Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Творби на Гергана Лалова, на баща ѝ Михаил Лалов и Светлана Якова можете да видите в галерия "Икар"

Гергана Лалова има и самостоятелна изложба в галерия "nOva art space"

Гергана Лалова
Снимка: Пламена Бачийска

Самостоятелна изложба живопис с 27 картини направи художничката Гергана Лалова в галерия "nOva art space" в София.  

"Натюрмортите и новото начало с женски тела и лица, които започнах да използвам в картините. Започнах да експериментирам с тях, да рисувам, да искам да ги покажа по някакъв начин - да излязат от мен, защото доста време ме беше страх да направя тази крачка и в един момент се почувствах готова за това ново предизвикателство", каза за БНР Гергана Лалова, художник, която понякога е гримьор на участници в телевизионни предавания.

Тя сподели, че изобразителното изкуство ѝ дава спокойствие.

"То е всичко", каза в предаването "Нощен хоризонт" Гергана Лалова.

Снимка: Галерия „nOva art space“


Творби на художничката Гергана Лалова, на баща ѝ Михаил Лалов и Светлана Якова можете да видите в галерия "Икар" до 18 март 2022 година.

"Последната ни съвместна изложба беше в Хасково и беше много прекрасно. Тогава беше чудесно откриване, чудесна изложба", каза за "Хоризонт" Светлана Якова.

По думите ѝ съвместната изложба дава много, защото хем се допълваме, хем сме различни:

"Емоцията в това да можем да участваме ние като приятелки и един човек, който за нас може да бъде като учител и всичко. Той е мой баща, но на Светлана е добър приятел и това е много ценно", допълни Гергана Лалова. 

Бащата на Гергана Лалова - Михаил Лалов каза:

"Аз съм много критичен, когато има за какво, но гледам да не се бъркам много в нещата на Гери, когато работи, а само да ѝ казвам къде да довършва или къде да наблегне малко повече".

Повече можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Тони Дуковски

Тони Дуковски - "Детето на Враца", издаде първата си книга

Любимият фотограф на врачани Тони Дуковски, наричан от местната общественост "Детето на Враца", издаде първата си книга. Заглавието й е популярният врачански израз "И те така те". Представянето на книгата събра много хора в градското читалище.  "Аз се изправих срещу нещастието, дадено ми от природата и човешка грешка, за да го..

публикувано на 10.05.24 в 14:30

Почина доайенът на българския балет проф. Петър Луканов

Почина доайенът на българския балет проф. Петър Луканов. Дългогодишен солист, хореограф и педагог, той е създател е на повече от 80 балетни постановки и автор на балетните фрагменти за някои от най-впечатляващите оперни продукции на сцените на българските театри. Проф. Петър Луканов е роден през 1931 г. в село Брусарци, област Монтана...

публикувано на 10.05.24 в 13:50
Камерен ансамбъл „Силуети“

Ансамбъл "Силуети" представя българска класика

„...Не можеш да се развиваш, без да познаваш това, което е създадено преди теб!“ - това са думи на композитора Георги Тутев, които камерният ансамбъл "Силуети" приема за свое мото. То съпровожда и поредната покана за концерт в Сити Марк арт център в София - културно пространство, което се превърна в дом за творческите инвенции на състава.  Ансамбъл..

публикувано на 10.05.24 в 09:47

Трето издание на фестивала LUNAR

Третото издание на фестивала на светлините LUNAR започва днес. До неделя над 20 артисти от 12 държави ще провокират въображението на посетителите чрез 3D мапинг проекции и светлинни инсталации. Заради фестивала метрото ще работи извънредно до един и половина през нощта Произведенията на творци от България, Великобритания, Германия, Индонезия,..

публикувано на 09.05.24 в 09:51
Стефка Станчева

Стефка Станчева с дебютния си роман "Добруджанския феникс"

Ще започнем с първата книга от една много българска трилогия, кръстена с красивото име "Благословената земя" . Автор на този красив проект е преподавателката по Български език и литература Стефка Станчева , която ни представя дебютния си роман "Добруджанския феникс" .  История, посветена на един от най-големите общественици в района на Добруджа..

публикувано на 08.05.24 в 15:02
Вокално инструментална група

Вокално инструментална група "Гергьовден" и уникалната ни фолклорна музика

Гергьовден е не просто празник, а символ на българската национална гордост и уважение към нашата история и култура. Заедно ще отпразнуваме този важен ден с богатството на българската традиция и наследство съхранени в света на вокално инструментална група "Гергьовден" с ръководител Христина Начева към НЧ "Св. Георги Победоносец 1999г.", София...

публикувано на 08.05.24 в 11:39
Рустем Скибин

Рустем Скибин възстановява в керамиката си насилствено ликвидирани от Съветския съюз традиции

Рустем Скибин е грънчар, произхождащ от кримските татари. Той възстановява в своята керамика традиции, насилствено ликвидирани от имперските амбиции на Съветския съюз, а днес – от постсъветска Русия. Днес – 8 май, от 18 часа в галерия "Мисията" към Държавния културен институт към министъра на външните работи на Република България се..

публикувано на 08.05.24 в 10:54