Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГДБОП залови голямо количество цигари без бандерол в Червен бряг

3
Снимка: МВР

Спецполицаите от ГДБОП заловиха голямо количество цигари без бандерол в Червен бряг.

Предотвратена щета за бюджета е 1,5 млн. лева

Униформените тръгват по информация за съхранение и по време на операцията установяват, че те се съхраняват в складово помещение, намиращо се на територията на гр. Червен бряг.

Проведени са претърсвания в условията на неотложност, в следствие на което са установени и иззети 450 МБ цигари.

Собственикът на складовото помещение се издирва.

Образуването е досъдебно производство.





По публикацията работи: Николай Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Александър Сабанов

Финансови корекции за близо 3,7 млн. лв. по проекти на Община Силистра

Заради пропуски в методиката на избор на изпълнител при обществени поръчки и заради просрочване на договори Община Силистра има наложени финансови корекции в размер на близо 3,7 милиона лева. Водят се дела за обжалване на нанесените санкции, но се очаква това да доведе до икономии при изпълнение на общинския бюджет за годината. Основно..

публикувано на 04.06.24 в 13:33

Дублират се членове на ОИК и на РИК в Благоевград, а председателят е един и същ. Как ще съчетаят работата?

Броени дни остават до изборите за национален и европейски парламент, а някои от делата за оспорване на резултатите от местните избори в област Благоевград продължават да държат в напрежение политическите сили, обществото и избирателните комисии. Интересното в областния център на Пиринско е, че част от състава на Общинската избирателна комисия..

публикувано на 04.06.24 в 13:17
Протестиращите са на ключовото кръстовище до ТЕЦ

Протестиращите на пътя Гълъбово - Мъдрец обявиха, че остават, докато не започне ремонт

На протест с блокада на международния път Русе - Свиленград в отсечката Гълъбово - Мъдрец излязоха днес жителите на села от общината. Те настояват пътната отсечка да бъде ремонтирана, тъй като свързва населените места и се използва от работещите в част от рудниците и топлоцентралите в комплекса "Марица Изток". Третокласният път е построен..

публикувано на 04.06.24 в 13:13
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Информация за "фабриката за помощи" във Великобритания е била подадена преди 3 г. в ГДБОП

Оперативната информация за случая с източване на социалната система във Великобритания от български граждани е била подадена още преди три години в ГДБОП. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов и уточни, че разследващите у нас са събрали информация по случая, докладвали са в прокуратурата и са уведомили колегите си във Великобритания:  Повече..

публикувано на 04.06.24 в 12:53
Методи Методиев

Зам.-министър Методиев: България ще е готова за еврозоната до средата на 2025 г.

До средата на 2025 г. България ще е готова за еврозоната, прогнозира служебният заместник-министър на финансите Методи Методиев.  По думите му към края на настоящата година инфлационният критерий - единственият, който към момента не изпълняваме за въвеждането на еврото - ще бъде покрит, което ще даде възможност България да поиска извънреден доклад...

публикувано на 04.06.24 в 12:50
Сградата на Община Пазарджик

Съдът решава да бъдат ли касирани изборите за общински съвет в Пазарджик

Пазарджишкият административен съд ще решава дали да бъдат касирани изборите за общински съвет в Пазарджик. Делото е по жалба на трима кандидати за общински съветници.  При повторното преброяване в 37 секции са установени поредица от драстични нарушения, сред които - 300 липсващи бюлетини. В хода на делото беше назначено повторно преброяване в..

публикувано на 04.06.24 в 12:44

Продължава възстановяването на електроснабдяването в Ловешко

В община Ловеч продължава възстановяването на електричеството след вчерашната буря, която прекъсна електропроводи. Все още има отделни абонати в много населени места и в областния център, които са без ток.  Буря нанесе значителни щети в Ловешко Най-сериозни са щетите в село Радювене, където много домакинства все още нямат електричество...

публикувано на 04.06.24 в 12:34