Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Холи Моли пред БНР: Публиката ти казва какъв стил и каква песен са добри за теб

Снимка: Global Records

След като покори музикалните европейски класации с хитовете си, румънската сензация Холи Моли даде специално интервю за Хоризонт и Понеделник вечер. Последният ѝ сингъл е Watch me, а мотивът му е от легендарното парче Superfreak на Рик Джеймс. Зад псевдонима Холи Моли се крие Мария Александра Флореа, родена в Букурещ.

"Мисля, че сега, както и в повечето ми интервюта, говори Холи Моли. Мария е много срамежлива. След интервюто ще се върна към нея. Мария е все още дете, много чувствителна, по-интровертна. Холи Моли впечатлява – непокорна, супер луда, в центъра на купона, със страшно много енергия. Понякога битката е между тези две личности в мен".

Вдъхновявайки се от историите около себе си, Холи Моли си спомня за най-личните си песни

"C’est la Vie може би е най-личната ми песен. Много точна за онова, което ми се случваше в онзи момента. Понякога мога да пиша за силни истории, но те не са изцяло мои. Представям си, че съм героиня и изживявам определен сюжет. Имам и друга песен, която е много близка до мен. Не знам дали някога ще види бял свят. Тя е много тъжна, посветена е на дядо ми, който почина. Това е най-силното нещо, което съм писала".


Първоначално Мария има друг псевдоним - Мис Мери. Важна част от живота ѝ, изградила я като търсещ артист

"Бях на 12, когато записах първата си песен. В началото пеех на английски. Израснах слушайки международна музика. След това в Румъния стана модерно да пеем само на румънски. Не знаех как да правя песни на румънски. Научих се и направих няколко. Тази част от живота ми е много интересна, защото бях много малка, но имах самочувствието на пораснал артист. Да бъда в студиото и да имам възможността да се науча да правя музика, да провокирам въображението си и да работя като музикант. Не бяха много дните, в които излизах с приятели. Бях винаги в студиото. Бях поканена и да пея на наградите "Грами", но не ми дадоха виза. Един голям шанс се изпари пред очите ми. Тогава се захванах с университета по актьорско майсторство. Трябваше да съм там всеки ден и спрях да се занимавам с музика. Все още ходех в студиото, но не представях официално нищо ново. Три години минаха. Много неща се промениха в мен, защото актьорската професия изисква много работа. Трябваше да се преоткрия като актриса. Вече не се чувствах като Мис Мери. Чувствах се пораснала. Знаех, че с румънска музика само в страната ми няма да успея да пробия на световния пазар. Исках да започна от начало. Като непознат артист, какъвто и бях. Така се появи и Холи Моли".

Холи Моли и публиката

"Публиката ти казва какъв стили каква песен е добра за теб. От резултатите, които получаваш след това. Прекарах много години в подготовка на албуми, пробвах различни концепции, но не изкарвах нищо. В края на 2019 бях толкова уморена и стресирана, че отрязах косата си и се превърнах в Холи Моли без видима причина. Публиката ми каза – това е добре за теб. И продължих с този тип музика".

Холи Моли не спира да създава музика дори и по време на световна пандемия

"По време на пандемията работех всеки ден с моя екип през Zoom. Записвах под чарашфите си, защото нямам студио у дома. Правехме това три месеца и създадохме много песни. Казах си – ако една песен успее, дори и съвсем случайно, това означава, че трябва да работя непрекъснато".

Какво си казва Холи Моли в онези минути, в които осъзнава, че е на ръба да се откаже

"Вече не преживявам такива моменти толкова често. Започнах да разбирам бизнеса. Когато са ми отказвали концерти или не получавах нужното внимание, или никой не ми връщаше имейл. Прекарвах месеци с надеждата, че ще се свържа с някой музикален лейбъл извън Румъния. Никой не ми отговаряше. Имаше много моменти, в които исках да се откажа, но имаше един глас, звучеше като лош и ми казваше "не можеш да правиш нищо по-добре от това, което правиш в момента, нищо няма да те направи по-щастлива, опитай всичко, продавай неща, прави каквото искаш".

