Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Григор Сарийски: Това, което става в момента, е наистина едно ударно увеличение на разходите

Доц. Григор Сарийски
Снимка: БГНЕС
"Всички знаем какво трябва да се направи, проблемът е как ще ни изберат, ако наистина вземем да го направим, защото това, което става в момента, е наистина едно ударно увеличение на разходите". Това коментира в интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" икономистът и финансист доц. Григор Сарийски:

"Тази есен и зима българинът ще трябва да плаща разходите за предизборната кампания, която направиха партиите в парламента. В последната актуализация на бюджета изобщо не се споменаваше и дума за балансиране на бюджета. Основното, за което се говореше, беше как да направим така, че да увеличим разходите. Винаги в края на управлението се предприемат така наречените популярни мерки – вдигането на пенсиите, намаляването на данък добавена стойност за хляба, данъчните облекчения за семейства с деца, помощите от 25 стотинки за литър бензин".

"Икономиката е един жив организъм. Не може да се възприема просто рязане, защото рязането е като ампутация на крайник", добави финансистът.

Цялото интервю с доц. Григор Сарийски можете да чуете от звуковия файл.
По публикацията работи: Недит Георгиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Дунавското хоро - фолклорната ни визитка пред света

По време на предстоящите празници във всеки град или село на страната ще прозвучи неизменно Дунавското хоро - фолклорната ни визитка пред света. Как обаче се започва то - с ляв или десен крак, кое е правилното и защо. Много преди великият Дико Илиев да напише своето Дунавско хоро обаче край Дунава се е танцувало на този ритъм. Как и дали..

публикувано на 04.05.24 в 11:20

Стачка в РАИ

Италианската държавна медия РАИ подготвя 24 часова стачка от рано сутринта на 6 май до сутринта на 7 май.  Протестът е по инициатива на синдикатите от РАИ, а мотивите са разнородни - от организационни въпроси до оплаквания от политически натиск. В изявление се посочва, че има задушаващ контрол над журналистическата работа и опит РАИ да бъде сведена до..

публикувано на 04.05.24 в 11:17
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън

Блинкън: "Хамас" е единствената пречка пред примирие в Газа

Американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че палестинската групировка "Хамас" е единствената пречка пред постигането на примирие в Газа. "Очакваме да видим дали те могат  да отговорят с "да" на прекратяването на огъня и на освобождаването на израелските заложниците", каза Блинкън Блинкън: Израел да допусне още хуманитарна помощ в Газа,..

публикувано на 04.05.24 в 11:08

Временно е спряно движението през Прохода на Републиката

Временно е спряно движението през Прохода на Републиката. Товарен автомобил е самокатастрофирал малко преди върха в област Велико Търново.  По първоначална информация пострадали няма.

публикувано на 04.05.24 в 11:04
Кметът на Дупница Първан Дангов

Поскъпва Синята зона в Дупница

Такса "Синя зона" в Дупница ще бъде увеличена заради проблеми с паркирането в централаната градска част и нарушенията, които са ежедневие, каза за БНР кметът на Общината Първан Дангов. Негово ще е предложението с колко да е увеличението, а решението ще вземе Общинският съвет. Ситуацията с паркирането в централната част се усложнява, след като на два..

публикувано на 04.05.24 в 11:01

Множество хора се стекоха в плевенските църкви на Велика събота

Десетки се стекоха в трите плевенски храма за Василиевата Света литургия. На Велика събота се извършва благословение на хляба и виното. Днес, Велика събота, е и ден за боядисване на великденски яйца, ако не е направено на Велики четвъртък. Отец Венци от храм "Света Троица" в Плевен:  "Велика събота символизира слизането на Господ наш Иисус Христос в..

публикувано на 04.05.24 в 10:48
Регионалния исторически музей в Плевен

Работилница за яйца в Регионалния исторически музей в Плевен

Ако не сте успели да боядисате яйцата за Великден в четвъртък, можете да го направите днес на Велика събота. Първото яйце трябва да се боядиса в червено. С него се прави кръстен знак върху челата на децата, а после и на всички останали от семейството. Това научиха децата в Плевен, които тази година се включиха в Работилницата на..

публикувано на 04.05.24 в 10:37