Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурс за послание от 7 думи във В.Търново

Снимка: Здравка Маслянкова

Областната администрация и Регионалното управление на образованието във Велико Търново обявиха ученически конкурс за послание от седем думи, които да представят региона на мраморната плоча с картата на България до 111-метровия пилон на Роженските поляни. 

В основата на пилона на Рожен с националния трибагреник ще бъде изработена мраморна плоча, върху която ще бъдат издълбани посланията на 28-те области на България. Всяко послание ще бъде гравирано на картата на мястото на областта, от която идва, и ще остане за бъдещите поколения. 

Решението на Областната администрация и на Регионалното управление на образованието във Велико Търново е посланието на региона да бъде на ученик. Затова е обявен конкурс за израз от седем думи, който да представи Великотърновска област. До 15 февруари учениците от средните училища в областта могат да изпращат своите предложения на електронната поща на Областната управа, като най-доброто ще бъде наградено. 

111-метпровият пилон с българския трибагреник на Рожен е инициатива на дарителската кампания „България заслужава“, която е под патронажа на президента. БНР е партньор на инициативата.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК публикува публичните криптографски ключове за гласуване в новите и частични местни избори

Централната избирателна комисия публикува на интернет страницата си публичните криптографски ключове за машинното гласуване в насрочените за 23 юни нови и частични местни избори. В неделя отново ще се избират общинските съветници в Хасково, тези в община Борован, както и кмет на община Панагюрище и 7 кметове на кметства.   Насрочените частични избори..

публикувано на 20.06.24 в 19:34
Служебният министър-председател Димитър Главчев

Главчев пита НС кой ще представлява България на срещата на НАТО

Служебният премиер Димитър Главчев изпрати писмо до председателя на Народното събрание Рая Назарян и парламентарните групи в 50-ия парламент с искане да се реши кой ще представлява България на срещата на върха на НАТО, съобщиха от правителствената пресслужба. В периода от 9 до 11 юли във Вашингтон ще се състои срещата на върха на НАТО...

публикувано на 20.06.24 в 19:18

Българската общност в Браила пази езика и духа на предците си

Неведнъж сме казвали, че Дунава е реката, която свързва хората, която е символ на свобода, на култура, на идеи, на революции. Сигурно помните хидрологическия бюлетин, който се излъчваше по радиото всеки ден след новините в 15 ч. Само изброяването на градовете, където се следи водното ниво, бе своеобразно въображаемо пътуване по цяла Европа чак..

публикувано на 20.06.24 в 19:14
Владимир Путин

Русия обмисля възможностите за промени в своята ядрена доктрина

Русия обмисля възможностите за промени в своята ядрена доктрина, е заявил президентът Владимир Путин, цитиран от агенция "Новости". Той е допълнил обаче, че засега на страната му не e била необходима възможност за нанасяне на превантивен удар с най-страшното оръжие В изказването си тази вечер Путин освен това е сравнил международните санкции срещу..

публикувано на 20.06.24 в 19:07

Eдин от обвиняемите за контрабандната афера в Агенция "Митници" излиза от ареста

Eдин от обвиняемите за контрабандната афера в Агенция "Митници" излиза от ареста. Софийският градски съд промени мярката за неотклонение на хасковския бизнесмен Марин Маринов на "домашен арест", но той ще остане под стража до окончателното произнасяне на Софийския апелативен съд. Маринов, синът му Стефан, бившият главен секретар на МВР Живко Коцев,..

публикувано на 20.06.24 в 19:02
Президентът на Кипър Никос Христодулидис

"Хизбулла" заплаши с удари по земя, въздух и море Израел и Кипър

Ден без публични заплахи с опустошителна война между Израел и "Хизбулла". Словесните атаки между Тел Авив и ливанската шиитска групировка - най-добре въоръжената част от подкрепяната от Иран т.нар. "ос на съпротивата" - заглъхнаха, след като вчера главатарят на "Хизбулла" заплаши с удари по земя, въздух и море Израел, но също и Кипър: "Ако на Ливан бъде..

публикувано на 20.06.24 в 18:24
Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Светият синод избра тримата кандидати за патриарх

Светият синод избра тримата митрополити - кандидати за патриарх на Българската православна църква и Софийската митрополия. Това са Врачанският митрополит Григорий, Видинският Данаил и Ловчанският Гавриил.  В пълен състав от 14 митрополити се проведе заседанието на Светия синод. На влизане американският митрополит Йосиф обори информацията, че той..

публикувано на 20.06.24 в 18:14