Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити не победи в Копенхаген, Ювентус загуби в Израел

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Манчестър Сити завърши 0:0 като гост на ФК Копенхаген в среща от четвъртия кръг в група "G" на Шампионската лига. Английският тим пропусна дузпа, гол на Родри беше отменен, а след 30-ата минута игра и с 10 души след червен картон ан Серхио Гомес. Възпитаниците на Пеп Гуардиола са лидери в класирането с 10 точки, а домакините са на трета позиция с едва две точки от четири мача.

Сити беше без голямата си звезда Ерлинг Холанд, който получи почивка за двубоя. Любопитното е, че за първи път в последните си 24 мача в Шампионската лига футболистите на Манчестър Сити не успяха да отбележат гол. "Гражданите" прекъснаха и серията си от шест победи във всички турнири. Двубоят предложи изключително интересни моменти през първите 30 минути и намеса на системата за видеоповторение ВАР три пъти при решаващи ситуации. В 11-ата минута Родри откри резултата със силен далечен изстрел, но малко по-късно пападението беше отменено след намеса на ВАР заради игра с ръка на Рияд Марез в наказателното поле.

В 23-ата минута гостите претендираха за дузпа, която все пак беше отсъдена заради игра с ръка на Николай Бойлесен, отново след като съдията Артур Соареш Диаш изгледа видеоповторение на ситуацията. Марез застана зад топката, но вратарят на домакините Камил Грабара спаси неговия удар. В 30-ата минута гостите от Манчестър останаха с човек по-малко, след като Серхио Гомес получи директен червен картон отново след намеса на ВАР. През второто полувреме сериозните голови положения почти липсваха. на два пъти в 52-ата и 57-ата минути Кевин де Бройне отправи опасни удари, но не успя да се разпише и така двата тима спечелиха по една точка. В другата среща от групата Борусия Дортмунд (Германия) е домакин на Севиля (Испания).

Макаби (Хайфа) изненадващи победи гостуващия Ювентус с 2:0 в среща от група "Н". И двете попадения реализира Омер Ацили през първото полувреме. Той откри резултата в 7-ата минута, а три минути преди почивката покачи на 2:0. В 24-ата минута Ювентус получи поредна лоша новина, след като Анхел Ди Мария получи мускулна контузия и трябваше да напусне терена. За Макаби Хайфа това е първи успех в груповата фаза на турнира от 2002 година насам. Загубата намали доста шансовете на италианския тим за класиране в елиминациите на Шампионската лига.

Ювентус е на трето място с три точки, колкото има и Макаби на четвъртата позиция. Италианският тим допуска гол в шести пореден мач в турнира, което се случва за първи път от 2013 година насам. В другата среща от групата Пари Сен Жермен приема Бенфика.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гьозтепе на Станимир Стоилов с втора загуба в Турция

Българският треньор Станимир Стоилов и водения от него Гьозтепе (Измир) претърпяха втора загуба в турската Суперлига, след като в среща от 9-ия кръг отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Еюпспор. Единственото попадение за домакините, които са водени от местната легенда Арда Туран, вкара Ахмет Кутуджу в 19-ата минута. След този резултат..

публикувано на 20.10.24 в 06:30

Джокович победи Надал в Саудитска Арабия

Сърбинът Новак Джокович надигра испанеца Рафаел Надал с 6:2, 7:6 (5) в мача за трето място на турнира "Шестте крале на шлема" в Саудитска Арабия. Джокович започна с пробив още в първия гейм на първия сет, като след това го затвърди за 2:0. Той поддържаше преднината си без усилия, като още веднъж взе подаването на испанеца в седмия гейм за..

публикувано на 20.10.24 в 06:28

Григор Димитров пак е финалист в Стокхолм

Григор Димитров се класира за финала на АТР 250 турнира в зала в Стокхолм. Най-добрият български тенисист се наложи с 2:1 сета след обрат над Талон Грийкспор (Нидерландия), в отделните части 2:6, 7:5, 6:4.  Това беше втори дуел между двамата, като Димитров постигна втори успех, след като спечели и двубоя им на US Open в края на лятото.  На финала в..

публикувано на 19.10.24 в 21:45

Ботев (Пловдив) записа трети пореден успех

Ботев (Пловдив) постигна трета поредна победа в Първа лига, след като „канарчетата“ надделяха с минималното 1:0 над Славия като домакини в среща от отложения осми кръг на шампионата.  С успеха „жълто-черните“ продължават да са на трето място в класирането с 25 точки в актива си, с 3 по-малко от Левски и Лудогорец, които делят първата позиция. Славия е..

публикувано на 19.10.24 в 20:47

Александър Томаш: Отпаднахме физически

Треньорът на ЦСКА София Александър Томаш се извини на феновете на тима за загубата в дербито с Левски. "Неприятна загуба, особено за нашите привърженици. Искам да се извиня на нашите фенове. Ние влязохме по по-добрия начин. Но когато създаваш положения, трябва да се реализираш. През втората част отпаднахме физически и дадохме инициативата на Левски. Не..

публикувано на 19.10.24 в 18:48

Станислав Генчев: Бихме, но можехме и да паднем

Тренорът на Левски Станислав Генчев подчерта, че второто полувреме при победата над ЦСКА София с 1:0 е било изцяло за неговия тим, а също така отказа да изпада в еуфория и посочи къде трябва да се надгражда. Попитан дали ЦСКА София все още има шанс за титлата, той отказа да отговори. Първо искам да поздравя феновете, защото тяхната подкрепа беше много..

публикувано на 19.10.24 в 18:44
Александра Фейгин

Александра Фейгин с пето място след кратката програма в Ница

Александра Фейгин заема пето място след кратката програма на турнира по фигурно пързаляне в Ница, част от Чалъндж сериите.  Възпитаничката на Ина и Андрей Лутай изигра чисто съчетанието си по музика от филма "Игра на тронове",  За изпълнението на програмата поставена от най-добрият хореограф в света Беноа Ришо, Фейгин получи 56.26 точки. Другата ни..

публикувано на 19.10.24 в 18:36