Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Стоилов: Няма дерби, в което Левски да не е бил горд

Станимир Стоилов
Снимка: БГНЕС

Треньорът на футболния Левски Станимир Стоилов внесе яснота за състоянието на контузените си играчи преди утрешния мач от 11-ия кръг на първенството срещу ЦСКА София на стадион "Васил Левски" от 16.45 часа. Срещата ще излъчим пряко в ефира на програма "Хоризонт" на БНР.

"Това е най-голямото дерби у нас. Знаете, че при нас има много проблеми с контузии, но останалите, които  са здрави, трябва да дадат всичко от себе си. Бари е с контузия, Ноа не тренира все още, за Петрис ще преценим утре при последната тренировка. Останалите са готови", каза треньорът на "сините".

"Този мач има огромен заряд. Не може да се сравнява с финала за Купата на България. Много дълго време не бяхме печелили трофей, имаше напрежение. Всеки, който играе утре, знае, че трябва да спазва 100% тактическата дисциплина. Без желание и дисциплина няма да стане. Аз съм сигурен, че никой от играчите не живее в миналото. Срещу ЦСКА трябва да печелиш винаги", уверен е той.

"Откакто съм треньор на Левски, никога не е имало страх от поражение. Единственото, от което се притесняваме, е дали можем да играем на максимума. ЦСКА е гранд и също се забелязва стабилизиране откъм резултати и игра. Тези мачове често са непредвидими. Трябва да се отчете работата на колегите", каза още Стоилов.

"Сега ЦСКА е по-добре окоплектован и има по-изчистена стратегия. Имат нов млад и амбициозен треньор. За мен е важно най-вече как ще изглеждаме ние на терена. Ако играем на максимум и не можем да спечелим, значи противникът е бил по-добър", вярва специалистът.

"Винаги съм искал новите футболисти да говорят за силата и качествата си на терена. Не искам да давам предварителна оценка на Шеху. Нашите фенове и футболната общественост най-добре дават оценка на играчите, които се раздават за отбора. Той може да играе на три позиции. Това е една от причините да го привлечем, тъй като търсим по-голямо спокойствие. Този човек ще запълни много позиции. Имам наблюдения върху този играч, а агент ни каза, че е свободен и не си е намерил още нов отбор. Реагирахме светкавично и за ден и половина извадихме визи и го привлякохме. Той е играл в сериозен отбор, като с Омония е бил в Лигата на конференциите и печели Купата на Кипър. Ако не се лъжа, на 13 юни е последният му мач с националния отбор на Нигерия. Мен ме интересува да играе силно за Левски, ако ще преди това да не е играл и организиран футбол", каза Стоилов за новия футболист на "сините".

"Няма по-голяма мотивация - като си играч на Левски, това е най-голямото дерби и си загубил миналата седмица", смята треньорът.

"Левски израсна много последната година и е на много добро ниво. Смятам, че ако са здрави всички, можем да се надиграваме с всички водещи отбори. Бройката на футболистите ни е малка и стеснена, но няма проблем. Няма дерби, в което Левски да не е бил горд. Но има да се подобряваме още като игра и стил", призна Мъри Стоилов.

"В ЦСКА имат възможност да играят различни хора, при нас съставът е по-ясен. Не  е лесно да определим стартовия им състав, защото имат голям брой футболисти, но ги познаваме и сме си направили труда да ги разучим. Именно за това привлякохме Шеху - за конкуренция и ротация на състава. Срещу Локомотив например нямаше нито един защитник на пейката и се наложи на Роналдо да играе на непривична позиция", призна той.

"Съдиите винаги имат моята толерантност. Ако се играе с уважение и респект - коректно, както на финала, няма да имат работа. Това е и наш ангажимент - на треньорите - футболния феърплей. Не желая да се създава напрежение около съдията. Що се отнася до отсъжданията в мача с Локомотив, имаше два момента. При първата ситуация може да се сбърка, защото има динамика на терена. Така че може да оневиним съдията. При 10 повторения на ВАР обаче да сбъркаш. Съмнявам се, че си некадърен, но съм сигурен, че си слуга", обвини той.

