Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Twitter затваря временно всичките си офиси, стотици служители обмислят да напуснат

Снимка: Алами/Ройтерс

Съобщава се, че компанията Twitter е информирала служителите си, че всички офиси на социалната интернет медия ще бъдат временно затворени незабавно, написа управляващият редактор на Platformer Зоуи Шифър в своя акаунт в Twitter. Platformer е независим уебсайт на Кейси Нютън, който следва пресечната точка на Силиконовата долина и демокрацията.

"Чуваме, че това е така, защото Илон Мъск и неговият екип са ужасени, че служителите ще саботират компанията“, обясни Шифър в публикацията си, отбелязвайки, че се предполага, че офисите ще бъдат отворени отново на 21 ноември.

По-рано днес беше съобщено, че политиката на Twitter по отношение на дистанционната работа може да се промени, принуждавайки служителите да се срещат с колегите си "на разумен ритъм“, ако получат одобрение да продължат да работят от вкъщи.

Информацията идва, след като "Ню Йорк таймс" съобщи, че стотици служители на гиганта на социалните медии Twitter Inc. са решили да напуснат компанията, след като главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск принуди персонала да се ангажира да работи "дълги часове с висока интензивност" или да напусне.

Twitter се сблъска с нова вълна от напускания на служители в четвъртък, внасяйки нова несигурност относно бъдещето на платформата за социални медии, след като новият й собственик Илон Мъск нареди на персонала да се ангажира с "изключително упорита" работна култура или да напусне.

Компанията е предоставила на персонала си документ преди два дни, информирайки служителите, че ако не успеят да се съгласят с предложените условия и не подкрепят визията на Мъск за "Twitter 2.0", те ще получат "предложение за раздяла с компанията в замяна на споразумение за раздяла".

Десетки служители обявиха във вътрешните канали на Slack на компанията, че напускат платформата, според източници, запознати със ситуацията, цитирани от "Файненшъл таймс", като това ще стане преди крайния срок, определен от Мъск, изискващ от тях официално да регистрират желанието си да бъдат част от изграждането на „Twitter 2.0“ или да напуснат с обезщетение за три месеца.

Оставките засилиха опасенията, че компанията е останала със "зейнали дупки" относно знанията и капацитета на персонала само седмици, след като Мъск съкрати половината от своите 7500 служители след придобиването на Twitter за 44 милиарда долара. Някои потребители на платформата се притесняват, че промените могат да доведат до неизбежен крах на Twitter.

Междувременно в четвъртък Мъск изпрати имейл до служителите, че могат да работят дистанционно при условие, че са високоефективни и имат благословията на своите мениджъри. През миналата седмица пък той нареди на всички служители на Twitter да бъдат в офиса минимум 40 часа на седмица.

Група висши сенатори от Демократическата партия призоваха в четвъртък Федералната търговска комисия да разследва Twitter поради опасения, че предизвиканите от Мъск трусове  в компанията са "подкопали целостта и безопасността на платформата“.

В писмо, адресирано до председателя на Федералната търговска комисия - Лина Хан, седем сенатори цитираха огромните съкращения на работни места и доклади, че компанията е намалила вътрешните прегледи на поверителността като част от усилията за намаляване на разходите. Сред подписалите са Елизабет Уорън, Ричард Блументал, Едуард Марки и Кори Букър.

Европейските регулатори и Ирландската комисия за защита на данните, водещата европейска служба за защита на поверителността, също следят внимателно компанията заради подобни опасения.


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

31 политически формации регистрираха листите си в Благоевград за изборите за НС

31 политически формации регистрираха листите   си за участие в предсрочните парламентарни избори в  Благоевград, като повече от половината го направиха в последния ден. Истинска лидерска битка се очаква  в Пиринско. Само две политически формации регистрираха пълни листи от 22-ма кандидати за парламентарния вот на 9 юни в първи..

публикувано на 07.05.24 в 21:47
Осама Хамдан, представител на

"Хамас": Без споразумение за прекратяване на огъня, ако продължи израелската агресия срещу Рафах

Представителят на групировката "Хамас" Осама Хамдан предупреди, че ако израелската военна агресия в Рафах продължи, няма да има споразумение за прекратяване на огъня, предаде Ройтерс. Коментарите на "Хамас" бяха направени по време на пресконференция в Бейрут, когато делегация на групировката пристигна в Кайро от Доха, за да продължи..

публикувано на 07.05.24 в 21:36
Сторми Даниълс дава показания в съда в Манхатън

Порноактрисата Сторми Даниълс даде показания пред съда по дело срещу Доналд Тръмп

Порноактрисата Сторми Даниълс даде показания пред съд в Манхатън по делото, в което Доналд Тръмп е обвиняван за фалшифициране на бизнес отчетите си в предизборната кампания от 2016 г. Според обвинението, Тръмп е плати 130 хил. долара на Даниълс, за да не огласява сексуалната връзка помежду им. Бившият президент отрича да е имало изобщо такава..

публикувано на 07.05.24 в 20:55

САЩ задържат пратки с оръжия за Израел

Съединените щати задържат пратки с оръжия за Израел, за да изпратят политическо послание към страната, твърди електронното издание "Политико" (Politico). Според изданието става дума за два вида боеприпаси с прецизно насочване, произведени от "Боинг". Според източник на агенция Ройтерс пратките са задържани поне от две седмици. Това..

публикувано на 07.05.24 в 20:36
Георги Георгиев

Георги Георгиев е водач на листа на ГЕРБ-СДС в 23 МИР за изборите за НС

ГЕРБ-СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 23 многомандатен избирателен район (МИР) с обещание за стабилно управление. Водачът на листата Георги Георгиев каза: "Целите са ни да стигне до повече хора, да поговорим човешки. Във времето на противопоставяне, от което хората се умориха наистина, да се опитаме тази,..

публикувано на 07.05.24 в 20:23
Джон Суини

Шотландският парламент одобри Джон Суини за първи министър

Джон Суини, който по-рано бе избран за нов лидер на Шотландската национална партия, днес бе одобрен в парламента и като първи министър на Шотландия.  Това става след оставката на Хамза Юсаф миналата седмица.  Юсаф изпрати писмо до британския крал Чарлз Трети, с което официално подаде оставката си като първи министър на Шотландия. В писмото..

публикувано на 07.05.24 в 19:30

ЕСП: 14 млрд. евро са неправомерните разходи в ЕС за периода 2014/2022 г. за всички области

14 млрд. евро са неправомерните разходи в ЕС за периода 2014—2022 г. за всички области, сочи огласен доклад на Европейската сметна палата . Голям проблем е и събирането на тези средства, тъй като отнема много време, се казва в документа. Одиторите на ЕС отбелязват, че обикновено са необходими от 14 до 23 месеца от приключването на..

публикувано на 07.05.24 в 19:29