Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йоханес Тингнес Бьо спечели спринта в Антхолц-Антерселва

Йоханес Тингнес Бьо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо продължава доминацията си от началото на сезона, след като спечели спринта на 10 километра за мъже от Световната купа по биатлон в италианския зимен център Антхолц-Антерселва.

Бьо допусна една грешка в първата от двете стрелби и финишира пръв за 22:44.1 минути. Така той записа десета победа за сезона и общо 65-а в кариерата си за Световната купа.

Втори на 31.4 секунди с една наказателна обиколка завърши Мартин Понсилуома (Швеция), а трети се нареди Стурла Холм Лагрейд (Норвегия), който повали всичките 10 мишени, но остана на 37.3 секунди зад Бьо.

От българите с най-предно класиране е Владимир Илиев. Най-опитният български биатлонист завърши на 42-ро място с изоставане от 2:28.5 минути от победителя Бьо и три наказателни обиколки.

Благой Тодев завърши на 55-о място с една грешка и пасив от 2:49.1 минути.

Постиженията на Илиев и Тодев им дават право да участват в утрешното преследване на 12,5 километра, което е последният индивидуален старт преди началото на световното първенство в Оберхоф, Германия.

Другите двама българи - Антон Синапов и Константин Василев, останаха на 80-о и 83-то място, като Синапов направи две грешки на прав, а 19-годишният Василев бе един от малкото, които приключиха без пропуск в стрелбата.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ангел Кодинов

Двойката ни каяк не успя в борбата за олимпийски квоти

Даниел Караколев и Теодор Асенов не успяха да се класират за финала в дисциплината 500 метра двойка каяк на Европейската олимпийска квалификация по кану-каяк, която се провежда в Сегед (Унгария) днес и утре (9 май). Българите завършиха шести в първа серия с време 1:36.32 минути, което им отреди място на полуфиналите. Там Асенов и Караколев останаха..

публикувано на 08.05.24 в 13:45
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева ще се бори за отличията в Париж с усложнени прескоци

Валентина Георгиева продължава да пише история в спортната ни гимнастика. През 2020 година, след 38 години състезателката на Филип спечели сребърен медал на прескок на европейското първенство за девойки, а преди два дни, Валя отново се окичи със сребро на европейско първенство, но този път при жените и то след 32 години. 67 хилядни я разделиха от..

публикувано на 08.05.24 в 13:44
Антон Ризов

Антон Ризов 40-и на пушка на СК по спортна стрелба

Антон Ризов завърши на 40-о място на 50 метра пушка от три положения на Световната купа по спортна стрелба в Баку, Азербайджан. Българинът записа сбор от 583 точки (193 на коляно, 197 легнал и 193 прав) и не успя да се намеси в битката за призовите места.                   Най-добър резултат в квалификацията даде китаецът Лу Диншу с 594 точки. Антон..

публикувано на 08.05.24 в 12:51
Боряна Калейн

Боряна Калейн ще пропусне ДП по художествена гимнастика

Боряна Калейн ще пропусне държавното първенство по художествена гимнастика, категория "Елит". Решението е взето от  треньорския щаб на националния отбор (индивидуално - жени) и е съобразено с  тежката програма на гимнастичката и предстоящото й участие на европейското първенство в Будапеща в края на месеца. Нейното място ще бъде заето от Пресияна..

публикувано на 08.05.24 в 12:34
Фернандо Каранга

Каранга и Матей пропускат мача с Лудогорец

Старши треньорът на ЦСКА София Стамен Белчев няма да може да разчита на нападателя Фернандо Каранга и на централния защитник Юрген Матей за гостуването на Лудогорец на 11 май от втория кръг в първата шестица на футболното ни първенство. Каранга, който се завърна при "червените“ през януари и реализира 4 гола в 10 мача през пролетта, за последно..

публикувано на 08.05.24 в 10:53
Панатинайкос победи Макаби

Панатинайкос стигна Финалната четворка в Евролигата

Гръцкият Панатинайкос се наложи над израелския Макаби Тел Авив с 81:72 (19:21, 22:20, 17:15, 23:16) като домакин в петия двубой от четвъртфиналната серия между двата тима и се класира за Финалната четворка в баскетболната Евролига за мъже. Панатинайкос спечели плейофа с 3:2 победи и ще играе на полуфиналите срещу победителя от серията между..

публикувано на 08.05.24 в 09:19
Григор Димитров

Григор Димитров тренира с Новак Джокович в Рим

Григор Димитров проведе съвместно занимание с лидера в световната ранглиста по тенис Новак Джокович, преди началото на турнира от сериите „Мастърс"в италианската столица Рим. Двамата изиграха един сет на кортовете във "Форо Италико“, спечелен от Димитров с 6:3. Както е известно, българинът е поставен под №8 в схемата на турнира, като..

публикувано на 08.05.24 в 06:38