Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един човек е загинал и десетки са ранени след сблъсъци пред стадион в Ирак

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един човек беше убит и десетки ранени при блъсканица пред футболен стадион в Ирак, часове преди финала за Купата на Персийския залив, съобщиха медицински източници и източници по сигурността, цитирани от АФП. 

Хиляди фенове без билети се бяха събрали пред стадиона в главния южен град на Ирак Басра от зори с надеждата да гледат редкия домакински международен мач между Ирак и Оман, който трябваше да започне в 19 часа.


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицаят, предизвикал пиян катастрофа във В. Търново, отива на съд

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обновителния акт срещу полицая, който с над 2 промила алкохол катастрофира с личния си автомобил преди месец и половина.  Пиян полицай предизвика катастрофа на оживен булевард във Велико Търново Обвинението е за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила. Кръвната проба на полицая..

публикувано на 29.05.24 в 18:46
Павлина Върбанова

Д-р Павлина Върбанова: Езиковото поведение на политиците влияе на нас и на подрастващите

Нищо неочаквано не установихме в отговорите на младежите в кампанията "Животът няма аУтокорект". Интересно е, че думата "порасна" се пише с "т", думата "заимствам" пишат с "в" в началото.  Грешките в пунктуацията са традиционни. Да обърна внимание на правилата за бройната форма, трудно се спазват, а не им обръщаме толкова голяма..

публикувано на 29.05.24 в 18:40
На церемонията по повод внедряването на алтернативен тип гориво в 5-ти блок на АЕЦ

Очаква се 5 блок на АЕЦ, зареден с алтернативно гориво, да бъде пуснат в енергийната система през юни

Първата част от американското гориво за АЕЦ "Козлодуй" вече е заредено в 5-и блок на централата. Това стана ясно на провелата се днес церемония по повод внедряването на алтернативно гориво за ядрените ни мощности в Козлодуй. Исторически момент в 50-годишната история на АЕЦ "Козлодуй"  - така служебният енергиен министър Владимир Малинов определи..

публикувано на 29.05.24 в 18:39

Тленните останки на цар Фердинанд бяха положени в семейната крипта в двореца "Врана"

76 години след кончината на цар Фердинанд тленните му останки бяха пренесени от Германия у нас и положени в семейната крипта в двореца "Врана". Десетки политици, висши духовници и граждани присъстваха на церемонията.   Тленните останки на цар Фердинанд вече са в България Най-дълго управлявалият монарх от третото българско царство лежеше..

публикувано на 29.05.24 в 18:31
Димитър Главчев

Твърденията, че България ще праща войски в Украйна, са дезинформация, категоричен е служебният премиер

Служебният премиер Димитър Главчев призова за борба с дезинформацията, каквато според него се е появила след заседанието на Парламентарната асамблея на НАТО, проведено в София.  Форумът на НАТО с декларация с призив на Украйна да се позволи да използва западна помощ за удари по военни цели в Русия Според Кремъл НАТО е пряко въвлечена в..

публикувано на 29.05.24 в 18:07

Дефицитът във Фонд "Сигурност на електроенергийната система" ще бъде покрит с пари от Бюджета

Дефицитът във Фонда "Сигурност на електроенергийната система" ще бъде покрит до края на годината със средства от държавния бюджет. Служебното правителство взе решението, след доклад на министъра на енергетиката Владимир Малинов, който поясни, че целта е натрупаният дефицит да не доведе до увеличение на цената на тока за бита, която Комисията за..

публикувано на 29.05.24 в 17:46

Борис Станимиров: Последното желание на цар Фердинанд е някой ден да бъде погребан в любимата си България

Последното желание на цар Фердинанд е някой ден да бъде погребан в любимата си България.  Това разказа пред БНР Борис Станимиров, председател на Съюза на възпитаниците на Военните на Н.В. училища, член на Царското историческо общество. Тленните останки на цар Фердинанд вече са на българска земя . Те бяха транспортирани до София с военен..

публикувано на 29.05.24 в 17:35