Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голям успех в Мелбърн за мъжката ни щафета на 4 х 200 м свободен стил

Антъни Иванов плува на трети пост в щафетата
Снимка: Фейсбук профил на А. Иванов

Българското плуване постигна голям успех. Възпитаниците на старши треньора Кристиян Минковски се класираха на финала в щафетата 4 х 200 метра свободен стил за мъже на Световното първенство в малък басейн в Мелбърн, Австралия.

Петър Мицин, Калоян Братанов, Антъни Иванов и Йордан Янчев дадоха 6-о време в сериите - 6:56.42 минути, с което записаха историческото постижение за България.

За първи път в историята българска щафета успява да се класира за финал на планетарен форум по плуване.

Петър Мицин, Калоян Братанов, Антъни Иванов и Йордан Янчев ще стартират във финала на дисциплината в коридор №7, финалното плуване ще се проведе в 12,45 минути наше време. 

Плуването на Петър Мицин на първи пост е нов национален рекорд на България на 200 метра свободен стил - 1:43.76 минути.

Постижението на Петър Мицин, Калоян Братанов, Антъни Иванов и Йордан Янчев - 6:56.42 минути също е национален рекорд на България. 


По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Берое победи Хебър в Първа лига

Хебър загуби драматично с 0:1 пред собствена публика срещу Берое в мач от 33-ия кръг от Първа лига. В първия половин час от двубоя нямаше интересни моменти пред двете врати, а в 32-ата минута видео асистент реферите не отсъдиха дузпа за домакините след разглеждане на ситуация за игра с ръка в наказателното поле на Вини Трибуле. Три минути след това..

публикувано на 17.05.24 в 22:27

Официално: Ювентус уволни Алегри

Ювентус официално освободи треньора на тима Масимилиано Алегри, обявиха от клуба преди минути. От “старата госпожа” посочват като причина действията на наставника след финала за Купата на Италия, който бе спечелен срещу Аталанта. Наставникът загуби самообладание след успеха на тима в сряда и влезе в откровен конфликт първо със съдиите на мача,..

публикувано на 17.05.24 в 22:23

Ружди Ружди отново с титла от СП по лека атлетика за хора с увреждания

Ружди Ружди стана световен шампион в тласкането на гюле на световното първенство по  лека атлетика за хора с увреждания Кобе 2024 в Япония. Параатлетът, който се състезава в клас F55 за спортисти с двигателни увреждания, надви конкуренцията с резултат 12.04 м. Състезателят на казанлъшкия клуб "Даниела Тодорова" пребори конкуренцията на осем..

публикувано на 17.05.24 в 22:04

Волейболистките ни с трета загуба в Лигата на нациите

България допусна третото си поражение в Лигата на нациите по волейбол при жените. Воденият от треньора Лоренцо Мичели състав загуби с 0:3 (11:25, 22:25, 19:25) срещу Италия. Първата част беше много слаба за българките. През цялото време "адзурите" бяха по-добрият отбор и диктуваха изцяло събитията на полето. Мичели пусна на полето почти всички..

публикувано на 17.05.24 в 21:53

Локомотив (София) и Ботев (Враца) поделиха точките в Първа лига

Локомотив (София) завърши наравно 1:1 у дома срещу Ботев (Враца) в среща от 33-ия кръг от Първа лига.  В шестата минута Браян Переа напредна през средата и изведе Марко Мажуга, който шутира от малък ъгъл, но вратарят Александър Любенов се справи с опасността.  Близо четвърт час след това Переа изведе Спас Георгиев на чиста позиция, но нападателят на..

публикувано на 17.05.24 в 21:38

Рилски спортист ще играе за титлата в Националната баскетболна лига

Рилски спортист победи Спартак Плевен с 84:52 (25:20, 10:14, 18:12, 31:6) като домакин в „Арена Самоков“ в решителния пети мач от полуфиналния плейоф между двата тима в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и се класира за финала след като надделя с 3-2 успеха в серията. Вицешампионът от 2021 и 2022 година Рилски спортист ще се изправи срещу..

публикувано на 17.05.24 в 21:35

На 16 години Елиза Чолакова спечели титлата от ДП по конен спрот в най-тежкия клас

Една от най-талантливите ни състезателки по конен спорт Елиза Чолакова стана шампион на България в най-тежкия клас в прескачането на препятствия. 16-годишната състезателка спечели  държавното първенство, което се проведе на база „ Фригопан“, до Пловдив в рамките на три дни . Елиза с нейния кон Юпитер победиха конкуренцията на 11 тандема, които се бориха..

публикувано на 17.05.24 в 21:21