Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Атанас Аргиров: Дали няма опит за потулване на случая край Банкя?

Снимка: Ани Петрова

"Случилото се е много сериозно. Имаме информация, че този човек е извършвал подобни действия от години. Вероятно има причини да се стигне до това положение заради занижения контрол на местно ниво от местната администрация. Кметският наместник би следвало да има по-чести наблюдения какво се случва в гробищния парк. Необходим е контрол на национално ниво".

Това коментира пред БНР Атанас Аргиров, председател на Съюза на погребалните фирми, ковчежник на Световната организация за погребални услуги.

В предаването "12+3" той попита защо служителят на погребалната агенция, заподозрян за предполагаема схема за незаконни погребения, е бил на мястото с човек, представил се за шеф на криминална полиция, а в микробус е имало четири ковчега.

"Каква е била идеята? Да се изровят телата, да се сложат в ковчези и да се направят служебни погребения, за да се потули случаят. Давам нова версия. Този индивид е деребействал в района. Няма начин да не е облагодетелствал някого на някакво ниво... Всичко това обаче рефлектира върху нашия бранш. А 99% от колегите в този бранш са коректни и точни".

Интервюто с Атанас Аргиров можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Лозина Владимирова</