Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидар Аврамов със сребро от Мултиевропейските игри по таекуондо в София

Божидар Аврамов спечели сребърен медал в категория 63 киолграма на Мултиевропейските игри по олимпийско таекуондо, които се провеждат в София.

Петият от европейското първенство за мъже и жени през 2021 година беше поставен под номер 4 в основната схема. Възпитаникът на Димитър Михайлов показа добра форма и в първите три срещи безапелационно отстрани национални състезатели на Полша и Украйна.


В битката за медалите състезателят на клуб „Рамус“ се изправи срещу трикратния европейски шампион и сребърен медалист от световно първенство – Александър Джуиба (Украйна). Българинът не остави шанс на титулувания си съперник и го победи с 2:0 рунда.

Във финала Божидар Аврамов се изправи срещу Йорданис Константинидис – бронзов медалист от първенството на планетата за мъже в Манчестър през 2019 година, когото нашето момче беше побеждавал на финала на "Ramus Sofia Open" 2020. Срещата започна отлично за българския състезател и той поведе с 1:0 рунда. За съжаление малко не достигна във втория и третия рунд на родния национал и в крайна сметка отстъпи с 1:2 части.


От другите състезатели на ТК "Рамус" най-близо до медала беше Виктор Георгиев, който постигна две победи срещу представители на Кипър и Испания, но в битката за медал отстъпи с 1:2 рунда срещи национал от Испания

Другите ни състезателите - Кристиян Георгиев, Мартин Стоянов, Деян Божков, Шади Абуд и Богдан Чавдаров за съжаление не успяха да премират през първи кръг, въпреки че показаха по-добра игра спрямо предишните състезания през годината.

След седмица Божидар Аврамов ще представи ТК "Рамус" едно от най-старите състезания на Европа - отвореното първенство на Хърватия.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Венсан Компани

Венсан Компани бе назначен за старши треньор на Байерн Мюнхен

Венсан Компани бе назначен за старши треньор на Байерн Мюнхен с договор за три години, съобщават от германския футболен клуб, цитирани от ДПА. 38-годишният белгиец ще замени на поста Томас Тухел, който бе освободен след нулевия сезон на баварците. През последните две години Компани беше начело на английския Бърнли, с който изпадна от Висшата лига...

публикувано на 29.05.24 в 19:59

Световната купа по сноуборд се завръща в Банско с два паралелни гигантски слалома

Световната купа по сноуборд ще се завърне в Банско през сезон 2024/2025, потвърждават от Международната федерация по ски и сноуборд (FIS) с излизането на официалния състезателен календар.  Българският зимен курорт ще приеме два паралелни гигантски слалома на 18 и 19 януари през следващата година. За Банско това ще бъде четвърто домакинство на стартове..

публикувано на 29.05.24 в 19:46
Виктория Азаренка

Виктория Азаренка с експресен успех в Париж

Бившата водачка в световната ранглиста по тенис при жените Виктория Азаренка постигна категорична победа с 6:1, 6:0 над аржентинката Надя Подороска в мач от първия кръг на "Ролан Гарос". Срещата, която противопостави две бивши полуфиналистки в Париж, премина изцяло под диктовката на белорускинята. Тя пое инициативата още в началото на мача,..

публикувано на 29.05.24 в 06:41
Новак Джокович

Новак Джокович започна с победа на "Ролан Гарос"

Шампионът от миналогодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис Новак Джокович започна защитата на трофея с трисетова победа срещу представителя на домакините Пиер-Юг Ербер. Сърбинът се наложи с 6:4, 7:6(3), 6:4 за малко повече от два часа и половина. "Можеше да играя по-добре, особено при ретурите, но браво на него за добрия..

публикувано на 29.05.24 в 06:39
Килиан Мбапе

Избраха Килиан Мбапе за най-добър футболист в Европа

Френският национал Килиан Мбапе бе избран за най-добър футболист на Европа, на церемонията по връчването на традиционните награди Globe Soccer в Сардиния. Мбапе, който ще смени Пари Сен Жермен с Реал (Мадрид), изигра 48 мача във всички турнири, като отбеляза 44 гола и направи 10 асистенции. С Пари Сен Жермен той стана шампион в Лига 1 и..

публикувано на 29.05.24 в 06:37
Карлос Насар

Карлос Насар пред БНР: Трогнат съм, че съм носител на специалната награда в "Нощ на звездите"

На 1 юни фондация "Енчо Керязов" ще връчи годишните си награди. В 13-ата церемония  "Нощ на звездите", посветена на талантливите деца на България в категориите "Изкуство", "Образование" и "Спорт", ще бъдат наградени по трима финалисти. В категория "Спорт" това са състезателката по брейк Пламена Георгиева,  художествената гимнастичка Елвира..

публикувано на 28.05.24 в 15:42
Рафаел Надал

Рафаел Надал мисли за Олимпиадата, едва ли ще играе на Уимбълдън

Носителят на 22 титли от турнирите от Големия шлем Рафаел Надал заяви, че цялото му внимание се насочва към предстоящите Олимпийски игри в Париж и е малко вероятно да участва на Уимбълдън това лято. 37-годишният испанец изигра много силен мач срещу четвъртия в световната ранглиста Александър Зверев в първия кръг на "Ролан Гарос", но отстъпи в три сета...

публикувано на 28.05.24 в 06:42