Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гадателят Жуселино Нобрега да Лус: Перспективата пред България е положителна в близкото бъдеще

3
Жуселино Нобрега да Лус със Славена Илиева
Снимка: Личен архив

"Харесвам много България. Мисля, че е едно прекрасно място, хората и преди бяха, и сега са много гостоприемни към мен. Успях да представя нашата работа тук неколкократно, която преди всичко е хуманитарна и духовна. А в рамките на семинари и срещи се срещнах лично с хората на България. За пореден път това беше една нова възможност да посетя България. Мисля, че перспективата пред България е положителна в близкото бъдеще. Едно по-голямо обединение на хората, ще даде усещането за една по-добра, по-свободна и спокойна за всички България, в която хората да могат да живеят щастливо! Това е очакването, което имам и за бъдещето на вашата държава", каза за БНР Жуселино Нобрега да Лус, гадател, който чрез съновидения се опитва да предпази хората от опасности. 

Жуселино Нобрега да Лус посети България по покана на Кармен Лазарова, която дълги години работи като устен преводач и издаде книга, в която споделя за неговите предсказания и срещи с известни личности. Жуселино Нобрега да Лус изпраща писма до Майкъл Джексън, до Стив Джобс, до Лейди Ди и до много други световноизвестни личности, за да им помогне или да ги предпази било то от болести, от катастрофи, от заболявания. 

Какво е усещането Ви за българитe, когато си взаимодействахте с тях? Какво е усещането Ви тук за тази земя? 

"За мен българите са хора, които търсят духовното, те са извисени, учат се, търсят по-добър начин на живот, чрез духовността. Вие сте народ, който търси правилната посока и се движи в посока към щастието, стреми се да живее щастливо и да се развива и да израства в духовната сфера". 

Какво ще се случва тук в България и на Балканите? До нас е войната, а Вие сте от Бразилия и виждате неща, които се случват тук. Преди много години дори сте предсказал аварията в Чернобил.

Среща на Жуселино Нобрега да Лус с българи   Снимка: личен архив

"В България се чувствам като у дома си. Да, задават се в бъдеще възможности за възникване на проблеми, свързани с климата и поради климатичните изменения на глобално ниво, очакват се и при Вас такива проблеми. Но не мисля, че хората трябва сега веднага да започнат да изграждат или да търсят защити! Мисля, че по-скоро трябва да се намалят рисковете и проблемите в тази насока, така българите ще могат да живеят щастливо по родните си места. Очевидно, колкото по - отдалечени сме, толкова повече опасности има, както се случи с Чернобил. Но не трябва в живота ни да позволяваме страхът или паниката да ни завладяват. Но, да, трябва да търсим нови перспективи и начини, във връзка със справянето с климатичните промени и да живеем щастлив живот. Така че мисля, че и България има шанс да бъде щастлива. Тя е страна, която може да живее спокойно и в мир. Има условията и даденостите да живее независима, като всяка друга държава и хората да бъдат щастливи, държава в която всеки да може да намери своя път. А предизвикателства ще има, но те не могат да бъдат пречка за хората в България, а напротив една възможност да подпомогнете човечеството към духовния път, да дадете тласък, а заедно с това  да се стигне до повече осведоменост и минимизиране на климатичните проблеми, с които ще се сблъскваме в близкото бъдеще". 

Вие съветвате политици общувате дори с президенти. Навремето дори сте изпратили писмо до Лейди Даяна - писмо, за да предотвратите катастрофата. Как достигат до вас тези послания към определени личности?  

"Процесът е следният – когато имам сънища ние изпращаме на хората съобщение. Да, контактувам с политици, с артисти, актьори, спортисти, хора от всякъде. Аз изпращам писма с цел да помогна по някакъв начин. Чрез тези неволни сънища, които получавам, аз не избирам дали ще са за политик, за известна личност или обикновените хора. Повечето сънища обаче са с послания за обикновените хора, които са около 85% , а другите 15% процента са ясновидски сънища за известни хора. Чрез писмата се опитвам да минимизирам или да променя нещо в живота на човека и с цел писмото до него да допринесе за добруването или излекуването му, както се опитах с лейди Даяна и като ѝ изпратих писмо, предупреждавайки я отрано за опасността, която я грози, и с цел за да се избегне катастрофата в Париж. За съжаление, обаче то се случи. Това е и начинът, по който работя, посланията, съновиденията се обработват през нощта чрез сънища, а после под формата на текст и писмо получената информация се отправя към човека съвсем доброжелателно и добронамерено, за да може съответният човек да промени нещо в живота си или начина си на живот. Дори самата принцеса Даяна ме беше поканила, след като получи писмото ми, но за съжаление не успях да отвърна на поканата заради лични задължения. Но чрез съня и отправеното писмо, аз по-скоро се опитах да направя нещо за живота ѝ, не защото е известна личност, а защото на първо място тя е човешко същество. Това е начинът, по който се свързвам, като изпращам писма".  

