Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро е поискал шестмесечна виза за САЩ

Къщата, където според съобщенията е отседнал бившият президент на Бразилия Жаир Болсонаро, в Encore Resort Homes в Реюнион, Флорида, САЩ, 10 януари 2023 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро е подал молба за шестмесечна виза за САЩ, съобщи "Файненшъл таймс", позовавайки се на адвоката на Болсонаро Фелипе Александър. 

"Мисля, че Флорида ще бъде неговият временен дом далеч от дома", казва адвокатът, цитиран от "Файненшъл таймс". Изданието отбелязва, че юристът е посъветвал бившия президент да не напуска САЩ, докато молбата се разглежда.

Отделно AG Immigration Group, базирана в Калифорния правна кантора, известна с работата си с бразилци, каза, че Болсонаро е поискал шестмесечна виза, за да остане в САЩ. "Очакваме с нетърпение да постигнем на най-високо ниво удовлетворение и желани резултати за нашите клиенти", се казва в изявление на кантората. 

По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Министърът на отбраната Атанас Запрянов (вдясно) и министърът за Въоръжените сили на Великобритания Лео Дохърти (вляво) - 9 май 2024 г.

Военният министър разговаря с британския си колега в Министерството на отбраната

Възможностите за съвместно противодействие на заплахи, актуалният дневен ред на сигурността в Черноморския регион и както и приоритетите в отбранителната политика са били сред темите на разговор между министърът на отбраната Атанас Запрянов и министърът за Въоръжените сили на Великобритания Лео Дохърти. Дохърти е на двудневно посещение у нас...

публикувано на 09.05.24 в 17:56

Откриха паметник на мира в чепеларското село Забърдо

Паметник, символ на мира, откриха край чепеларското село Забърдо в Деня на Европа, който честваме днес.  Петметровият паметник е изработен от над 300 военни каски, с които са оформени буквите М,И,Р. С тях е завършен проектът, който носи послание за мир в целия свят., каза кметът на Забърдо Валентин Черпоков, по чиято идея се реализира проекта..

публикувано на 09.05.24 в 17:51
Вътрешно разселените палестинци напускат с вещите си след заповед за евакуация, издадена от израелската армия, Рафах, южната част на Ивицата Газа, 9 май 2024 г.

Израел продължава да обстрелва град Рафах в южната част на Ивицата Газа

Израел продължава да обстрелва град Рафах в южната част на ивицата Газа на фона на предупрежданията на американския президент Джо Байдън към Тел Авив да не предприема сухопътна офанзива. За интензивен обстрел на Рафах съобщават местни жители. По данни на палестинското здравно министерство за последното денонощие са загинали 60 души...

публикувано на 09.05.24 в 17:31
Проф. Анна Кръстева

Проф. Анна Кръстева: Европа ще продължава да бъде вдъхновяващ проект

Европа ще продължава да бъде един вдъхновяващ проект и вярвам, че има европейски политици, които ще ни обединяват и вдъхновяват. С тази прогноза започна коментара си пред БНР в Деня на Европа проф. Анна Кръстева, преподавател в Нов български университет. "Има политики, които ни разделят и ожесточават, но има и политики, които ни обединяват и ни..

публикувано на 09.05.24 в 17:21

Как войната в Украйна повлия на отношението към 9-и май в Латвия?

Дълги години руската общност в Латвия празнуваше 9-и май пред Паметника на съветските войници в столицата Рига. За последен път Денят на победата беше отбелязан там през 2022 г.. Два месеца след началото на руската инвазия в Украйна. През май 2022 г. градският парламент на Рига гласува за премахването на паметника. През август той беше..

публикувано на 09.05.24 в 17:05
Доц. Милен Любенов

Милен Любенов: Политическото статукво до 2021 г. се завръща

Политическото статукво до 2021 г. се завръща. Формулата на бъдещото управление ще е ГЕРБ, ДПС и още някой . Това обаче няма да бъде трайна конструкция, защото тези формации не са способни на някаква вътрешна реформа. Прогнозата направи пред БНР политологът и университетски преподавател доц. Милен Любенов. "Алфа Рисърч": ПП-ДБ губи 200 000..

публикувано на 09.05.24 в 17:02

Изборите 2 в 1 ще създадат проблеми в секционните комисии, казва председателят на РИК-Кюстендил

Изборите „две в едно“ може да създадат проблеми в секционните комисии. Това каза на пресконференция председателят на РИК-Кюстендил Венцеслав Механджийски, който е заемал поста, както и председател на Общинската избирателна комисия, няколко пъти.   "Ще има случаи, при които избиратели гласуват за Европарламент, но се подписват в списъка за..

публикувано на 09.05.24 в 16:32