"Имаме проблем в атака и защита с Бари и Ноа. Ако бяха здрави, нямаше да имам дилеми. Но сега останалите имат възможност да покажат, че са футболисти на Левски и да демонстрират желание, амбиция, футболна интелигентност. Ако имаме имиджова опция за нов трансфер, може да стане, но се съмнявам, че може. Мина вече много време, а и нов нападател трябва да се впише в изключително ниски финансови параметри", завърши Станимир Стоилов.


По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Състезанието по картинг за издръжливост "Еко 24 на България" в подкрепа на детското отделение към МБАЛ Кюстендил

Сезонът в европейския картинг шампионат по издръжливост ще бъде възобновен на 8 юни, когато стартира „ЕKO 24 часа на България“ – единственото за годината 24-часово състезание у нас. Писта „Пауталия“ в Кюстендил отново ще бъде домакин на събитието, в което ще участват над 250 пилоти, разпределени в 46 отбора. Началото на надпреварата ще бъде дадено..

публикувано на 03.06.24 в 13:32
Моринари Ватанабе - президент на Международната федерация по гимнастика

Двама са кандидатите за президент на Международната федерация по гимнастика

Настоящият президент Моринари Ватанабе и шефът на Европейската гимнастика Фарид Гаибов ще се борят за поста президент на Международната федерация по гимнастика (ФИГ), стана ясно след заседание на Изпълнителния комитет на централата в Шанхай (Китай). Изборите за ръководните органи на ФИГ ще се проведат в 25 октомври тази година по време на 85-ия конгрес..

публикувано на 03.06.24 в 09:30

България взе гейм, но не успя да победи Германия в Лигата на нациите

Женският ни национален отбор по волейбол допусна 3-а поредна и общо 7-а загуба от началото на тазгодишната Лига на нациите. Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели се бориха и взеха гейм, но все пак отстъпиха пред Германия с 1:3 гейма, в отделните части  19:25, 25:21, 21:25, 11:25 точки,  в последния си мач от турнира в 4 група от втората седмица на..

публикувано на 03.06.24 в 07:00
Арманд Дуплантис

Арман Дуплантис с нова победа в Диамантената лига

Арманд "Мондо" Дуплантис спечели състезанието на овчарски скок в Стокхолм, в поредния кръг на лекоатлетическата верига "Диамантена лига", но не успя да постави нов световен рекорд. 83 рекорда в леката атлетика са подобрени на стадиона в шведската столица – повече от всяко друго място в света. 84-ят обаче не беше добавен на 2-и юни 2024-а година...

публикувано на 03.06.24 в 06:44
Валентин Антов

Венеция победи Кремонезе с Валентин Антов и си гарантира участие в Серия А

Валентин Антов и неговият Кремонезе няма да играят в италианския футболен елит, след като загубиха втория плейофен мач срещу Венеция с 0:1. Така венецианците печелят финалния бараж след нулево равенство в първата среща в Кремона и отново са в Серия А след две години пауза. Единственото попадение за Венеция вкара датският нападател Кристиан Гюткяер в..

публикувано на 03.06.24 в 06:42
Яник Синер

Григор Димитров срещу Яник Синер в четвъртфиналите на “Ролан Гарос”

Яник Синер ще е съперникът на Григор Димитров в четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Италианецът се наложи над последния останал представител на домакините Корентен Муте с 2:6, 6:3, 6:2, 6:1 и си осигури нова среща с българина, когото победи във финала на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями в края на март. Синер води с 3-1..

публикувано на 03.06.24 в 06:32
Андриан Краев

Андриан Краев напусна Левски като свободен агент

Андриан Краев напусна Левски като свободен агент. Договорът на бившия играч със “сините” изтече през уикенда. Той със сигурност ще продължи кариерата си на друго място и няма да остане на “Георги Аспарухов”. Новият треньор Станислав Генчев обяви, че ще проведе разговор с полузащитника и ще се опита да го убеди да промени решението си. 25-годишният Краев..

публикувано на 03.06.24 в 06:25