Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

83 са новите случаи на Covid-19 у нас, починали са двама заразени

2
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новите случаи на коронавирус у нас са 83, положителни са 2,9% от направените 2861 теста, сочат данните на Единния информационен портал за изминалото денонощие.

Починали са двама души с Covid-19.

В болници с коронавирус са 201 пациенти, от които 26 в интензивни отделения.

Като излекувани са отчетени 12 души.

Активните случаи са 2865.

За последното денонощие са поставени 56 дози ваксина срещу Covid-19.


По публикацията работи: Николай Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Гръцки студенти организират нощно бдение в подкрепа на палестинците в Газа

Гръцките студенти организират нощно бдение в подкрепа на палестинците за прекратяване на войната в Газа. Палатков лагер организираха   стотици студенти в гръцката столица за нощно бдение в подкрепа на палестинския народ. Преди това проведоха протест пред посолството на Израел, като скандираха срещу военните действия в Газа. Протестиращите..

публикувано на 13.05.24 в 21:57
Един от символите на град Вовчанск, Харковска област

Украйна не смята, че Русия се готви да нападне Харков

Украинското държавно ръководство и командването на Въоръжените сили на страната не смятат, е Русия се готви да нападне град Харков, въпреки новата ѝ офанзива от североизток с повече от 30 хиляди войници, съобщава Ройтерс и Франс прес. Секретарят на Съвета за сигурност в Киев - Олександър Литвиненко заяви за Франс прес, че целта на руснаците е..

публикувано на 13.05.24 в 21:37

Германски съд определи за правилно поставянето под наблюдение на "Алтернатива за Германия"

Федералната служба за защита на Конституцията - германското вътрешно разузнаване, с право е поставила крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" под наблюдение заради подозрения в екстремизъм. Това постанови днес административният съд в Мюнстер и отхвърли жалба на опозиционната партия. С решението на съда в Мюнстер днес беше потвърдено и..

публикувано на 13.05.24 в 20:56
Първан Дангов, кмет на Дупница

Повдигнаха обвинение на кмета на Дупница за закани срещу шефа на полицията в града

Районната прокуратура в Кюстендил повдигна обвинение срещу кмета на Дупница Първан Дангов за отправени закани към и.д. началник на дупнишката полицията Йордан Зарев и семейството му, съобщиха от Районната прокуратура. За закана към длъжностно лице Наказателният кодекс предвижда до 5 години затвор. Случаят е от средата на март тази година,..

публикувано на 13.05.24 в 20:25

МЗХ стартира информационна кампания за директните плащания на фермерите

Министерството на   земеделието и храните (МЗХ) започна от днес информационна кампания  в цялата страна във връзка с кампанията по подаването на заявления за подпомагане на фермерите. Заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева поясни в Ловеч, че фермерите ще бъдат запознати с промените в наредбите, които обезпечават..

публикувано на 13.05.24 в 20:09
Елена Алексиева

Фонд "13 века България" се извини заради случая с романа "Вулкан" на Елена Алексиева

Ръководството на Националния дарителски фонд "13 века България" се извини за гафа с конкурса "Роман на годината", който спечели Елена Алексиева за творбата си "Вулкан", но която в събота обяви, че няма да приеме наградата. Причината - редакторът на романа ѝ доц. Борис Минков е бил част от журито. От фонда твърдят в официална позиция, че доц...

публикувано на 13.05.24 в 19:55

Пореден протест на кръстовището на ул. "Фритьоф Нансен" и бул. "Патриарх Евтимий" в София

Протестиращи срещу новата организация на движение в центъра на София блокираха движението по ул.   "Фритьоф Нансен" и ограничиха в крайната дясна лента трафика на коли и тролейбуси по бул. "Патриарх Евтимий". И тази вечер десетки хора се събраха на протест на кръстовището на ул. "Фритьоф Нансен" и   бул. "Патриарх Евтимий" в София. Според..

публикувано на 13.05.24 в 19:45