Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общо 1000 са подадените сигнали за купуване на гласове

Снимка: mvr.bg

Общо 1000 са подадените сигнали за купуване на гласове до събота. 600 са оперативните, а над 400 са от явни източници.

Това заяви пред журналисти в Пловдив главният секретар на МВР Петър Тодоров като подчерта, че са  във всички области.

Задържаните  от началото на кампанията за търговия с вот са над 100.

Местата за гласуване са проверени и са под охрана, няма никаква заплаха за гражданите в изборния ден, посочи още главният секретар:

"За изборния процес няма опасност, осигурени са изборните места, създадена е организация, проверени са изборните места, ще има осъществяване на засилен контрол в района на изборните места, така че нека гражданите да гласуват без да се притесняват".

От МВР припомнят, че гражданите могат да подават сигнали за нарушения, свързани с изборния процес на денонощната телефонна линия  02 90 112 98 и имейл izbori2023@mvr.bg.

По-рано от прокуратурата съобщиха за образувани общо 760 преписки, от които 122 досъдебни производства за нарушения на политическите права на гражданите във връзка с вота.


По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Румен Радев

Президентът нарече "авангардно" предложението на Главчев да оглави МВнР

Президентът Румен Радев определи като "авангардно" предложението на служебния премиер Димитър Главчев самият той да оглави министерството на външните работи. За тази своя идея Главчев съобщи по-рано днес, след като предишното му предложение за външен министър - Даниел Митов вчера обяви, че няма да заеме поста. Главчев с предложение към..

публикувано на 20.04.24 в 14:05

Във Великотърновско масово откликват на кампанията "Капачки за бъдеще"

При изключителна масовост преминава кампанията "Капачки за бъдеще", която днес се провежда във Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец.  Много млади семейства с децата си предават във Велико Търново торбичките със събраните в последните месеци пластмасови капачки. "Всяко дете трябва да бъде съпричастно с каузата. Ако не сме единни и да..

публикувано на 20.04.24 в 13:59

"Културни войни" с Владислав Апостолов: Бунтари на колене

Духът на времето не прости на сума ти стари бунтари и професионални провокатори, които преди десетилетия хвърляха художествена киселина върху всеки културен консенсус и пускаха кръв и гной от властващите разкази за света със своите книги, филми, песни, пиеси, програми и изказвания. През 80-те и 90-те те бяха авангардни, радикални, екстремни,..

публикувано на 20.04.24 в 13:55

България е за 11-и път на Венецианското биенале на изкуствата

Започна Венецианското биенале на изкуствата, което ще продължи до 24-и ноември. България участва за 11 път. Шейсетото Венецианско биенале на изкуствата се реализира под мотото "Чужденци навсякъде". Президентът на културното събитие, което се провежда на всеки две години Пиетранджело Бутафуоко обясни, че избраното заглавие "разкрива..

публикувано на 20.04.24 в 13:55
Петър Волгин

Петър Волгин: Плъзгаме се към пропастта на тоталитаризма

"Дълго време си мислех, че със средствата на журналистиката могат да се направят страшно много неща. Но не сме в нормална ситуация. Ние все повече се плъзгаме към пропастта на тоталитаризма и средствата на журналистиката не са достатъчни ." Това каза в интервю за БНР журналистът Петър Волгин, водещ на предаванията "12+3" и "Политически..

публикувано на 20.04.24 в 13:52

Повечето от пътуващите в катастрофиралия в Турция автобус са с двойно гражданство

Повечето от хората, които са пътували в автобуса, който се преобърна снощи, на 50 километра от граничния пункт "Малко Търново - Дерекьой", са с двойно гражданство - българско и турско, съобщават турски медии. По-рано генералният ни консул в Одрин Борислав Димитров обяви, че само двама от 14-те пътници са български граждани. Турските власти..

публикувано на 20.04.24 в 13:43

За 9-а година: Във Варна събират капачки за втора детска линейка

За девета поредна година на площада пред катедралния храм "Успение Богородично" във Варна беше дадено началото на традиционната благотворителна кампания на сдружение "Аз вярвам и помагам" за събиране на капачки. Целта е, както винаги, да се финансира закупуването на медицинска апаратура и втора детска линейка. Много хора дойдоха на събитието, което..

публикувано на 20.04.24 в 13:17