Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Температурен рекорд в Хасково за втори пореден ден

За втори пореден ден в Хасково се отчита температурен рекорд.

Днес следобед термометърът е показал 37,2 градуса.

На днешния ден досега най-горещо е било през 1968 година - 35,5 градуса.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Спасители и местни жители търсят тела под развалините на сгради, разрушени при израелски въздушен удар предишния ден в квартал Айн ел-Делб, източно от пристанищния град Сайда (Сидон) Ливан, 30 септември 2024 г

Редица държави търсят начини да евакуират своите граждани от Ливан

Рязката ескалация на бойните действия между Израел и ливанската шиитска групировка "Хизбула" принуди западните държави да търсят начини да евакуират гражданите си от Ливан. Израел нанася удари в Бейрут, от "Хизбула" заявиха, че са готови за бой Германия евакуира голяма част от персонала на посолството си, семействата им и германски..

публикувано на 30.09.24 в 19:09

След изборите в Австрия: Решението за България в Шенген ще се проточи

Заплетената следизборна ситуация в Австрия не вещае нищо положително за отмяна на ветото срещу отварянето на шенгенските сухопътни граници за България и Румъния. На предстоящото изслушване в Европарламента на предложения за еврокомисар по миграцията Магнус Брунер - сегашният финансов министър на Австрия - една от основните теми ще бъде разширяването на..

публикувано на 30.09.24 в 18:51

1,68 милиарда лева е дефицитът в хазната към края на август

1,68 милиарда лева е дефицитът в хазната към края на август, съобщиха от Министерството на финансите. Вече са събрани близо 62% от планираните в бюджета приходи за годината, но са направени под 60 на сто от очакваните разходи. Във фискалния резерв има 10,67 милиарда лева. Очаква се утре да станат ясни и прогнозните данни за състоянието на..

публикувано на 30.09.24 в 18:42

2 досъдебни и 2 бързи производства след операция срещу купуването на гласове в Бургас

Петима души са задържани за купуване на гласове в Бургас - трима мъже от ромската махала на комплекса "Меден рудник" и две жени от ромския квартал "Победа". У един от задържаните са открити списъци с имена. По данни на бургаската полиция схемите за купуване на гласове не се променят  и се осъществяват основно в търговски обекти. Задържаха..

публикувано на 30.09.24 в 18:34

30 филма ще бъдат показани на Sofia DocuMental

30 филма ще бъдат показани в петото издание на международния фестивал за документални филми, посветени на човешките права, Sofia DocuMental. О ткриването ще е с прожекцията на гръцкия филм "Без посока".  За втори път ще има и онлайн издание, достъпно в една от най-големите български платформи за видеосъдържание. Голяма част от лентите са носители..

обновено на 30.09.24 в 18:11
Хора, разселени заради израелските военни удари в Ливан, се събират в Бейрут, 30 септември 2024 г.

Евакуираха част от българите от Ливан

 Евакуираха част от българите от Ливан с правителствения "Еърбъс". Самолетът излетя от София след 13:00 часа и кацна в Бейрут  малко преди 15:00 часа. Правителственият самолет е излетял, за да прибере българите от Ливан Майки с деца и възрастни хора са в първата група сънародници, евакуирани от ливанската столица. Очаква се самолетът да кацне в..

публикувано на 30.09.24 в 17:59
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Столтенберг: Руските ядрени заплахи не трябва да спират подкрепата за Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберт, който се оттегля утре от поста, заяви, че руските ядрени заплахи не бива да възпират съюзниците от алианса да продължат да подкрепят Украйна. Тази нощ Русия изстреля бараж от дронове срещу Украйна. Заплахите на руския президент Владимир Путин за използване на ядрени оръжия не трябва да възпират членовете на..

публикувано на 30.09.24 в 17:47