Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спряха тока на кметства на села в Кюстендилско заради неплатени сметки

Снимка: БНР

Токът на кметството в село Блажиево, а също така и на Усойка и Слатино, е спрян от "Електрохолд" заради неплащани сметки от февруари, съобщи кметът Пламен Караканов.

Според него Общината в Бобошево умишлено не плаща сметките заради конфронтирането между него и кмета на Общината Крум Маринов.

Блажиево е без административно обслужване заради спрения ток. За удостоверения за наследници, за семейно положение или жителство местните се налага да пътуват до Бобошево, отбелязва кметът Караканов:

"Всичко се издава по електронен път – удостоверения за наследници, за постоянен адрес, какво можем да направим без ток?! За смях станахме, може ли кметството да няма ток?!".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спешен ремонт на асфалтовата настилка на Дунав мост

Трудности при преминаването на Дунав мост ще има от днес до събота включително поради неотложни ремонти на асфалтовата настилка на съоръжението. Това се случва само месец преди да започне цялостният ремонт на българския участък от моста, когато преминаването ще се извършва по специален ред. Ремонтът започна тази сутрин в посока Гюргево и се..

публикувано на 11.06.24 в 17:26

Повдигнаха обвинение на полицая, прострелял младеж в Плевен

Прокуратурата в Плевен повдигна обвинение на полицая, който простреля 19-годишен младеж.  Служителят е отстранен от работа и е с мярка за неотклонение "парична гаранция" от 5000 лева. По наблюдаваното от Районна прокуратура досъдебно производство на 7 юни е предявено постановление за привличане в качеството на обвиняем на полицая,..

публикувано на 11.06.24 в 17:18
доц.Милен Любенов

Милен Любенов: Вероятно ГЕРБ с ДПС и ИТН ще направят кабинет, но не с премиер Борисов

" Вероятно ще имаме редовен кабинет, съставен от ГЕРБ, ДПС и ИТН , защото друга комбинация в рамките на 50-ото Народно събрание ми се струва невъзможна. Не мисля, че Бойко Борисов би предприел крачката да е кандидатът за премиер , особено при тези резултати на ГЕРБ - като брой гласове, които са със 130-140 хиляди по-малко от последните парламентарни..

публикувано на 11.06.24 в 17:06
Снимката е илюстративна

Дадоха 7 дни срок за премахване на предизборните плакати в Дупница

Общината в Дупница даде 7-дневен срок на политическите парии и коалиции да премахнат предизборните си плакати и агитационни материали. Ако не го направят, ще има санкции, каза за БНР кметът на града Първан Дангов.  Градът буквално е осеян с шарени фотоси и послания от плакати за вота на 9 юни.  Лепенето на плакати в Дупница беше масирано,..

публикувано на 11.06.24 в 17:00
Министрите на външните работи на Русия Сергей Лавров (вляво) и на Турция Хакан Фидан - Нижни Новгород, 11 юни 2024

Външните министри на Турция и Русия са обсъдили икономически въпроси

Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан е повдигнал "важни за Турция икономически въпроси" пред руския си колега Сергей Лавров в руския град Нижни Новгород в кулоарите на срещата на първите дипломати на страните от групата БРИКС, към която югоизточната ни съседка обмисля дали да се присъедини.  Двамата дипломати са обсъдили също и войната в..

публикувано на 11.06.24 в 16:36
Сергей Станишев

Сергей Станишев: Бъдещето ни е в ЕС, а не БСП да се състезава в евроскептицизъм

Бъдещето на България е в ЕС, а не БСП да се състезава в евроскептицизъм с партии от десницата, както правеше през последните години .  Това каза пред БНР бившият лидер на БСП Сергей Станишев, бивш председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и бивш премиер на България. "Аз си мълчах по време на кампанията, но се говореха пак неистини,..

публикувано на 11.06.24 в 16:33

Обобщена активност от гласуването на 9 юни: 34,41% за НС, 33,79% за евровота

34,41% избирателна активност в края на изборния ден отчете ЦИК . Към 20:00 часа в неделя на 9 юни гласувалите за Народно събрание са били 2 268 644. В изборите за Европейски парламент отишлите до урната са още по-малко - 2 074 192. Активността от евровота е 33,79% . При обработени 100% протоколи: ГЕРБ-СДС - 24,7%, ДПС - 17,07%, ПП-ДБ -..

публикувано на 11.06.24 в 16:24