Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проливни дъждове наводниха пътища в Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Силни дъждове наводниха пътища в Гърция. Нарушен е трафикът на автомобили. Полицаите проверяват за вериги. Следобед се очакват и силни снеговалежи.

Гражданска защита изпраща съобщения по мобилните телефони за изключително внимание в област Атика, където има много наводнени пътища. Пътна полиция спря движението по рисковите участъци. Има блокирани коли, пожарната спасява пътниците от тях.

Силните дъждове доведоха до спиране на автомобилния трафик и на някои острови, където има и паднали скали.

Да се пътува само при крайна необходимост, а ако е възможно да се избягва движение и в област Евия и Халкида, предупреждават властите. В Каламата гръм запали блок, жителите са евакуирани. Всички учебни заведения днес и утре остават затворени.

В Северна Гърция също голяма част от пътната мрежа е под вода. Синоптиците предупреждават за обилни снеговалежи от тази вечер дори на ниска надморска височина.

Полицията масово проверява за вериги всички автомобили, независимо в каква посока се движат.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Израелски военни машини близо до граничната ограда с ивицата Газа, на неразкрито място, 9 май 2024 г.

Продължават сраженията в Газа въпреки разпореждането на Международния съд на ООН

Продължават израелските атаки в Ивицата Газа, включително в граничния град Рафах, въпреки разпореждането на Международния съд на ООН, изискващо Израел незабавно да прекрати офанзивата си.  Съдът на ООН: Израел незабавно да прекрати офанзивата си в Рафах Израел не е провеждал и няма да провежда операции в района на Рафах, които..

публикувано на 25.05.24 в 15:28

Столтенберг призова страните, дали оръжие на Украйна, да ѝ позволят да го ползва по цели в Русия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова страните, които са предоставили на Украйна оръжие, да ѝ позволят да го използва, за да атакува цели на руска територия.  В интервю за Economist Столтенберг заяви, че сега, когато се водят боеве в района на Харков, близо до границата, забраната на Украйна да използва тези оръжия срещу..

публикувано на 25.05.24 в 15:06

Боледуват боровите дървета на площ от 250 декара в парк "Хисарлъка"

Борът на около 250 декара по парк "Хисарлъка" над Кюстендил боледува и съхне. Това е установила експертна група от Общината. Десетки дървета са с кафяв цвят, а вече има и изсъхнали. До дни ще се реши кои да бъдат отрязани. Засегнатите дървета се виждат от целия град и притесняват кюстендилци и туристите.  Лесопарк "Хисарлъка" е на площ от..

публикувано на 25.05.24 в 14:48
Румен Радев

Радев: България ще продължи да бъде надежден доставчик на енергийни ресурси за Унгария

България ще продължи да бъде надежден доставчик на енергийни ресурси за Унгария, заяви президентът Румен Радев след разговор с унгарския си колега Тамаш Шуйок в Будапеща. Енергийната свързаност със съседите и изграждането на газовите връзки с Гърция и Сърбия работи в полза и на Унгария, подчерта Радев. "Българската инициатива "Solidarity..

публикувано на 25.05.24 в 14:40

Над 930 сигнала за изчезнали деца у нас в последните 12 години

250 000 деца изчезват годишно в Европейския Съюз. Това сочи проучване, публикувано от ЕК през 2013 г. Това се равнява на изчезването на едно дете на всеки две минути. Над 85% от изчезналите са избягали от дома си или от институцията, в която са настанени. Всяка година на 25 май светът отбелязва Международния ден на изчезналите деца, посветен..

публикувано на 25.05.24 в 14:03
Киър Стармър

Британските лейбъристи искат да дадат възможност на 16 и 17-годишните да гласуват

Британските лейбъристи искат да дадат възможност на 16 и 17-годишните да имат право на глас в общи избори още през първата си година на управление, ако спечелят изборите на 4 юли, заяви техният лидер Киър Стармър в началото на предизборната си кампания.  Лейбъристката партия проучва отблизо как Шотландия и Уелс намалиха възрастта за..

публикувано на 25.05.24 в 13:33

СЗО: Тактиките на тютюневата и никотиновата индустрия пристрастяват младежите за цял живот

Тактиките на тютюневата и никотиновата индустрия пристрастяват младежите за цял живот, а в много държави броят на младите хора, които използват електронни цигари, надвишава броя на възрастните пушачи. Това се посочва в доклад на СЗО и глобалната организация „СТОП“, която следи дейностите на тютюневата промишленост. Документът показва как..

публикувано на 25.05.24 в 13:23