Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

8 нови досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите

Снимка: iStock

8 са новообразуваните досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите за последните 24 часа. От началото на кампанията делата са 44.

Прокурорите в страната са работили общо по 333 преписки. 

По 181 от тях е постановен отказ от разследване, заради липса на достатъчно данни за извършено престъпление, информират от държавното обвинение. 

От там напомнят, че във всяка област на страната са създадени областни междуведомствени звена, които осъществяват координация за противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Олена Зеленска

Олена Зеленска е на посещение в Белград

Съпругата на украинския президент Олена Зеленска и министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба са на посещение от вчера в Сърбия, съобщи Танюг, цитирана от БТА. Това е първото посещение на високопоставен украински представител в Сърбия от началото на руската инвазия в Украйна през 2022 г., отбелязва сръбската редакция на Радио..

публикувано на 13.05.24 в 09:41
Биляна Гяурова

Биляна Гяурова: Младите хора влизат в системата с манталитета на чиновници, не на магистрати

Абсурдите са доста на терена на реформите, които трябваше да бъдат направени ,  заяви пред БНР Биляна Гяурова от Българския институт за правни инициативи. "Нежеланието идваше и идва най-вече от тези системни партии, които години наред се биеха в гърдите с това, че ще прокарат тази съдебна реформа. Наистина се надявам да се окажа лош пророк. От..

публикувано на 13.05.24 в 09:40

БПЦ включва в православния календар - 12 май ден за молебен за здравните служители

Молебен за здравните служители ще бъде включен в българския православен църковен календар. Той ще се извършва всяка година във всички епархии в страната. Решението е взето на заседание на Светия синод на Българската православна църква (БПЦ) след предложение на проф. Венцислав Мутафчийски, началник на Военномедицинска академия. Първият..

публикувано на 13.05.24 в 09:33
Протест в Тбилиси срещу законопроекта за чуждестранните агенти, 1 май 2024 г.

Грузинската опозиция иска помощ от Лондон

Лидерите на грузинската опозиция призоваха Обединеното кралство да направи повече, за да се противопостави "репресиите срещу гражданското общество" в бившата съветска република. Говорител на Министерството на външните работи в Лондон коментира, че Обединеното кралство е "сериозно загрижено" за законопроекта за чуждестранното влияние...

публикувано на 13.05.24 в 09:19

Европейска нощ на музеите в Плевен

Плевен се включи в Европейската инициатива "Нощ в музеите и галериите". Събитията на културните институти в града е част от празничната програма на Общината за празника на Плевен -15 май. Вълнуващи и незабравими за плевенчани и гости на града бяха проявите. Богата програма е подготвила общината Плевен и за Деня на Плевен. На празника е..

публикувано на 13.05.24 в 09:10
Фестивала на детската книга в Сливен - 2024 г.

Фестивал на детската книга в Сливен

За 26-та поредна година в Сливен се състоя фестивала на детската книга , организиран от регионална библиотека "Сава Доброплодни", Министерство на културата и община Сливен. БНР е медиен партньор на проявата.  Фестивалът е единствен по рода си в страната, който изцяло обръща внимание на детската книга, книгоиздаване и илюстрация...

публикувано на 13.05.24 в 08:54
Лъчезар Богданов

Лъчезар Богданов за тавана на надценката на хляба: Политическо заслепяване и момент на кратко умопомрачение

Днес е денят на данъчната свобода - оттук нататък започваме да работим за себе си.  Този ден почти винаги се пада около средата на май, посочи пред БНР Лъчезар Богданов - главен икономист в Института за пазарна икономика. По думите му големи разминавания има само в моменти на кризи.  "Това е един измерител на общата данъчно-осигурителна..

публикувано на 13.05.24 в 08:43