Казвате, че само през нощта имате тези съновидения, предсказания, послания. А понякога дали сте се обърквал? Kак успявате наистина да получите послание и да го oпишете или да го изпратите? 

"Нямам информация, дали съм прав или не, защото това са енергии и всичко може да се случи или да не се случи и не зависи само от нашата воля. Но ето, бях изпратил писмо до известното дуо Хорхе и Матеус, които са много известни в Бразилия и тяхното шоу е много скъпо. Аз изпратих писмо до тях, в което беше описано кога, самото място на инцидента, средата и след това те решиха да отменят шоуто – за този случай писаха всички вестници в Бразилия. Но аз изпращам писма и извън Бразилия  - в Щатите, Германия, Франция, Португалия, България и в много други. Както се случи с известното дуо, те загубиха хиляди долари, защото шоуто е наистина много скъпо, но животът е още по-скъп. Така, че за нас този вид промени са много по-важни и в този случай те са живи и днес, така че това пророчество беше много важно за тях и там успяхме да повлияем, да направим промяна в хода на нещата". 

Не знам дали сте запознат какво се случва в България, но ние вече за четвърти път имахме избори и сега пак сме в такъв процес. A от друга страна веднага свързвам историята с Бразилия. Все пак да не забравяме, че ваш президент има български корени – да, говоря за Дилма Русеф, дали и на нея нещо сте предсказал? 

"Първо ще споделя за изборите в България. Да, в тази година, през  2023 г. ще има много подновявания и ще има нови избори, нови действия, промени в политическия живот. А относно Дилма Русеф, 4 години преди тя да бъде избрана за президент на Бразилия, аз имах сън, свързан със спечелването на изборите от нейна страна– този сън се превърна в реалност, писмо, което изпратих и се пази и до ден днешен". 

Интересно за нашите слушатели е да разберат какво предстои да се случи в България, от какво трябва да се предпазваме или вероятно накъде нашите усилия трябва да бъдат по-целенасочени? Как да се предпазваме или какви политики да предприемаме? С какво да бъдем по-внимателни, какъв е съветът Ви? 

"Това, което трябва да разберем днес е, че е необходимо да има обединение на хората, а също и да се направят инвестиции от страна на правителството, както и създаване на икономически стимули, които да подобрят пазара – всичко това ще е е от полза. Също така да се обърне внимание на създаването на нови работни места, отварянето на икономиката на страната, носещи нови условия за въвеждането на нови чисти енергии и инвестиции в тази област. Също да се обърне внимание и на туризма, който ще донесе много благоприятни условия и отваряне на пазара на Европа към България. Да не забравяме, че той е много голям. Отварянето на България за чужди инвестиции е важно. Друго важно нещо, не само за България, е да се намерят нови средства и начини за енергия, например в случай на криза, газова криза или други, които са възникнали вече. Навлизаме в криза, която ще продължи до края на 2023 г и след това. Кризата с горивата може да бъде малко по-лоша през 2023 г. Хубаво е българското правителство да създаде повече данъчни стимули и да обърне внимание за засилване на вътрешния пазар. България е много красива държава и в този смисъл тя може да се отвори много за туризма и за други услуги, които могат да донесат обещаващи плодове за българския народ, както и за сегашното правителство". 

Добре, но какви са слабостите тогава на България и как да се справим с тях? 

"Мисля, че слабостите могат да бъдат сведени до минимум – би било положително да се обърне внимание на географските особености и на района и проблемите, свързани предимно с тектонските плочи и на земетресенията, както и на регионите, намиращи се в близост до морски басейни. Трябва да се обръща повече внимание на затоплянето. Не да се създава страх у хората, а да има приемане и разбиране от тяхна страна. Обединяването на хората е от важно значение, българите са интелигентен народ, могат заедно да се подкрепят и развиват, да растат много повече в сравнение с други страни. Така че всичко това тепърва предстои". 

