Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илон Мъск е завел насрещен иск срещу "Туитър"

Илон Мъск
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Предприемачът Илон Мъск е завел насрещен иск срещу "Туитър", предаде Ройтерс.

Това е задълбочаване на съдебния му спор с компанията, започнал след опита на предприемача да се оттегли от договорената сделка за купуване на "Туитър" на стойност 44 млрд. долара.

Обемният 164 страници документ засега е засекретен, но според правилата на съда скоро може да бъде публикувана негова редактирана версия, отбелязва Ройтерс.

Адвокатите на Мъск обявиха, че той е пожелал прекратяването на сделката, защото компанията не е отговорила на многобройни искания за предоставяне на информация за фалшивите акаунти в мрежата.

По думите на Мъск "Туитър" е нарушил много от клаузите на първоначалното споразумение, подписано през април. Бордът на директорите на "Туитър" заяви решителността си да приключи транзакцията "на цената и условията, договорени с г-н Мъск".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Центърът за настаняване на мигранти в Харманли

Боряна Гидикова: Едва 43 непридружени деца са настанени в социалните услуги през 2023 г.

Откриването на "Сигурна зона за непридружени деца" в Регистрационно-приемателния център за бежанци в Харманли е празник , заяви пред БНР Боряна Гидикова – директор "Комуникации" в УНИЦЕФ. "Това ще бъде третата зона за непридружени деца в България. Днес откриваме такава в най-големия център за бежанци – този в Харманли. За нас това е..

публикувано на 16.05.24 в 11:56
Руслан Трад

Руслан Трад: Политическият живот в Словакия е токсичен, очакват се още такива събития

В следващите ден-два ще има още детайли около покушението срещу Роберт Фицо, които ще излязат наяве, ако словашкото правителство позволи да има видимо разследване. Засега има пасивна роля, което е изненадващо. Определено има противоречива информация. Това коментира Руслан Трад, анализатор към Атлантическия съвет на САЩ и основател на..

публикувано на 16.05.24 в 11:38

Утре сутрин теглят въпросите за матурата по БЕЛ измежду 4 млн. варианта

13 000 учители са ангажирани с матурите, каза служебният образователен министър Галин Цоков.  50 200 са учениците, които са зрелостници. Всичко е готово за провеждането на матурите. Изпитните въпроси за матурата по БЕЛ утре са 41 и ще се генерират утре сутрин измежду 390 000 варианта, ако се включи темата за "Есе“ или "Интерпретативно..

публикувано на 16.05.24 в 11:36
Благовест Георгиев

Близки на загинали в катастрофи поискаха оставката на общинския съветник Благовест Георгиев

Родители и близки на загинали на пътя поискаха общинският съветник от ПП-ДБ-"Спаси София" Благовест Георгиев, който избяга от причинената от него лека катастрофа в началото на април, да напусне Столичния общински съвет.  ПП-ДБ-СС пак поискаха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС Нинела Върбанова, съпредседател на сдружение "Ангели на..

публикувано на 16.05.24 в 11:06
Александър Вучич

Задържан е мъж за заплахи към сръбския президент

Вицепремиерът на Сърбия и министър на вътрешните работи Ивица Дачич съобщи днес, че в Сърбия е задържан мъж заради заплахи, отправени към сръбския президент Александър Вучич, информират сръбските медии. Поради заплаха, засягаща сигурността на президента на републиката, Д. М. от Сомбор е арестуван и му е постановено задържане под стража за 48..

публикувано на 16.05.24 в 11:03
Иван Таков

Общинарите от БСП в София искат оставката на зам.-кмета по транспорта

Общинските съветници от БСП в София поискаха отстраняването на заместник-кмета по транспорта Илиян Павлов, както и призоваха за връщане на старата организация на движение по столичния булевард "Патриарх Евтимий". По думите на Иван Таков, общинските съветници са били заблудени, че в района ще бъде направен ремонт, а не реорганизация на..

публикувано на 16.05.24 в 11:02

Богата програма за 24 май в Монтана

В Монтана ще има празнично шествие на деца и ученици за 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. На откритата сцена на площад "Жеравица" ще има концерт. Шествието ще тръгне на 24 май в 9.30 ч. от храм "Св. Св. Кирил и Методий" в посока централния площад..

публикувано на 16.05.24 в 10:42