Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Процесът срещу Нено Димов вече се гледа от Софийския градски съд

Нено Димов
Снимка: БГНЕС

Първо заседание след съдебната ваканция по делото срещу бившия министър на околната среда Нено Димов за водна криза в Перник от края на 2019 година.

Процесът вече се гледа от Софийския градски съд след като от 28 юли спецправосъдието престана да съществува.

Делото продължава със същия съдебен състав.

На въпрос за очакванията им от разпитите днес Димов и адвокатът му Ина Лулчева отговориха следното.

"След като свърши делото, ще коментирам тогава", каза Нено Димов.

"Нищо не очакваме. Те нямат отношение към обвинението, както и 99,9% от свидетелите. Очакваме делото, когато един ден приключи колкото се може по-бързо за нас, да приключи така, както всички поръчкови дела – с оправдателна присъда. Когато делото се образува не защото има престъпление, а защото се преследва човекът, очевидно е поръчка", каза Ина Лулчева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Путин: Нашите стратегически сили винаги са в бойна готовност

В речта си на традиционния военен парад на Червения площад в Москва по случай 79-та годишнина от Деня на победата руският президент Владимир Путин обвини западните страни, че изкривяват истината и забравят уроците на Втората световна война. Русия преживява сложен период и съдбата ѝ зависи от всеки от нас, каза Путин пред 9 хиляди участници и..

публикувано на 09.05.24 в 11:16

Сенатори републиканци против участие на САЩ в т.нар. пандемично споразумение на СЗО

В края на февруари в Съединените щати започна дискусия във връзка с т.нар. пандемично споразумение, което се обсъжда от страните членки на Световната здравна организация. Преди началото на 77-ата Световна здравна асамблея в края на месеца в писмо до Джо Байдън група републикански сенатори настояват САЩ да не се присъединяват към нито един договор,..

публикувано на 09.05.24 в 10:58

Недостигът на лекарства в Англия е на критично ниво

Недостигът на лекарства в Англия е на такова критично ниво, че пациентите са изложени на пряк риск за тяхното здраве и дори смърт, алармира "Гардиън", позовавайки се на фармацевти. Ситуацията е толкова сериозна, че фармацевтите все по-често трябва да казват на пациентите, че само част от рецептата им може да бъде изпълнена и да ги помолят..

публикувано на 09.05.24 в 10:36

"Политико": Изборните резултати в РСМ може да съживят напрежението с България и Гърция

Изборните резултати в Северна Македония рискуват да съживят напрежението с България и Гърция и още повече да усложнят трудния път на страната към членството ѝ в ЕС, отбелязва "Политико". В коментара на изданието се напомня, че в резултат на вота ще има нова администрация от партията ВМРО-ДПМНЕ, която предприема конфронтационен подход спрямо..

публикувано на 09.05.24 в 10:32
Еди Рама

Напрежение в Атина заради предстояща визита на Еди Рама

Политическо напрежение в Атина предизвика новината за предстоящо посещение на албанския премиер Еди Рама. Опозиционните партии в Гърция, както и депутати от управляващата партия заявиха, че е нежелателно посещението на албанския премиер в Атина. Рама пристига в неделя на 12 май, за да се срещне с албанските граждани в гръцката столица...

публикувано на 09.05.24 в 10:25
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова поднасят цветя пред Паметника на Незнайния воин, по повод отбелязването на 79 години от победата над нацизма във Втората световна война.

Радев: Нека кампанията за изборите за НС да не заглушава дебата за бъдещето на ЕС

Церемония по издигане на знамето на Европейския съюз се проведе пред сградата на администрацията на държавния глава по повод Деня на Европа. В церемонията участваха президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Преди това те поднесоха цветя пред Паметника на Незнайния воин в столицата. Румен Радев заяви, че благодарение на..

публикувано на 09.05.24 в 10:18
Швейцарският изпълнител Немо

Изпълнители се готвят за втория полуфинал на "Евровизия"

Фаворити на букмейкърите за победители на 68-ото издание на "Евровизия" се готвят за втория полуфинал на песенния конкурс в четвъртък. Сред тях са швейцарският изпълнител Немо, италианската звезда от платформата ТикТок Анджелина Манго и Йост Клайн от Нидерландия с игривата му поп-рап песен Europapa, съобщи АП, цитирана от БТА. Първият полуфинал..

публикувано на 09.05.24 в 10:06