Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предвидено и изграждане на 160 зарядни станции по първокласните пътища

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Предвижда да бъдат изградени 160 зарядни станции по първокласната пътна мрежа. Това заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Божидар Костадинов по време на провеждането на кръгла маса на тема „Настояще и бъдеще на българския автомобилен парк“, съобщиха от транспортното ведомство.

Той допълни, че в програма „Транспортна свързаност“ до 2027 г. е предвидено финансиране и за изграждане на няколко станции по пристанищната инфраструктура.

„Министерството на транспорта и съобщенията се стреми към постигането на високоефективна, модерна и безопасна транспортна система в България, която да позволява балансиран и устойчив начин за интеграция на всички транспортни сектори“, каза зам.-министър Костадинов.

„Сред водещите приоритети на нашата политика е развитието на модернизацията на транспортната инфраструктура, както и ограничаване на негативното въздействие върху околната среда“, отбеляза Божидар Костадинов.

В заключение Костадинов заяви, че целта е към 2030 г. транспортната система да удовлетворява потребностите на населението и бизнеса за качествен и ефективен транспорт. И за да се постигне това, е важно да се търси синергия между администрацията, бизнеса и гражданите.

След дискусиите зам.-министър Божидар Костадинов заедно с останалите официални лица откриха Автомобилен салон София 2022.
По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С тържествен митинг - заря Враца отбелязва 148-годишнината от подвига на Ботев и четата му

С тържествен митинг - заря тази вечер във Враца ще бъде отбелязана 148-мата годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Очаква се слово да поднесе президентът Румен Радев. Денят на почит ще започне с панихида за Ботев и четата му във възрожденския храм "Св. Възнесение". Десетки възпитаници на врачанските детски градини ще..

публикувано на 01.06.24 в 07:59
Министерство на земеделието

МЗХ публикува за обществено обсъждане промените в Закона за земеделските земи

Министерството на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Измененията в правилника се налагат заради промените в закона, направени по настояване на самите фермери в края на март. Общественото обсъждане ще продължи до 12 юли. Дълго..

публикувано на 01.06.24 в 07:48

Общественият съвет на ЦИК разпространи материали в помощ на гласоподавателите за вота 2 в 1

Общественият съвет към Централната избирателна комисия  разпространи информационни материали в помощ на гласоподавателите на изборите на 9 юни. В тях са посочени основните грешки при гласуването с хартиени бюлетини, които могат да ги направят недействителни, както и кои са основните стъпки при гласуването с машина. Днес е последният..

публикувано на 01.06.24 в 07:40
Президентът на САЩ Джо Байдън

Светът приветства новия мирен план за Ивицата Газа на Байдън

Световните лидери приветстваха новия мирен план за Ивицата Газа, представен от американския президент Джо Байдън. "Хамас" също реагира положително на израелското предложение за слагане на край на кофликта. "Време е тази война да приключи" - с тези думи Джо Байдън представи плана на Израел за примирие с Хамас в три фази. Първата включва..

публикувано на 01.06.24 в 07:33

Двама пострадали полицаи при безредици в края на мача между ЦСКА-София и ЦСКА 1948

Безредици възникнаха на Националния стадион "Васил Левски" и по-рано тази вечер, след като   фенове на ЦСКА-София, недоволни от очертаващата се загуба от ЦСКА 1948, нахлуха на терена малко преди изтичането на редовното време и се опитаха да се саморазправят с играчите. Три минути преди края на редовното време запалянковци на домакините от..

публикувано на 31.05.24 в 23:31
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху

Нетаняху: Израелското предложение позволява връщане на всички заложници, премахване на "Хамас"

Кабинетът на премиера Бенямин Нетаняху съобщи в петък, че Израел е упълномощил преговарящите да представят споразумение за примирие в Газа, след като президентът на САЩ Джо Байдън разкри подробности за триетапен план за прекратяване на огъня, който, според него, е предложен от Израел. Джо Байдън представи ново израелско предложение за..

публикувано на 31.05.24 в 22:55

Стотици деца от цялата страна се събраха във В.Търново за фестивала "Отворено сърце"

Стотици деца от цялата страна се събраха във Велико Търново за фестивала "Отворено сърце" за толерантност между различните етноси. Двудневният форум се организира за 19-а година от център "Амалипе". Езикът на омразата постепенно става език на толерантността и за това активно работят младите хора, а фестивалът е платформа за това, казва Елиза..

публикувано на 31.05.24 в 22:48