Все пак се намираме близо до Украйна и Русия и всеки се пита кога ще свърши войната? 

"Мисля, че войната сама по себе си няма бъдеще, не може да просперира. Вие не сте нито на едната, нито на другата страна, но трябва двамата президенти Путин и Зеленски да стигнат до примирие, до споразумение, което да е благоприятно и за двете страни в конфликта. И виждам, че това може да се случи следващата година, дори по-рано през юли месец може да приключи войната между двете държави. Тя може да бъде прекратена, а не да се превръща в световна! Това е война, която е безсмислена, както за тях, така и за всички нас, но трябва да изчакаме и те да стигнат до това споразумение. Ще трябва да извървим най-добрия път и по най-добрия начин за цялото човечество, в този толкова труден момент, пред който сме изправени днес, а после ще можем да преминем през него и да заживеем по-щастлив живот".  

Отново българите ще се запитат - добре влезнахме в НАТО, в Европейския съюз, сега се водят преговори за това да се присъединим ли към еврозоната? Смятате ли, че еврото ще се превърне в парична единица в България. 

В Европейски съюз за момента не виждам проблеми, но относно присъединяването към еврозоната вече виждам, че трябва да бъде прeосмислено. В момента вие имате силна валута - лева, така че би било добре да преосмислите дали да променяте нещо. В този смисъл, точно сега и при еврото има проблем, както и през следващата година, то ще бъде по-ниско спрямо долара. В ЕС се виждат възможности за промяна, някои държави ще искат да напускат, поради лични съображения, които няма да обсъждам сега. И пак използването на еврото като валута в страната, в момента, наистина трябва да бъде добре обмислено и дали е благоприятно влизането на държавата в тази система“. 

Много хора се срещнаха с Вас в България и поискаха помощ от Вас. Какви или кои бяха най-често задаваните въпроси, дали в различните точки на света хората имат различни търсения и специално в България какви са вашите наблюдения? 

„Въпросите са лични, предимно за насоки в живота, а също и духовни. Много е важно човек да търси духовността, да търси по-добър път - дали професионален, дали семеен, но най-вече за насока за по- добър път, по който да тръгнат или да открият и да живеят щастливо – това е и целта ми. Винаги хората носят в себе си този отговор, който е най-подходящ за тях и за да бъдат щастливи. И моята цел е духовно да водим хората по правилния път, към вярната посока, към отваряне към живота, така че човек, да успее да има спокоен и щастлив живот“. 

Вярвате ли в Бог, тъй като съм чувала, че в Бразилия има голяма общност на пророците. Тоест Вие имате ли ваша вяра или вярвате в Свишето? 

„Първо, аз спазвам католическите принципи, но не всички в моето семейство са католици. Аз съм човек, който вярва в Бог и вярвам, че няма смисъл да живеем на тази планета, в тази Вселена без да се стремим да правим добро на другите, и аз нося Бог в сърцето си, това ме движи, захранва ме, кара ни да продължим и да вярваме в това и по този начин аз разбирам нещата и следвам своя път“.

Жуселино Нобрега да Лус   Снимка: личен архив

Добре, но знаете ли много хора са се питали за душата, преражда ли се тя или не? Как да си обясним съществува ли това прераждане? Ще се видим ли в други светове? 

„Уважавам всички мисли, идеи, вярвания, които може да ни контролират или обратното да ни дават свобода, но, разбира се, че вярвам в прераждането, има Божия промисъл, нали! Има цел този живот да бъде продължен, нали? А що се отнася до вашия земен живот, то ще трябва да се върнете, за да изпълните това, което не сте успял и след като се въплътите в ново тяло, да допълните, онова което е липсвало във вашата духовна еволюция. Така че според мен, както и от гледна точка на други хора, аз вярвам, че да, че съществува“.  

Защо според вас са болестите? 

„Когато тялото боледува, много пъти това се дължи на генетични причини, но в много други случаи болестите са творение на вашия начин на живот.  98% от хората на планетата са емоционални и това оказва влияние на вашето физическо тяло и е в отговор на това, което правите във вашия живот и вие може да се разболеете или не. Болестта, която носите, след това може да не се развие. Как да стане това ли? Ако сте положителен човек, ако не подхранвате негативното в живота си, тялото може само да се справя, да се променя и да се самоизлекува. Зависи от всеки един. И всеки индивид има свой начин на живот, той е творец на тялото си, като се грижи и така може да живее здрав и щастлив живот“. 

