Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия победи Септември с 1:0

Снимка: Спортал

Славия победи с 1:0 Септември в столичното дерби от 13-ия кръг на Първа лига, предаде БТА.

Победата изкачи "белите" на седмо място в класирането с 21 точки, колкото имат още Левски и Локомотив София. Септември е на 14-о място с 9 точки и осем поражения до момента.

Двубоят на стадион "Александър Шаламанов" в квартал Овча купел започна на доста високи обороти. В първите няколко минути имаше ситуации и пред двете врати, но за вратарите Светослав Вуцов и Димитър Шейтанов нямаше нищо опасно.

В 13-ата минута обаче Славия успя да открие резултата. Бърза атака по дясното крило завърши с центриране на Ертан Томбак. Топката премина покрай няколко футболисти, за да стигне до Тони Тасев, който на задна греда бе оставен напълно непокрит и с левия крак нямаше как да сбърка за 1:0.

В следващите 15-20 минути атаките и към двете врати продължиха, което отвори работа на вратарите, но нов гол не падна.

Първата част завърши с по-ниско темпо, като играта бе накъсана и от няколко контузии.

През второто полувреме Славия бе отборът, който контролираше играта. "Белите" задържаха топката в по-дълги периоди, но това не носеше големи опасности за отбраната на Септември. В 72-рата минута Венцислав Керчев пропусна много добра възможност за втори гол за Славия, след като засече с глава центриране от фаул, но ударът му премина на сантиметри встрани от дясната греда на Димитър Шейтанов.

Чак в последните десетина минути на срещата гостите опитаха да се активизират в търсене на точка. В 90-ата минута Септември можеше и да измъкне равенството, но удар на Мартин Ачков от малък ъгъл премина на сантиметри от лявата греда на Вуцов, което се оказа и всичко в мача.


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мирела Демирева е шеста на Диамантената лига

Сребърната олимпийска медалистка в скока на височина от Рио де Жанейро 2016 Мирела Демирева завърши шеста на Диамантената лига в Стокхолм тази вечер с 1.90 м.  Двукратната сребърна европейска медалистка в дисциплината се справи с тази височина от втори опит, след като преди това преодоля от първи 1.86 м. На 1.94 м обаче Демирева направи три фала и..

публикувано на 02.06.24 в 20:46
Карлос Алкарас победи Оже-Алиасим.

Първият четвъртфинал на "Ролан Гарос" е Алкарас - Циципас

Карлос Алкарас нямаше абсолютно никакви проблеми срещу Феликс Оже-Алиасим и постигна победа с 6-3, 6-3, 6-1 след 2 часа и 20 минути на „Филип Шатрие“. Испанецът беше изиграл само един турнир на клей преди надпреварата в Париж и около неговото състояние имаше множество неясноти, имайки предвид проблемите му в областта на предмишницата през последния..

публикувано на 02.06.24 в 18:32

Златислава Чуканова се размина с олимпийската квота

Златислава Чуканова загуби битката за олимпийска квота на квалификацията в Банкок. Българката изигра равностоен двубой с Дейна Муурхаус от Ирландия в категория 50 кг, но съдиите прецениха да дадат предимство за ирландката с 4:1 гласа. Още в първия рунд Чуканова показа, че ще търси боя с комбинации от три или повече удара от близка дистанция. Тя на..

публикувано на 02.06.24 в 16:31

Неофициално: Килиан Мбапе е подписал с Реал

Килиан Мбапе е подписал договор с Реал Мадрид, съобщава журналистът Фабрицио Романо в своята страница в социалната мрежа Х. Очаква се европейският клубен шампион да обяви трансфера по-късно днес. Френският национал стана петкратен шампион в Лига 1 с Пари Сен Жермен, както и трикратен носител на националната купа.  Мбапе стана шампион на Мондиал 2018..

публикувано на 02.06.24 в 16:18

Янаки Милев спечели титлата в Куршумлийска Баня

Националът на България за Купа "Дейвис" Янаки Милев спечели титлата на сингъл на турнира по тенис на клей в Куршумлийска Баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 3 Милев победи на финала четвъртия в схемата Олег Приходко (Украйна) със 7:6(4), 6:3. Българинът преодоля пасив от 3:5 по пътя си към успеха в първия сет, който..

публикувано на 02.06.24 в 16:05

Състезателката по таекуондо и кикбокс Калина Бояджиева с голямата награда в категория "Спорт" в "Нощ на звездите"

Карлас Насар, Калина Бояджиева,  Елвира Краснобаева и  Пламена Георгиева бяха наградени от фондация "Енчо Керязов" по  време на уникалния благотворителен спектакъл "Нощ на звездите", който се проведе в препълнената  „Арена София“. Европейската шампионка по таекуондо при жените и при девойките Калина Бояджиева спечели първото място и беше наградена..

публикувано на 02.06.24 в 14:39
Волейболистите пристигнаха във Фукуока с един повече

Волейболистите пристигнаха във Фукуока с един повече

Мъжкият национален отбор на България пристигна във Фукуока, където ще участва във втората седмица от турнира Лига на нациите. На японска земя ще се изправят последователно срещу Полша, Германия, Иран и Словения. Първата среща е на 4 юни от 9:30 часа срещу поляците. Мускулна травма на титулярния състезател на поста либеро Мартин Божилов..

публикувано на 02.06.24 в 11:56