Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодор Кабакчиев с трето място в испанския шампионат по хард ендуро

Снимка: БФ Мотоциклетизъм

Световния шампион по супер ендуро за младежи Теодор Кабакчиев се класира на  3-то място в първия кръг от първенството на Испания по хард ендуро край Леида. Победител в надпреварата стана представителят на домакините Марио Роман, следван от Уейд Йънг ( Южна Африка) – и двамата фирмени пилоти на „Sherco”, което прави постижението на Кабакчиев още по-значимо.

Шампионатът на Испания по хард ендуро включва 5 кръга, като стартовете ще са в Кантория, Овиедо, Оуренсе и Алмедина, а българинът ще участва в тях в зависимост от ангажиментите му в световния хард ендуро шампионат през 2023 година.

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Зиновия Ванева.

Троен български успех на тенис турнира във Варна

Българките Зиновия Ванева, Йоана Константинова и Мелис Расим се класираха за втория кръг на сингъл на международния турнир по тенис на клей във Варна с награден фонд 15 хиляди долара. Квалификантката Ванева спечели убедително срещу участващата с "уайлд кард" Дария Мария Тудор (Румъния) с 6:2, 6:1 за 75 минути. Националната шампионка на открито през..

публикувано на 25.09.24 в 14:28
Виктория Томова

Виктория Томова продължава във втория кръг на турнира в Пекин

Виктория Томова се класира за втория кръг на силния тенис-турнир в Пекин. На старта Томова победи украинката Леся Цуренко с 2:0 сета - 6:3, 6:3.  Съперничка на българската тенисистка във втория кръг ще бъде испанката Паола Бадоса.

публикувано на 25.09.24 в 07:46

Лудогорец - Славия Прага пряко по програма "Хоризонт"

Лудогорец започва участието си в основната фаза на турнира Лига Европа тази вечер. Съперник на шампионите на стадиона в Разград ще бъде чешкия Славия Прага. Срещата ще бъде предавана пряко по програма Хоризонт на БНР след новините в 22 часа.

публикувано на 25.09.24 в 06:27

Реал Мадрид удържа победата при мач №300 на Карло Анчелоти

Отборът на Реал Мадрид постигна пета поредна победа във всички турнири, след като надви Алавес с 3:2 в двубой от междинния седми кръг на испанското футболно първенство. “Белите” поведоха още в първата минута чрез Лукас Васкес, а после с лекота добавиха още два гола, дело на Килиан Мбапе (40’) и Родриго (48’). Така те спокойно изчакваха края, когато от..

публикувано на 25.09.24 в 06:20

Севиля победи Валядолид в шампионата на Испания

Севиля победи като домакин Валядолид с 2:1 в среща от 7-ия кръг на испанското футболно първенство.  Андалусийците трябваше да треперят до последно, за да стигнат до изстрадани три точки благодарение на резервата Еюке, който бе точен в 85-ата минута.  В заключителните секунди на редовното време Маркао от домакините получи червен картон. Преди това в..

публикувано на 25.09.24 в 06:15
Наско Сираков

Наско Сираков: Нека запалянковците имат още малко търпение за стадиона

Мажоритарният собственик Наско Сираков призова запалянковците на футболния клуб Левски за "още малко търпение" по темата със строеж на нов стадион и заяви, че "99 процента от нещата, които се казват (по медиите), не са истина, а спекулации". Клубният президент добави, че по проектите е свършена много работа и са "похарчени доста пари"...

публикувано на 24.09.24 в 20:29
Георги Кабаков

Георги Кабаков с ново престижно назначение от УЕФА

Реферът ни Георги Кабаков ще ръководи престижен мач от турнира "Лига Европа", УЕФА му повери Рома – Атлетик (Билбао). Двубоят от първия кръг новия формат на турнира е в четвъртък (26 септември) от 22:00 часа на стадион "Олимпико" в Рим. Българският съдия получи среща и при старта на обновения вариант в Шампионската лига. 38-годишният..

публикувано на 24.09.24 в 19:58