Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Вълчев, ИТН: Сценаристите не са си тръгвали, за да се завръщат

Ивайло Вълчев
Снимка: БГНЕС

"Фактологически не е вярно, че сценаристите се завръщат, защото ние не сме спирали да се занимаваме както с вътрешнопартийния живот, така и с всичко, което се изисква от нас в живота на партията ИТН".

Това каза пред БНР Ивайло Вълчев от "Има такъв народ".

Листите в отделните области бяха поверени на местните организации на ИТН, подчерта той и добави:

"Водачите са обсъдени и поставени на централно ниво. ... ИТН няма желанието да бъде партия, която да разпраща парашутисти по време на избори и да ги хвърля на места, където да се запознават тепърва с хора, с които не са работили". 

Според него ИТН вече са "изчистени от всякакви хора, които са гледали на влизането си в партията като на стъпалце от стълбичката на собствените си амбиции": 

"Останали са само хора, за които каузата е по-важна от това какво ще им се случи в персонален план". 

По думите му опонент на ИТН на тези избори е системата, която е отказала хората да гласуват.

В предаването "12+3" Ивайло Вълчев коментира подписката за референдум, която ИТН организира:

"За нас е важно да прокараме идеята за референдум, който да доведе до свикване на ВНС, което да разгледа промяната на държавното устройство към президентска република. Ние искаме да бъдем гарант, че каквото и решение да бъде взето на един такъв референдум, то ще бъде уважено от парламента"

Ако ИТН бъде част от 49-ото Народно събрание, ще направи всичко възможно, за да бъде излъчено работещо правителство, обеща той.

Според него песента за Лена Бориславова не им е изиграла лоша шега:

"В политиката чувството за хумор и за самоирония не трябва да те напуска. ... На нас това нито ни е плюс, нито ни е минус. Такива неща сме правили 30 години и ще продължим да ги правим. Самите ние не прощаваме първо на себе си".

Интервюто на Снежана Иванова с Ивайло Вълчев в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън (вляво) и премиерът на Израел Бенямин Нетаняху

"Хамас" е дала съгласие за плана за примирие

Радикалната палестинска организация "Хамас" е дала съгласието си за плана за примирие в Ивицата Газа, подкрепен от Съвета за сигурност на ООН. Това е заявил висш представител на групировката пред агенция "Ройтерс". Израелските военни съобщиха, че са извършили насочени нападения в най-южния град Рафах, като са премахнали бойни клетки. Били са предприети..

публикувано на 11.06.24 в 14:54

В отсъствието на унгарския и словашкия президенти страните от Б9 обсъждат войната в Украйна

Войната на Русия в Украйна и засилването на отбраната на Източния фланг на НАТО обсъждат в Рига държавни ръководители на страни членки на Алианса от Централна и Източна Европа, сред които и президентът Румен Радев. В срещата от формата Б9 участва и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. На днешния форум обаче отсъстват унгарският..

публикувано на 11.06.24 в 14:44
Радостин Василев

Радостин Василев: Когато ГЕРБ и ДПС са първи, нищо положително не може да се очаква

Когато ГЕРБ и ДПС са на първите места, не може да се очаква нищо положително за държавата .  Това заяви пред БНР Радостин Василев, лидер на партия МЕЧ, която получи 2,98% на изборите за Народно събрание. Според него резултатът, който е постигнала партията му на 9-и юни, е "доста добър за партия на 6 месеца". При обработени 100% протоколи:..

публикувано на 11.06.24 в 14:17
Лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Трифонов благодари на избирателите: Надявам се да оправдая вашите очаквания

С публикация в социалната мрежа лидерът на партия "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов благодари на избирателите за полученото доверие. "ИТН ще има 17 народни представители в следващия парламент. Не знам дали е хубаво да носиш отговорност, но аз я поисках и вие ми я дадохте. Надявам се да оправдая вашите очаквания", написа Трифонов. Той обаче..

публикувано на 11.06.24 в 14:06
Корнелия Нинова

Корнелия Нинова подава оставка

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подава оставка. Това заяви самата тя на брифинг. "Нашите резултати са катастрофални и поради това поемам политическата отговорност и подавам оставка", каза тя. "Няма победител на тези избори, защото всички без ДПС и ИТН губим гласове. Най-много ПП-ДБ - над 300 хиляди гласа. ГЕРБ, макар и първа сила, трудно..

публикувано на 11.06.24 в 14:03
Зърнена реколта в землището на село Търнава, община Тунджа - юни 2024 г.

Тази година ще бъдат ожънати 11 млн. дка пшеница с очакван добив 6,1 - 6,3 млн. тона

Близо 11 милиона декара пшеница ще бъдат ожънати по време на тазгодишната кампания, а очакваните добиви ще са приблизително като миналогодишните. Това заяви служебният министър на земеделието и храните Георги Тахов в пловдивското село Златитрап, където беше даден старт на Жътвена кампания 2024. Той е категоричен, че хлебният баланс на страната ни..

публикувано на 11.06.24 в 13:58
Милен Делийски

Преференции пренаредиха листата на ГЕРБ-СДС в Силистра

Разместване на кандидатите за народни представители в Силистренско заради преференции ще има само в една партийна листа – тази на ГЕРБ-СДС. Последният в нея, бизнесменът Милен Делийски събра впечатляващ брой преференции – 2018, които го изстрелват на второ място. Минимумът за пренареждане е 7% от общия брой гласове, които в случая са 8912 и това..

публикувано на 11.06.24 в 13:58