Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Електрохолд: “ЕлектрозаЩИТа” е напълно доброволна имуществена застраховка

Застраховка “ЕлектрозаЩИТа” е напълно доброволна имуществена застраховка, която се сключва само по желание на клиента, съобщиха от Електрохолд.

От компанията подчертават, че полицата не е обвързана с потреблението на електрическа енергия, но за удобство е дадена възможността месечната премия по застраховката да се заплаща заедно със сметката за ток на каса в платежните партньори на дружеството.

В съобщението е посочено, че всички платежни партньори са инструктирани, че "това е доброволна застраховка и че клиентите по никакъв начин не са задължени да я плащат".

"Компанията не носи и не може да носи никаква отговорност, ако при заплащане на месечна сметка за потребена електроенергия през каси на външни платежни партньори е начислена вноска по застраховката без знание и съгласие на клиента", допълват от дружеството.

По-рано днес омбудсманът Диана Ковачева сезира председателя на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов заради жалби на граждани срещу дружеството „Електрохолд Продажби“.

По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Съветът за сигурност на ООН одобри предложена от САЩ резолюция за спиране на огъня в Газа

Съвeтът за сигурност на ООН одобри предложена от Съединените щати резолюция за спиране на огъня в Ивицата Газа. Общо 14 държави подкрепиха документа, а Русия се въздържа. Резолюцията е в подкрепа на предложението за прекратяване на войната, представено от американския президент Джо Байдън и в нея се призовава за освобождаване на пленените..

публикувано на 11.06.24 в 08:36
Милен Керемедчиев

Милен Керемедчиев: На евроизборите избиха процеси, които бяха арогантно пренебрегвани

"Тези процеси не са нови. Те се зараждаха в продължение на няколко години, но бяха доста арогантно пренебрегвани от управляващите в европейските институции и страните членки .  Тези сигнали бяха много силни, но за пореден път в Брюксел най-вече си затвориха очите за тях. И те избиха в европейските избори ." Този прочит на отминалия вот за..

публикувано на 11.06.24 в 08:32
Изглед към сградата на британския парламент

Рекорден брой кандидати на изборите на Острова

Рекорден брой кандидати участват в тазгодишните общи избори в Обединеното кралство на 4 юли. Повече от 4500 кандидати ще се надпреварват в 650 избирателни района в Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия. Това означава 35,7-процентно увеличение на кандидатите в изборите на 4 юли спрямо предишния вот през 2019 година...

публикувано на 11.06.24 в 08:29
Алвисе Перес

"Партито свърши" - антисистемен крайнодесен испански политик влиза в Европарламента

Резултатът на нова партия, наречена на "Партито свърши" e голямата новина от евроизборите в Испания. Те бяха спечелени от опозиционната консервативна Народна партия, които ще има 22 евродепутати - с двама повече от управляващите социалисти на премиера Педро Санчес. Испания има общо 61 представители в Европарламента. "Партито свърши"..

публикувано на 11.06.24 в 08:21

При 100% обработени протоколи: ГЕРБ - СДС печели изборите в област Монтана

На 100% обработени протоколи ГЕРБ - СДС печели изборите в област Монтана. 15 часа след приключването на изборния ден в неделя от ЦИК обявиха крайните резултати от вота 2 в 1 в 12 МИР - Монтана.  ГЕРБ – СДС е първа политическа сила в област Монтана. За изборите за национален парламент коалицията събра 31,38 % от гласовете. На второ място..

публикувано на 11.06.24 в 08:13
Доставка на хуманитарни помощи за Ивицата Газа, 15 март 2024 г.

Йордания е домакин на хуманитарна конференция за Газа

Действието на морския коридор от Кипър за Газа за доставка на хуманитарна помощ и нейното увеличаване е сред темите, които ще бъдат обсъдени на провеждащата се днес в Йордания международна среща на върха. В работата ѝ участва президентът на Кипър Никос Христодулидис. Конференцията, озаглавена "Призив за действие: Спешна хуманитарна реакция за..

публикувано на 11.06.24 в 08:08
Любомир Стефанов

Любомир Стефанов: За да рестартира нормалността, българинът може да си намери гръмоотвод

"Следващия път българинът може наказателно и ексцентрично да си намери някой гръмоотвод , който да пусне късо напрежение в цялата система. И то не защото е глупав, полудял, а просто, за да рестартира нормалността и да стресне взаимоотношенията в системата." Гръмоотвод винаги има . Това е нормален оздравителен демократичен процес, добави..

публикувано на 11.06.24 в 08:05