Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Желязков вече не е селекционер на волейболните ни национали

Николай Желязков
Снимка: БГНЕС

Николай Желязков вече не е селекционер на националния отбор на България по волейбол за мъже. Това беше решено на заседанието на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол, на което присъстващите гласуваха да не бъде подновен договорът на специалиста. 

Николай Желязков не изпълни минималните изисквания за резултати на националния отбор и затова е освободен от поста, е обяснението от федерацията.

Желязков беше поканен за кратко в залата, за да обясни мотивите си. След това отказа да говори пред медиите.

От родната централа ще обявят конкурс за нов селекционер, а кандидатите за поста ще бъдат обявени на 5 октомври. 

Финансовото състояние на федерацията не е лошо, въпреки натрупаните пасиви и дългове, допълни президентът Любо Ганев. 

Предстои да бъде свит максималнят брой на членовете на Управителния съвет, като максималният брой се свива на 17, а минималният остава 5.

Още от Любо Ганев - в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Баскетболният Спартак (Пл) пречупи Черноморец и изравни серията за третото място

Спартак (Плевен) надви вицешампиона от миналия сезон Черноморец със 77:64 (20:17, 14:17, 16:17, 27:13) като домакин в зала „Балканстрой“ в Плевен във втория мач от плейофа за третото място в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и изравни серията на 1-1 победи. Играе до две победи от три възможни срещи, а третият двубой ще се проведе на 27 май..

публикувано на 24.05.24 в 21:19
Стилияна Николова

Грациите ни поведоха в отборната надпревара на Европейското (обновено)

Българските гимнастички водят в отборната надпревара на Европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща. Боряна Калейн, Стилиана Николова и Елвира Краснобаева изпреварват засега съставите на Италия и Германия в класирането, но за крайното утре ще се прибавят и двете оценки от изиграванията на ансамблите. България е начело с актив от..

обновено на 24.05.24 в 20:43
Петър Мицин

Мицин покри норматив "Б" на 200 м бътерфлай за Олимпиадата

Петър Мицин покри „Б“ норматив за Летните олимпийски игри в Париж в дисциплина 200 метра бътерфлай. На международния турнир за „Купата на кмета-Гран при Бургас“ Мицин спечели в дисциплината с време 1:56.35 минути, което е една стотна под стандарта. Състезателят на клуб Вихрен Сандански остави на сериозна дистанция втория и третия в класирането,..

публикувано на 24.05.24 в 20:33

Септември (Сф) се завръща в Първа лига, Марек - на бараж

Отборът на Септември София победи Черноморец Балчик с 3:0 в двубой от 34-ия, последен кръг във Втора лига и си осигури промоция в българския футболен елит. Септември събра 64 точки и завърши на второ място в класиране, присъединявайки се към варненския Спартак като двата тима, които печелят директно влизане в Първа лига. Попаденията за софийския..

публикувано на 24.05.24 в 20:23
Шарл Льоклер

Шарл Льоклер най-бърз във втората тренировка в Монако

Шарл Льоклер от Ферари спечели втората тренировка за домашното Гран при на Монако в неделя във Формула 1, а шампионът Макс Ферстапен от Ред Бул трябваше да се задоволи с четвъртото място. Льоклер записа най-добро време от 1:11.278 минути, за да изпревари Люис Хамилтън от Мерцедес с 0.188 секунди. Британският пилот бе най-бърз в първата тренировка..

публикувано на 24.05.24 в 20:03
Джоана Нуамеруе (вляво)

Боксовата ни националка Джоана Нуамеруе с поражение на олимпийската квалификация

Българската националка Джоана Нуамеруе отстъпи пред Навбахор Хамидова (Узбекистан) с 0:5 в категория до 66 килограма при жените на олимпийската квалификация по бокс в Банкок (Тайланд). Нуамеруе, която се завърна на ринга след тежка контузия на рамото, не успя да се справи с шампионката на Азия в първия кръг. За квоти ще боксират около 600..

публикувано на 24.05.24 в 18:54
Десислава Миланова

Десислава Миланова спечели Златната верига на Световната купа по конен спорт

Българката Десислава Миланова спечели Голд тур (златна верига) на Световната купа по конен спорт, която се провежда на конна база "Фригопан" край пловдивското село Царацово. Надпреварата по прескачане на препятствия – две звезди, е квалификация за Олимпиадата в Париж. Миланова, с кобилата Казента, завърши с чист паркур на Световната купа с височина на..

публикувано на 24.05.24 в 18:41