Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Кирилов напусна Ботев Враца

Росен Кирилов
Снимка: sportal.bg

Четвъртата треньорска смяна в еfbet Лига е факт, след като Росен Кирилов се раздели с Ботев (Враца).

Бившият централен защитник на Литекс и националния отбор на България е взел решението да си тръгне от стадиона във Враца след мача в Благоевград, загубен с 1:2, съобщиха близки до младия специалист.

Изненадващо за всички, старши треньор става Владислав Вутов, който дойде преди няколко дни като помощник-треньор.

Той влезе в щаба на Кирилов след напускането на Тодор Киселичков в посока Спартак (Варна).

Ръководството на Ботев (Враца) пък явно не е имало време за реакция и преди мача с Лудогорец оставя Вутов като старши треньор. Най-вероятно рокадата ще бъде обявена във вторник.

Преди да дойде във Враца, Росен Кирилов беше старши треньор на Витоша (Бистрица), Етър (Велико Търново), ЦСКА 1948. 

Във визитката му като футболист има участия на Световното първенство във Франция през 1998-а година и на Европейското в Португалия през 2004-а, а общо с герба на България е изиграл 54 мача.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Живко Желев

Втородивизионният Литекс (Ловеч) започна лятната си подготовка с ново име и с нов треньор

Втородивизионният Литекс (Ловеч) започна лятната си подготовка с ново име и с нов  треньор. След като Гриша Ганчев се отказа от футбола и прехвърли безвъзмездно цялата спортна база и управлението на футболния клуб на Община Ловеч, от новия сезон отборът ще играе с ново име.  За момента то не е уточнено, но ще се случи в предстоящите дни, тъй..

публикувано на 16.06.24 в 17:48
ПФК Левски подписа договор за три години със защитника  Алдаир Невеш Пауло Фаустино

Футболен клуб Левски подписа за три години с десен бек от Португалия

ПФК Левски подписа договор за три години със защитника  Алдаир Невеш Пауло Фаустино, съобщават от футболения клуб. Португалецът е на 24 години и играе предимно като десен бек, а "сините" го привлякоха от испанския Понферадина. Алдаир прекара миналия сезон под наем в португалския втородивизонен Пасош Ферейра, за който той изигра 25 мача и вкара..

публикувано на 16.06.24 в 17:38
Елвира Краснобаева

Елвира Краснобаева със злато във финалите с топка и с лента от турнира Гран При в Бърно

Елвира Краснобаева спечели титлите с топка и с лента, сребро с бухалки и бронз с обръч във финалите на отделните уреди на турнира по художествена гимнастика от веригата  Гран При  в Бърно (Чехия). Така възпитаничката на Светлана Юриевна завършва надпреварата с пет отличия, след като вчера стана шампионка и в многобоя. В първия финал Краснобаева..

публикувано на 16.06.24 в 17:28

България с девет медала от Открития ЕШ по лека атлетика за спортисти с интелектуални затруднения

Общо девет медала спечелиха българските състезатели от Открития европейски шампионат по лека атлетика за спортисти с интелектуални увреждания в Швеция Към шестте отличия от първите два дни Александър Асенов и Радена Ангелова добавиха още злато, сребро и бронз  в актива на България. Асенов, който спечели златото в спринта на 100 метра, беше над всички..

публикувано на 16.06.24 в 15:49
Клод Гонсалвеш

Бившият халф на Лудогорец Клод Гонсалвеш ще продължи кариерата си в Легия Варшава

Полският гранд Легия Варшава представи новото попълнение Клод Гонсалвеш. Бившият халф на Лудогорец подписа за три години с поляците. 30-годишният португалец пристигна във Варшава като свободен агент, след като договорът му с Лудогорец не бе подновен. "Много съм щастлив. С Легия бих искал да спечеля титлата. Обичам да играя под напрежение. Присъединих..

публикувано на 16.06.24 в 11:25

Сърбия срещу Англия във фокуса на европейското първенство по футбол

Европейското първенство по футбол в Германия ще продължи днес с нови три мача. В четвърта група, в Хамбург, от 16 часа съперници ще бъдат съставите на Полша и Нидерландия.  Следващите два мача са от 3-та група. От 19 часа в Щутгарт, Словения - Дания. Един от отборите, сочени сред фаворитите за европейската титла - Англия, започва участието си на..

публикувано на 16.06.24 в 07:44
Дерой Дуарте

Лудогорец привлече нов полузащитник

Лудогорец си осигури услугите на още един полузащитник.  Това е халфът на нидерландския  Фортуна Ситард Дерой Дуарте.. Дуарте е национална Кабо Верде и пристига като свободен агент, след като договорът му с Фортуна изтече.  24-годишният футболист вече е преминал медицински прегледи, след което е парафирал за 4 години. Дуарте е сложил подписа си под..

публикувано на 16.06.24 в 06:21