Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители на Националното Тол управление от Югозападна България пътуват всеки ден до карловските села

Снимка: Евелина Стоянова

Между 4 и 6 служители на Националното Тол управление от Югозападна България пътуват всеки ден до пострадалите от наводнението села в община Карлово, за да помагат на бедстващите хора.

Инициативата е започнала преди пет дни, а до момента над 20 мъже и жени са се включили в разчистването на къщите и дворовете на хората.

Част от служителите на Тол управлението в региона са били в отпуск, но са заминали в Карлово като доброволци, съобщи регионалният директор Красимир Чакъров.

В момента се събират и дарения, които ще бъдат изпратени на бедстващите хора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адвокат: Обществото схваща наказанието като форма на отмъщение и възмездие

Заради продължаващата война по пътищата прокуратурата ще предложи поредни законодателни промени. СГП организира дискусия за обсъждане на мерки за противодействия на войната по пътищата В интервю за БНР адвокат Силвия Петкова опроверга "масовото твърдение на властите", че има ръст на ПТП през последните 10 години. Според официалната..

публикувано на 28.05.24 в 08:26

Пада възрастта за раковите заболявания

Пада възрастта за заболяване от рак. Все по-млади хора срещаме с необичайни за младата възраст типове раково заболяване. Това заяви пред БНР онкологът Марчела Колева преди първия Форум за женско здраве, на който тя ще говори по темата "Без предразсъдъци за рака". " Хората не трябва да се страхуват да отидат на лекар – той не е..

публикувано на 28.05.24 в 08:13

Заради опасения от ново свлачище: Евакуират около 7900 души в Папуа Нова Гвинея

В Папуа Нова Гвинея започна евакуацията на около 7900 души поради опасения от ново свлачище, заявиха днес властите, цитирани от Франс прес. Евакуацията бе предприета след гигантското свлачище, което в петък почти унищожи село в провинция Енга. Според службите за спешна помощ е възможно над 2000 души да са затрупани живи. Засега..

публикувано на 28.05.24 в 08:08

Най-малко 22 жертви на бури в САЩ

Силни бури преминали през централната и южната част на САЩ през почивните дни и Деня на паметта, отнеха живота на най-малко 22 души души и причиниха много разрушения. В източната част на страната хиляди домакинства останаха без ток. Губернаторът на Кентъки Анди Бешър, който обяви извънредно положение, съобщи ,че в неговият щат жертвите са 5...

публикувано на 28.05.24 в 08:06
Калин Стоянов

Полицейският участък в Роман отново става РПУ

В присъствието на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов официално ще бъде оповестена промяната на полицейското звено в Роман от "участък" в "управление". През април стана ясно, че предложението на врачанската дирекция на МВР да бъде върнат статутът на романската полиция е утвърдено от министъра. Преди две години управлението..

публикувано на 28.05.24 в 08:01

Започва 76-ото издание на Националния поход "По стъпките на Ботевата чета"

Започва 76-ото издание на Националния поход "По стъпките на Ботевата чета" от Козлодуй до историческия връх Околчица. Походът по пътя на Ботевия подвиг е най-старата и най-масова родолюбива туристическа проява у нас. По 120-километровия маршрут от Козлодуй до връх Околчица се преминава за пет дни. Ръководител на похода е Евгени Филипов...

публикувано на 28.05.24 в 07:53

Около 55 000 четвъртокласници се явяват на изпит по математика

Около 55 000 четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване по математика. Изпитът ще се проведе в близо 1740 училища в страната. Той ще започне в 10 часа и ще продължи 60 минути. За учениците със специални образователни потребности са предвидени 30 минути повече, т.е. общо 90.  В 1738 училища ще има изпит, ангажирани са 13 645 квестори...

публикувано на 28.05.24 в 07:21