Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът в община Стамболово е локализиран

Снимка: СИДП

Под контрол са двата горски пожара в Хасковска област. Близо 100 огнеборци, доброволци и горски служители са участвали при гасенето им, съобщават от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.
Пожарът в сухи треви и иглолистна гора между стамболовските села Светослав и Пътниково е с площ около 400 дка и е локализиран. През нощта на дежурство са били 5 екипа на пожарната.
Пожарът край свиленградското село Дервишка могила е овладян и изгасен още снощи. Изгорели са 20 дка широколистна гора. Спасени са 60 000 дка гора.
Предполага се, че пламъците са тръгнали от сухи треви, но огънят и на двете места се е развил в широколистна и борова гора. 

Работата на огнеборците при гасенето на пожарите е била изключително затруднена от високите температури и вятъра. Няма опасност за населението в двете населени места.

По публикацията работи: Станислава Георгиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.