Публиката често е заслепявана от блясъка на известните личности, без да си дава сметка какво стои в основата му 

"Нормално е, виждаме го навсякъде. Социалните мрежи са пълни само с резултати. Не виждате трудностите, не виждате работния процес на хората. Питаш се – защо и аз не успявам? Не знаеш какво има отвъд снимката. Колко години е отнел този резултат. Времето е много важно, понякога трябва да чакаме. Това е тест. Трябва да сме търпеливи, да работим. Добрите неща ще дойдат при нас".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Михаил Вешим

Михаил Вешим: Смисълът на живота е предаване на опита

Смисълът на живота е предаване на опита на едно поколение на следващото. Това каза пред БНР писателят Михаил Вешим, който представи в предаването "Хоризонт за вас" новата си книга "Стари хипари и нови разкази" . "Това са едни разкази, на които първото издание беше преди повече от 10 години, сега към тях съм добавил още един цикъл от 10-ина..

публикувано на 12.04.24 в 16:34

Ваня Тодорова: Да направим място, където всички да се чувстват щастливи

Човек, който работи с деца и си почива сред животни – така можем да представим Ваня Тодорова, гост в рубриката „Горещо сърце“. Тя е основател на конната база „Ахил“, разположена близо до София. Там Ваня развива конната терапия като вид рехабилитация за деца със специални потребности. Надява се, че това ще стане практика у нас, както вече е в..

публикувано на 07.04.24 в 06:45

Даме Стойков ръководи успешно Обединени спортни клубове "Локомотив София"

Как един спортен клуб може да възкръсне като феникс от пепелта? Или казано по друг начин - от едно старо игрище със сгурия... Това със сигурност знае председателят на Обединени спортни клубове "Локомотив София" Даме Стойков. Човек със забележителна спортна кариера. Дългогодишен състезател по джудо и самбо на „Локомотив“ София...

публикувано на 31.03.24 в 07:39
Бисерка Йовчева

Бисерка Йовчева - учителката, която се подписва под златните успехи на българчетата по информатика

"Математика е важна за много направления, всички високотехнологични постижения са базирани на математика и независимо, че напоследък говорим за изкуствен интелект и че компютрите могат да ни заменят, за да се стигне до тук, основата е в математика, каза в "Нощен Хоризонт" Бисерка Йовчева - учителката , която се подписва под златните успехи по..

публикувано на 30.03.24 в 15:59

Руската прокуратура поиска Алла Пугачова да бъде обявена за чуждестранен агент

Руската прокуратура поиска от Министерството на правосъдието да обяви Алла Пугачова, кралицата на съветската и руската естрадна музика, за "чуждестранен агент", съобщи държавната информационна агенция РИА, цитирана от Ройтерс.  74-годишната Алла Пугачова се премести да живее в Израел малко след инвазията на руския президент Владимир Путин в..

публикувано на 29.03.24 в 16:16
Пенко Господинов с наградата ИКАР в категорията

Проф. Пенко Господинов: Справихме се отлично с Ловешкия театър, а Иполит Воробянинов е герой от мой любим роман

"Нашата  интерпретация на образа на Иполит Воробянинов , която работехме заедно с целия екип, в основата на който стои режисьорът Дамян Тенев и моите прекрасни млади колеги от трупата на Ловешкия театър, се оказа  голямо предизвикателство , защото трябва да превърнеш един роман, който стои в основата на световната литература във сценично..

публикувано на 28.03.24 в 09:51

Иванка Бечева изследва историята на Карабунар

Днес гост в рубриката „Горещо сърце“ е  историкът Иванка Бечева от пазарджишкото село Карабунар.   Нейната изследователска страст е свързана с историята на родното й място.  През годините открива неизвестни до момента факти и документи, свързани с духовното и икономическото развитие на селото.  В една от книгите й „Карабунар, история..

публикувано на 24.03.24 в 07:20