Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Желязков: Имаме сили да направим още победи

Николай Желязков
Снимка: БГНЕС

Треньорът на националния отбор по волейбол Николай Желязков наблегна на позитивните неща след края на турнира от Лигата на нациите в София: „Отборът на Бразилия игра много силно, трябва да го поздравим. Показаха голяма класа, имат изключителни изпълнители. Що се отнася до нашата игра, на моменти бяхме много добри, в други допуснахме леки точки. Имам какво да научим от тези мачове. Излязохме с по-различен състав. Хората, които влязоха, се представиха добре, което е позитивно. На това ниво трябва да изпълняваш много добре начален удар. Бразилия затрудни посрещането ни със сервиси. Ние трябва да работим върху посрещането. Страхотно преживяване. Бил съм треньор на различни гарнитури. Благодаря от името на всички. Подкрепата е за тях и за това, което им предстои. Момчетата много работят. Можеше да постигнем и втора победа, но да отдадем заслуженото и на Австралия. Предстои ни последният турнир в Полша. Смятам, че имаме сили да направим още победи. Тръгваме с тази нагласа. Най-важното в момента е момчетата да починат два дни и ще се готвим. Отбор не се прави за ден, ние тренираме от два месеца и няма от какво да се срамуваме. Трябва да търсим къде можем да бъдем по-ефективни и по-добре. Убеден съм, че нещата ще се развиват добре.“


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Антонио Папазов, Тихомир Баротев и Борислава Иванова

България с два финала в първия ден на СП по аеробика в Пезаро

Българските състезатели си осигуриха участие на финалите след първия ден на квалификациите на Световното първенство по спортна аеробика за мъже и за жени в Пезаро (Италия). В категория индивидуално жени Борислава Иванова зае осмо място в пресявките с 20.100 точки и ще спори за разпределението на медалите утре. Първа е японката Китадзуме Рири с 21.100..

публикувано на 28.09.24 в 06:38
САЩ победи Сърбия във волейболния турнир при жените на Игрите в Париж

Волейболният Нефтохимик 2010 загуби първия си мач от международния турнир в Гърция

Волейболният Нефтохимик 2010 загуби първия си мач от международния турнир в гръцкия град Орестиада с 1:3  гейма, в отделните части  24:26, 22:25, 26:24, 20:25 точки срещу едноименния отбор на домакините.  В зала "Никос Самарас" отборът, воден от треньора Мартин Стоев, изигра зрелищен двубой, изпълнен с множество обрати.  Утре от 18:00 часа бургазлии..

публикувано на 28.09.24 в 06:34
Волейболистите на Левски София със загуба  срещу Фенербахче в контролната среща

Волейболистите на Левски София със загуба срещу Фенербахче в контролната среща

Волейболистите на Левски София отстъпиха с 2:3 гейма, в отделните части  27:25, 19:25, 15:25, 22:25, 25:23 то чки срещу Фенербахче в контролен мач игран  в Истанбул, който продължи близо 2 часа. Двата треньорски щаба се бяха разбрали да се изиграят 5 гейма. В тях най-резултатен за "сините" стана словашкият посрещач Юлиус Фиркал с 22 точки. Диагоналът..

публикувано на 28.09.24 в 06:33

Берое победи Славия с гол в края

Берое победи с 1:0 у дома Славия в мач от десетия кръг от Първа лига. Гола на Леандро Годой в допълнителното време осигури драматичния успех в полза на "зелените". В 12-ата минута Леандро Годой отправи удар от далечно разстояние, който не затрудни игралият за първи път през кампанията вратар Николай Кръстев. След малко повече от половин час..

публикувано на 27.09.24 в 22:09

Локомотив (Пловдив) спечели Черномореските игри

Академик (Пловдив) спечели баскетболния турнир от Черноморските игри. Пловдивският тим надделя в много интересен финал над домакините на надпреварата Черно море с 83:77. За победителите Николай Титков вкара 25 точки, а Николай Михайлов добави 15 точки. Обрад Томич завърши с „дабъл-дабъл“ – 13 точки и 13 борби. За Черно море Тича Родни Първис..

публикувано на 27.09.24 в 20:53

Локомотив (София) и Хебър не си вкараха

Отборите на Локомотив (София) и Хебър завършиха наравно 0:0 в първия мач от десетия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион "Локомотив" в столичния квартал "Надежда" не бе сред най-атрактивните, като най-интересният момент от него бе в 38-мата минута, когато гол на гостите от Пазарджик бе отменен заради нарушение срещу вратаря Александър Любенов...

публикувано на 27.09.24 в 19:57

Ботев (Пловдив) пусна в продажба билетите за Левски

Билетите за двубоя между Ботев (Пловдив) и Левски вече са в продажба, информираха от пловдивския футболен клуб. Дербито от 11-ия кръг на Първа лига е на 5 октомври (събота) от 20:00 часа на стадион "Христо Ботев". Пропуските за срещата вече са налични за закупуване в клубния магазин на „Колежа“, както и онлайн на kolezha.bg. Цените са както..

публикувано на 27.09.24 в 18:38