Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 9000 души са участвали в търсенето на Сашко от Перник

Снимка: Община Перник

Над 450 доброволци и 90 автомобила са се включили снощи в издирването на 12- годишния Сашко от Перник. Обходената площ е над 120 км. Издирването продължава и днес.

През изминалата нощ са били ситуирани три екипа - два на територията на Перник и един в Радомир. 

Екипите са в непрекъсната връзка, каза председателят на българския студентски съюз Станислав Фердов, който е координатор на доброволческата акция. 

От началото на издирването досега на терен са работили над 9000 души. Сред тях - огромен брой доброволци от цялата страна: 

"За днес сутринта пристигна една група. От Пловдив има, от Варна, от Видин се организират,  от цяла България, включително в Брезник имахме и англичанин с личен автомобил. Естествено, с местен го пратихме", каза Фердов. 

"Имало е и по-дълги издирвания в историята на издирване на лица в България. В Монтана - 28 дена, за съжаление -  с фатален край. Твърденията на близките се променят на ежедневна база. В момента стигнахме до извода, че вече го търсим само по лице, без как се облича и т.н. Не мога да си обясня промяната на твърденията", допълни той. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Между 35 и 45 жертви от въздушен удар на израелската армия по училище

Между 35 и 45 е броят на жертвите от въздушен удар на израелската армия по училище, управлявано от Агенцията на ООН за палестинските бежанци.  Според израелските военни в училището са се укривали бойци на "Хамас" и на терористичната организация "Ислямски джихад" и затова то е станало обект на атака. При нея са неутрализирани най-малко 20 бойци на..

публикувано на 06.06.24 в 15:12
Университетска болница „Александровска“

УМБАЛ "Александровска" с безплатен скрининг за хора с повишен риск от диабет, бъбречни и сърдечносъдови заболявания

УМБАЛ "Александровска" ще проведе кампания с безплатни изследвания на хора с повишен риск от диабет тип 2 и съпътстващи усложнения от страна на сърцето и бъбреците. Скринингът започва от 10 юни в Центъра за превенция на захарния диабет и ще продължи до края на месец юли. Насочен е към хора, попадащи в рисковата група за развитие на диабет. Ще..

публикувано на 06.06.24 в 14:58

Още година режим за украински износ за ЕС без мита и квоти

Удължението на отмяната на митата и квотите на украинския износ в ЕС с още една година влиза в сила от днес, съобщи Европейската комисия. Става дума за регламента за автономните търговски мерки, одобрен от страните-членки в средата на май. Така Съюзът потвърждава ангажимента си да подкрепя Украйна колкото е необходимо. Влезлите в сила мерки съдържат и..

публикувано на 06.06.24 в 14:47

Районната прокуратура в Габрово работи по три досъдебни производства за купуване на гласове

Районната прокуратура в Габрово работи по три досъдебни производства за купуване на гласове за предстоящите избори. По трите досъдебни производства - за предлагане на имотна облага срещу ангажимент за подкрепа на определена политическа партия на предстоящия вот, се разследват случаи от района на Севлиево, посочи говорителят на Районната прокуратура в..

публикувано на 06.06.24 в 14:37
Соня Миклай

Проблеми пред германския бизнес в България: Политическа нестабилност, инфраструктура и липса на работна сила

Политическата нестабилност, липсата на качествена инфраструктура и недостигът на работна сила са проблемите, пред които е изправен германският бизнес в България. Това показва проучване на бизнес средата у нас, проведено в периода от 19 февруари до 15 март тази година, едновременно в 16 страни от Централна и Източна Европа. Сред..

публикувано на 06.06.24 в 14:30
Драгомир Драганов

Предлагат възстановяване на бързия влак от Русе до София "Синият Дунав"

Да бъде възстановен директният бърз влак от Русе до София "Синият Дунав" предлага областният управител на Русе Драгомир Драганов. Той вече е провел срещи с представители на БДЖ и Министерството на транспорта. Нито един директен влак не се движи по линията Русе - София и това прави пътуването на хората от районите на двете крайни дестинации..

публикувано на 06.06.24 в 14:25
Доц. д-р Албена Танева

Албена Танева: Все повече хора започват да осъзнават важността на политиката

Хубавото на обстоятелствата от последните 2-3 години - тази хроничната нестабилност - има и страничен добър ефект, че все повече хора започват да осъзнават важността на политиката .  Това каза пред БНР доц. Албена Танева, политолог и преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Румяна Дечева: В световен мащаб България има..

публикувано на 06.06.24 в 14:14