Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Льона Хендрикс поведе след кратката програма в Еспо

Льона Хендрикс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световната вицешампионка Льона Хендрикс от Белгия спечели кратката програма при жените на турнира по сериите Гран при по фигурно пързаляне в Еспо (Финландия).

Белгийката започна съчетанието си с троен флип, след това направи двоен аксел и комбинация от троен луц и троен тулуп, но допусна грешка във втория скок.

Така Хендрикс, която е шампионка от Гран При на Франция, получи 74.88 точки.

Втора и трета се наредиха японките Маи Михара със 73.58 точки и Мана Кавабе с 67.03 точки.

Французинът Кевин Аймоз поведе след кратката програма при мъжете с 88.96 точки.

В първото си състезание за сезона той изпълни отличен троен аксел и троен луц, но имаше проблем с комбинацията от троен флип - троен тулуп.

С втора оценка 85.57 точки е Иля Малинин (САЩ), а третата позиция заема Шун Сато (Япония) с 81.59 точки.

Италианците Ребека Джиларди и Филипо Амброзини спечелиха кратката програма при спортните двойки с 67.31 точки, следвани от Анастасия Смирнова/Данило Сияница (САЩ) с 63.01 и Анастасия Метелкина и Даниил Паркам (Грузия) с 62.59 точки.

Бронзовите медалисти от първенството на планетата Пайпър Джил и Пол Поарие от Канада са начело при танцовите дуети след ритмичния танц с 87.80 точки. Кейтлин Хауайек и Жан-Люк Бейкър (САЩ) са втори до момента с 80.93 точки, пред Кристина Карейра и Антони Пономаренко (САЩ) със 76.20 точки.

Волната програма е днес.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Валентина Георгиева и Филип Янев

Радушно посрещане на Валентина Георгиева в нейния клуб

Европейската вицешампионка на прескок Валентина Георгиева и нейният треньор Филип Янев беше посрещната официално от състезателките от нейния клуб Левски-Спартак в залата по спортна гимнастика на стадион "Георги Аспарухов". Децата й бяха подготвили много изненади, цветя и торта, а на събитието присъства и президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев и..

публикувано на 08.05.24 в 17:59
Йошихито Нишиока

Григор Димитров научи съперника си за втория кръг на турнира в Рим

Японецът Йошихито Нишиока ще бъде съперник на Григор Димитров във втория кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Мастърс 1000" в Рим. На старта на надпреварата 80-ият в световната ранглиста Нишиока се наложи над австриеца Себастиан Офнер с 6:3, 2:6, 7:6(4) след 2 часа и 21 минути игра. До момента японецът и поставеният под номер 8 в..

публикувано на 08.05.24 в 17:52
Гергана Топалова

Гергана Топалова започна с успех в Бостад (Швеция)

Националката на България за "Били Джийн Кинг къп" Гергана Топалова се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в Бостад (Швеция) с награден фонд 25 хиляди долара. Поставената под номер 2 Топалова стартира с успех в основната схема над германката Теса Йохана Брокман с 6:3, 6:4 за 88 минути. Българката поведе с 5:1 по пътя си към успеха..

публикувано на 08.05.24 в 17:45
Ангел Кодинов

Двойката ни кану завърши шеста във финала на 500 м

Българската двойка Ангел Кодинов и Преслав Георгиев завърши на шесто място във финала на 500 метра двойка кану за Световната купа, валидна и за олимпийските квалификации в унгарския град Сегед. Българите дадоха време 1:41.77 минути, като останаха на повече от четири секунди зад победителите Алексей Коровашков и Иван Щил от Русия, които се състезават..

публикувано на 08.05.24 в 17:17
Любомир Ганев

УС на БФВолейбол утвърди нова методология за определяне на националните отбори

Управителният съвет на Българска федерация по волейбол (БФВ) разгледа 11 точки на днешното си заседание в София, което продължи над два часа. Една от най-важните бе свързана с обсъждане и възможност за въпроси от страна на членовете на УС относно процеса и методологията по избор на разширен състав за национален отбор мъже за лято 2024. Тя бе включена..

публикувано на 08.05.24 в 17:09
Георги Иванов (в средата) и Атанас Караиванов (вдясно)

Футболните клубове внесоха предложения за промяна на формата на първенствата

Българските клубове внесоха предложение пред Българския футболен съюз за промяна на футболния календар и структурата на първенствата във водещите две дивизии от следващия сезон.  Най-важните идеи са Първа лига да бъде разделена на плейофи в състав - шампионска четворка, четворка за последната квота за европейските клубни турнири и последна осмица от..

публикувано на 08.05.24 в 15:05

Европейски вицешампион по таекуондо продава медала си на търг, за да спаси живота на брат си

Преди около две седмици в предаването „На финала“ ви запознахме със състезателят по таекуондо Йордан Колев. Европейският вицешампион обяви, че започва кампания за набиране на средства за лечение на своя брат, който страда от онкологично заболяване. Сега Йордан Колев заедно с европейски, световни и олимпийски шампиони организират благотворителен..

публикувано на 08.05.24 в 14:24