Нека да отправим послание към нашите слушатели. 

„Нека българите да вярват повече! Смятам, че има надежда, че има цел, че България има мисия. България е много красива страна, с красиви хора, които са по пътя на духовността и имат стремеж за развитие. Тя е необходима в рамките на Вселената, и е много важно хората да израстват духовно и в същото време да съумяват да живеят щастливо. Пожелавам на Вашите слушатели много щастие и искрено се надявам, че ще се открие много  по-добър път за вашата страна!“ 

Интервюто на Славена Илиева в предаването "По първи петли" можете да чуете и в звуковия файл.

По публикацията работиха: Радостина Билярска, Наталия Кръстева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Михаил Вешим

Михаил Вешим: Смисълът на живота е предаване на опита

Смисълът на живота е предаване на опита на едно поколение на следващото. Това каза пред БНР писателят Михаил Вешим, който представи в предаването "Хоризонт за вас" новата си книга "Стари хипари и нови разкази" . "Това са едни разкази, на които първото издание беше преди повече от 10 години, сега към тях съм добавил още един цикъл от 10-ина..

публикувано на 12.04.24 в 16:34

Ваня Тодорова: Да направим място, където всички да се чувстват щастливи

Човек, който работи с деца и си почива сред животни – така можем да представим Ваня Тодорова, гост в рубриката „Горещо сърце“. Тя е основател на конната база „Ахил“, разположена близо до София. Там Ваня развива конната терапия като вид рехабилитация за деца със специални потребности. Надява се, че това ще стане практика у нас, както вече е в..

публикувано на 07.04.24 в 06:45

Даме Стойков ръководи успешно Обединени спортни клубове "Локомотив София"

Как един спортен клуб може да възкръсне като феникс от пепелта? Или казано по друг начин - от едно старо игрище със сгурия... Това със сигурност знае председателят на Обединени спортни клубове "Локомотив София" Даме Стойков. Човек със забележителна спортна кариера. Дългогодишен състезател по джудо и самбо на „Локомотив“ София...

публикувано на 31.03.24 в 07:39
Бисерка Йовчева

Бисерка Йовчева - учителката, която се подписва под златните успехи на българчетата по информатика

"Математика е важна за много направления, всички високотехнологични постижения са базирани на математика и независимо, че напоследък говорим за изкуствен интелект и че компютрите могат да ни заменят, за да се стигне до тук, основата е в математика, каза в "Нощен Хоризонт" Бисерка Йовчева - учителката , която се подписва под златните успехи по..

публикувано на 30.03.24 в 15:59

Руската прокуратура поиска Алла Пугачова да бъде обявена за чуждестранен агент

Руската прокуратура поиска от Министерството на правосъдието да обяви Алла Пугачова, кралицата на съветската и руската естрадна музика, за "чуждестранен агент", съобщи държавната информационна агенция РИА, цитирана от Ройтерс.  74-годишната Алла Пугачова се премести да живее в Израел малко след инвазията на руския президент Владимир Путин в..

публикувано на 29.03.24 в 16:16
Пенко Господинов с наградата ИКАР в категорията

Проф. Пенко Господинов: Справихме се отлично с Ловешкия театър, а Иполит Воробянинов е герой от мой любим роман

"Нашата  интерпретация на образа на Иполит Воробянинов , която работехме заедно с целия екип, в основата на който стои режисьорът Дамян Тенев и моите прекрасни млади колеги от трупата на Ловешкия театър, се оказа  голямо предизвикателство , защото трябва да превърнеш един роман, който стои в основата на световната литература във сценично..

публикувано на 28.03.24 в 09:51

Иванка Бечева изследва историята на Карабунар

Днес гост в рубриката „Горещо сърце“ е  историкът Иванка Бечева от пазарджишкото село Карабунар.   Нейната изследователска страст е свързана с историята на родното й място.  През годините открива неизвестни до момента факти и документи, свързани с духовното и икономическото развитие на селото.  В една от книгите й „Карабунар, история..

публикувано на 24.03.24 в 07:20