Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Две хасковски банди се бият за контрол над "Булгаргаз"

| обновено на 29.01.22 в 16:32
Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

В Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с кметове на общини и представители на бизнеса в града. Освен цените на тока, обсъдени бяха и промените в "Булгаргаз". Според Борисов в момента за контрола на "Булгаргаз" се борят две хасковски банди, без да уточни какво има предвид.

С промените в "Булгаргаз" се цели да бъде разбит и овладян пазар за милиарди, който сега е държавен. Това коментира в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, според когото за контрол върху дружеството се борят две Хасковски баенди - без да уточнява кои:

"Булгаргаз“ има два прочита за мен – пазар за милиарди, който в момента е държавен. Да го дадат и него като на търговците на ток, да крадат стотици милиони и да го разбият. В момента две хасковски банди се бият кой да вземе контрол. Най-малко ми отива да защитавам Николай Павлов, който е министърът на енергетиката на Румен Радев, него изчегърта. На пръв поглед изглежда, че това би било нещо срещу него. Според мен не е така, защото той вижда, че неговите изчадия се провалиха във всичко" - думи на бившия премиер Бойко Борисов.

По думите на лидера на ГЕРБ в момента президентът Радев се опитва да направи нова партия заради провала на сега управляващите:

"Народът огладнява, народът фалира, бизнесът фалира и Радев го вижда и той трябва сега фактически да се откачи от това тежко ремарке, претоварено с проблеми и да прави нова партия".

На срещата кметът на Стара Загора Живко Тодорв настоя парламентът да приеме предложението на ГЕРБ за спешни компенсации за общините заради високите сметки за ток:

"Общината в крайна сметка трябва да предостави услуги на хората. Какво става? Читалища, социални домове, училища, детски градини и така нататък, въобще умът ми не побира как ще се оправим през тази година, ако това предложение не бъде подкрепено през следващата седмица".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Посланик Бончев: Българите, които са и белгийски граждани, могат да гласуват за ЕП само веднъж

Българските граждани, които са и белгийски, могат да гласуват само на едните избори за Европейски парламент, в противен случай носят и наказателна отговорност - това казва в интервю за БНР посланикът на България в Белгия Пламен Бончев, който организира подготовката и провеждането на вота в кралството. "Тези избори са малко по-различни от..

публикувано на 02.06.24 в 20:58
Иван Николов

Иван Николов с орден "Стара планина" за отстояване на правата на българите в Сърбия

Президентът Румен Радев ще удостои с орден „Стара планина“ първа степен изявения деятел на българското национално малцинство в Сърбия Иван Николов. Председателят на Културно-информационния център „Босилеград“ получава най-високо държавно отличие на специална церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. Държавният глава връчва на Иван..

публикувано на 02.06.24 в 20:48

Урсула фон дер Лайен в Пловдив благодари за българската подкрепа за Украйна

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна  в Пловдив. В момента визитата й се радва на голям интерес от пловдичани, които са изпълнили Античния театър.  Там започна срещата с пловдивската общественост, която откри кметът на града Костадин Димитров.    Урсула фон дер Лайен е придружена от известни европейски и български политици...

публикувано на 02.06.24 в 20:17
Канцлерът на Германия Олаф Шолц

Шолц: Готови сме да защитаваме всеки метър от територията на НАТО

Последните действия на НАТО по укрепване на източния фланг целят възпиране на Русия. Това заяви германският канцлер Олаф Шолц. По думите му на Москва трябва да я ясно, че Алиансът ще е готов да се защити, ако се наложи, предава "Ройтерс".  В реч пред Източногерманския икономически форум и в компанията на литовския премиер Ингрида Шимоните Шолц посочи, че..

публикувано на 02.06.24 в 19:59

ОПЕК+ удължи с повече от година ограниченията върху добива на петрол

Групата на страните-износителки ОПЕК+ удължи с повече от година ограниченията върху добива на петрол, като същевременно определи график за постепенно премахване на някои от тези ограничения по-късно тази година, съобщи "Ройтерс" Към момента в картела ОПЕК и партньорите му са намалили добивите си с общо 5 милиона и 860 хиляди барела дневно - това са..

публикувано на 02.06.24 в 19:21

Избрани са 10-те делегати за Патриаршеския събор от Софийската митрополия

Ясни са имената на 10 делегати от Софийска света митрополия, които ще представляват епархийските избиратели по време на Патриаршеския избирателен църковен събор на 30 юни. Тогава ще бъден избран и нов български патриарх. Единствено в Софийска епархия броят на делегатите е 10 - шестима клирици и четирима миряни, а не 5, както при останалите епархии...

публикувано на 02.06.24 в 19:00

Пловдивският митрополит Николай: Аз няма да съм патриарх, това мога да ви заявя

Пловдивският митрополит Николай заяви в Бургас, че няма да участва в избора на български патриарх. Той и духовници от цялата страна приветстваха в морския град новия Сливенски митрополит Арсений.  Посрещането и тържествената церемония преминаха при засилени мерки за сигурност.  Преди началото на церемонията Пловдивският митрополит Николай..

публикувано на 02.06.24 в 18:54