Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ-СДС с нови водачи на листи в Перник, Враца и Пловдив област

Бойко Борисов е начело на две листи

Илюстрация: Георги Цветков

Коалицията ГЕРБ-СДС започна регистрация на листите в цялата страна за предстоящите на 2 април предсрочни парламентарни избори. Очаквано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще е водач на две листи – на 25 многомандатен избирателен район София и на листата на Пловдив град. Перник, Враца и Пловдив област ще имат нови водачи -  гласи решението на  Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Коалицията ГЕРБ-СДС запазва водачите от последните избори за Народно събрание от октомври миналата година в 28 избирателни райони. В Перник Кирил Ананиев няма да водач на листата за предстоящия парламентарен вот, а начело застава председателят на Младежката организация на ГЕРБ и депутат от 48 НС – Георг Георгиев. Във Враца дългогодишният водач Петя Аврамова отстъпва челното място на областния координатор на ГЕРБ във Враца Красен Кръстев. Листата на Пловдив област ще води Вежди Рашидов, който беше председател на 48-ото Народно събрание.

По две листи водят бившият образователен министър в кабинета „Борисов 3“ Красимир Вълчев  - в Стара Загора и Шумен, а Десислава Атанасова – в Русе и Разград.

Заместник-председателите на ГЕРБ също са водачи на листи - във Варна - Даниел Митов, а в Габрово – Томислав Дончев.

Софийските райони запазват водачите си от предходните парламентарни избори – лидерът Борисов в 25 изборен район, Тома Биков – в 24, а лидерът на коалиционния партньор СДС Румен Христов – в 23. София област отново начело на листата е Младен Маринов, Делян Добрев повежда листата в Хасково, Екатерина Захариева в Пазарджик, Цвета Караянчева в Кърджали, Николай Нанков –тази в Ловеч.  Десислава Танева отново е начело в Сливен, Христо Терзийски – в Кюстендил, Деница Сачева  - в Добрич, Теменужка Петкова – в Търговище.

Водачите се запазват в Бургас, Благоевград, Видин и Монтана – съответно Росен Желязков, Жечо Станков, Росица Кирова и Ирена Димова. Остават и водачите в Плевен – Пламен Тачев, в Смолян – д-р Красимир Събев, в Силистра –Ивелин Иванов и в Ямбол – Димитър Иванов.

Пълният списък на водачите:

МИР 01 Благоевград – Росен Желязков

МИР 02 Бургас – Жечо Станков

МИР 03 Варна – Даниел Митов

МИР 04 Велико Търново – Проф. д-р Костадин Ангелов

МИР 05 Видин – Росица Кирова

МИР 06 Враца – Красен Кръстев

МИР 07 Габрово – Томислав Дончев

МИР 08 Добрич – Деница Сачева

МИР 09 Кърджали – Цвета Караянчева

МИР 10 Кюстендил – Христо Терзийски

МИР 11 Ловеч – Николай Нанков

МИР 12 Монтана – Ирена Димова

МИР 13 Пазарджик – Екатерина Захариева

МИР 14 Перник – Георг Георгиев

МИР 15 Плевен – Пламен Тачев

МИР 16 Пловдив град – Бойко Борисов

МИР 17 Пловдив област – Вежди Рашидов

МИР 18 Разград – Десислава Атанасова

МИР 19 Русе – Десислава Атанасова

МИР 20 Силистра – Ивелин Иванов

МИР 21 Сливен – Десислава Танева

МИР 22 Смолян - Д-р Красимир Събев

МИР 23 София град – Румен Христов

МИР 24 София град – Тома Биков

МИР 25 София град – Бойко Борисов

МИР 26 София област – Младен Маринов

МИР 27 Стара Загора – Красимир Вълчев

МИР 28 Търговище – Теменужка Петкова

МИР 29 Хасково – Делян Добрев

МИР 30 Шумен – Красимир Вълчев

МИР 31 Ямбол – Димитър Иванов

По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Правителството следи ситуацията Израел - Иран и е в готовност за евакуация на българи

Във връзка с атаките в Близкия Изток министър-председателят и правителството е в координация с ресорните ведомства и следи ситуацията, като има готовност за евакуация на българските граждани. Това съобщават от Министерския съвет. От там допълват, че няма пряка военна заплаха за България към момента. По-рано в петък Израел нанесе удари по..

публикувано на 19.04.24 в 08:15
доц. Наталия Киселова

Доц. Наталия Киселова: Криза няма. Излишно е да се притиска президентът

Криза няма. Президентът не е казал, че няма да издаде указ. Той пита защо се предлага такъв кандидат за външен министър. Това заяви пред БНР конституционалистът доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право. Нуждае се от отговор въпросът защо за външен министър се предлага толкова високопоставен в партийната йерархия..

публикувано на 19.04.24 в 08:01

Зелена градска среда се обсъжда на форум в Кипър

Новаторски идеи, добри практики и политики за развитието на устойчива, зелена и интелигентна градска среда ще бъдат дискутирани днес на втория "Кипърски форум на градовете" /Cyprus Forum Cities 2024/. Това е най-голямата конференция в областта на местното самоуправление в Кипър. Форумът се провежда по инициатива на неправителствената..

публикувано на 19.04.24 в 07:56
Никола Стърджън

Съпругът на бивш първи министър на Шотландия - обвинен за присвояване на средства

Съпругът на бившия първи министър на Шотландия Никола Стърджън беше обвинен във връзка с присвояването на средства от Шотландската национална партия, на която беше генерален директор до март миналата година. 59-годишният Питър Мърел беше задържан отново в четвъртък сутринта и разпитан от детективи от шотландската полиция във връзка с..

публикувано на 19.04.24 в 07:55

ЦИК обявява местата за гласуване в чужбина

Очаква се днес Централната избирателна комисия да обяви местата за гласуване в чужбина за изборите 2 в 1. Те ще бъдат в държавите, които на произведени до пет години преди изборния ден избори, е имало образувана поне една избирателна секция, в която са гласували не по-малко от 100 избиратели. ЦИК обявява списък на местата извън страната за..

публикувано на 19.04.24 в 07:47

След израелските удари: Иран спря полетите над няколко града

Иран спря полетите над няколко града, включително централния град Исфахан. Държавната иранска телевизия предаде, че противовъздушната отбрана е унищожила три дрона в небето над града. По-рано беше съобщено, че близо до летището там се чуват експлозии. Три експлозии са били чути близо до военна база в северозападната част на града. По-рано..

публикувано на 19.04.24 в 07:43

"Съседите" и травмите от комунизма представя България тази вечер на Венецианското бианале

Българският павилион на 60-то юбилейно издание на Венецианското биенале се открива тази вечер. Най-старият и престижен световен форум за съвременно изкуство ще продължи до 24 ноември и се провежда веднъж на две години. Мотото тази година е "Чужденци навсякъде" и във фокуса попадат темите за миграцията, изгнанието и чуждестранния произход...

публикувано на 19.04.24 в 07:41