, този път след падане на Еден Азар в наказателното поле. След преглед на ситуацията с VAR обаче арбитърът отмени решението.

Малко след това пробив на Винисиус завърши с удар по диагонала. Бразилецът обаче не успя да насочи топката във вратата. Изненадващо Елча удво аванса си Пери Мия получи подаване от Бойе и простреля Тибо Куртоа - 0:2.

Реал намали от дузпа. В 82-ата минута реферът Рикардо де Бургос Бенгоечеа отново трябваше да прегледа с VAR спорна ситуация и в крайна сметка видя игра с ръка на защитник на гостите в наказателното поле. Този път Лука Модрич пое отговорността да вкара и го направи хладнокръвно - 1:2.

Реал спечели равенството във втората минута на продължението на срещата. Винисиус проби и центрира от лявото крило, а сънародникът му Едер Милитао надскочи персоналния си пазач в наказателното поле и с глава реализира за 2:2.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Аталанта спечели футболния турнир Лига Европа

Аталанта и Лукман нахлуха в историята след 3:0 над Байер

Отборът на Аталанта спечели футболния турнир Лига Европа, след като на финала в Дъблин (Ирландия) победи Байер (Леверкузен) с 3:0. И трите гола вкара нигериецът Адемола Лукман - в 12-ата, 26-ата и 76-ата минута. Така той стана първият футболист с хеттрик във финал на турнира Лига Европа, както и за неговия предшественик Купата на УЕФА. Загубата е..

публикувано на 23.05.24 в 00:27
Александър Томаш

Александър Томаш: Клубът сериозно трябва да се замисли какво иска

Мнение на старши треньора на Локомотив (Пловдив) - Александър Томаш, след поражението с 0:3 от Лудогорец в 34-ия кръг на Първа лига: "Вече казах, че в тези мачове, които останаха даваме шанс на абсолютно всички, за да видим кой заслужава от лятото да носи екипа на Локомотив. Лошо начало, дефакто ние сами си отбелязахме два гола. Това показва нивото..

публикувано на 22.05.24 в 23:08
Гергана Топалова

Топалова преодоля втория кръг на турнир в Словения

Втората ракета на България в женския тенис Гергана Топалова се класира за третия кръг на турнира в Оточец (Словения) след победа над представителката на домакините Нина Поточник. Топалова се справи със словенката с 4:6, 6:4, 6:3 за 2 часа и 25 минути игра и в третия етап ще срещне грузинката Екатерине Горгоридзе. Също днес Горгоридзе..

публикувано на 22.05.24 в 21:41
Пьотр Нестеров

Пьотр Нестеров с две победи на турнир в Букурещ

Националът на България за Купа "Дейвис" Пьотр Нестеров се класира за втория кръг на сингъл и за четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис в Букурещ (Румъния) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 5 в схемата Нестеров победи на старта Михай Коман (Румъния) с 6:4, 4:6, 6:4 за 2:47 часа. Българинът направи страхотен обрат..

публикувано на 22.05.24 в 21:30
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: По-ценна е 13-ата титла за клуба

Мнение на старши треньорът на Лудогорец - Георги Дерменджиев, след успеха с 3:0 над Локомотив (Пловдив) в 34-ия кръг на Първа лига: " Да, доволен съм от реакцията след загубата от Черно море. Знаете, че отборът има голям потенциал и той го показа точно в този мач, точно пред очите на собствениците. Искам да поздравя ръководството, искам да..

публикувано на 22.05.24 в 21:26
Черноморец победи Спартак (Плевен) с 92:81 т.

Черноморец поведе на Спартак (Плевен) за бронза в баскетбола

Отборът на Черноморец се наложи над Спартак (Плевен) с 92:81 (24:20, 26:16, 25:21, 17:24) като домакин в зала „Бойчо Брънзов“ в Бургас в първа среща от плейофа за третото място в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и поведе с 1:0 в серията, в която се играе до две победи от три възможни срещи. Вторият двубой предстои на 24 май в Плевен, а..

публикувано на 22.05.24 в 21:22
Георги Иванов връчи за първи път шампионската титла на българския първенец

Лудогорец с нова победа, Левски официално е на 4-о място (обновена)

Отборът на Лудогорец постигна нова победа – 3:0 над Локомотив (Пловдив) в предпоследния 34-и кръг на първенството в Първа лига и вече има 82 точки на върха. Така разградчани реагираха по най-добрия начин на поражението с 0:4 в предишния кръг от Черно море. След края на мача футболистите и техния треньор Георги Дерменджиев бяха наградени с..

публикувано на 22.05.24 в 20:46