Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Непълнолетен е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол в Земен

Снимка: БГНЕС

Непълнолетен е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол, съобщиха от ОД на МВР в Перник.

Около 04.00 ч. тази нощ е получен сигнал за пътен инцидент в град Земен.

Местни полицаи установили, че лека кола, шофирана от 17-годишен младеж ударила в задната част паркиран автомобил.

При изпробване на непълнолетния с техническо средство за алкохол са отчетени 1,25 промила.

Той е отказал кръвна проба за химичен анализ.

Започнато е бързо производство.


По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Юлиян Петров

КТ "Подкрепа" ще иска 150% увеличение на учителските заплати

КТ "Подкрепа" ще настоява пред следващото редовно правителство и парламента за увеличение със 150 процента на учителските заплати. Синдикатът настоява в срок от 5 години парите за образование да нараснат до 6% от брутния вътрешен продукт. Това обяви  председателят на синдикат "Образование" Юлиян Петров в Ловеч, където се провежда Национален..

публикувано на 26.06.24 в 13:54
Илияна Цанова

Илияна Цанова: Има сериозен риск България да загуби средства по ПВУ

Има сериозен риск България да загуби средства от Плана за възстановяване и устойчивост, предупреди в интервю за БНР Илияна Цанова- зам.-генерален директор на направление "Бюджет" в Европейската комисия. По думите ѝ честата смяна на правителства и липсата на приемственост е сред водещите причини за сериозното забавяне. България трябва да направи определени..

публикувано на 26.06.24 в 13:47

ЕЦБ: Инфлацията в България остава доста над референтната ѝ стойност в еврозоната

Инфлацията в България остава доста над референтната ѝ стойност в еврозоната, докато бюджетният дефицит и държавният дълг са под референтните нива. Българското законодателство е съвместимо с Договорите и Устава на Европейската система на централните банки (ESCB), както се изисква съгласно член 131 от Договора, при спазване на условията и..

публикувано на 26.06.24 в 13:42

БНБ и МФ: Очаква се до края на годината България да изпълни инфлационния критерий за еврозоната

Очаква се до края на годината България да изпълни инфлационния критерий за членство в еврозоната и страната ни да поиска извънреден доклад, става ясно от становище на БНБ и Министерството на финансите. ЕК смята, че България не изпълнява условията за приемане на еврото ЕЦБ: Инфлацията в България остава доста над референтната ѝ..

публикувано на 26.06.24 в 13:41
Стефанос Каселакис, лидер на СИРИЗА

СИРИЗА спря издаването на в. "Авги"

Лявата гръцка опозиционна коалиция СИРИЗА спря вестник "Авги" - орган на демократичната левица, в резултат на което започна стачка на журналистите. Лидерът на партията Стефанос Каселакис спря изданието на неочаквано и без консултация с журналистите от вестник "Авги". От ръководството на СИРИЗА се аргументираха с икономически проблеми...

публикувано на 26.06.24 в 13:33
Ивелин Михайлов

Ивелин Михайлов се извини на "Величие"

Часове след като Николай Марков призова основателя на партия "Величие" Ивелин Михайлов да се извини за твърденията си, че има "пробити" депутати, които ще подкрепят кабинет на ГЕРБ и че групата се разпада, Михайлов се извини, като направи това в интервю пред БНР. "Извинявам се и на полковник Марков, и на цялата Парламентарна група на партия..

публикувано на 26.06.24 в 13:32
Даниел Стефанов

Даниел Стефанов: Шансовете за кабинет с първи мандат намаляват

Шансовете за кабинет с първи мандат намаляват. Първо се вижда, че ПП-ДБ отказват да участват в такова мнозинство, както и очевидно ИТН. Вторият елемент, който ме навежда на мисълта е, че Борисов каза, че ще предложат изцяло партиен кабинет, което намалява шансовете да бъде подкрепен. Това коментира политологът Даниел Стефанов в интервю..

публикувано на 26.06.24 в 13:20